Grosjean va testa pentru Pirelli la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.09.2010
Romain Grosjean îl va înlocui pe Nick Heidfeld în cadrul sesiunii de teste pe care Pirelli o va efectua săptămâna viitoare pe circuitul de la Monza.

Romain Grosjean a primit o şansă nesperată de a pilota din nou un monopost de Formula 1, după scurta experienţă ca pilot al echipei Renault în ultima parte a sezonului precedent.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1 începând de anul viitor, a decis să mizeze pe abilităţile francezului în cadrul testelor pe care le va efectua săptămâna viitoare pe circuitul de la Monza cu monopostul Toyota TF109. Grosjean îl va înlocui astfel pe Nick Heidfeld, care a semnat în această săptămână un contract cu BMW-Sauber pentru ultimele cinci curse din acest sezon.

Înţelegerea dintre Grosjean şi Pirelli este însă valabilă doar pentru testele de la Monza, existând şanse ca francezul să fie la rândul său înlocuit pentru următoarele evaluări.

După ce Renault a renunţat la serviciile sale, Grosjean a concurat sporadic în sporturi de turisme şi a avut o scurtă experienţa şi în GP2.

Pe de altă parte, producătorul italian a confirmat că analizează posibilitatea de a oferi aceleaşi specificaţii pentru pneurile din Formula 1 şi GP2, însă o decizie finală în acest sens va fi luată de FIA.

"Este o chestiune care depinde de FIA, dar cu siguranţă este o idee.

Ar fi mai uşor şi mai ieftin să dezvoltăm un singur set de pneuri, dar, pe de altă parte, trebuie să existe de asemenea acea diferenţă de performanţă", a explicat un purtător de cuvânt al Pirelli.

Via | Autosport | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru