Grupe valorice in F1 CHAMP 2009

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.03.2009
Organizatorii F1 CHAMP au pregatit cateva surprize in alcatuirea grupelor valorice pentru editia 2009 a concursului F1 CHAMP.

Clasamentul final al sezonului 2008 a reprezentat punctul de plecare pentru stabilirea grupelor valorice pentru F1 CHAMP 2009.

Totusi, rezultatele ultimei sesiuni de teste de pe circuitul de la Barcelona au produs inevitabil cateva schimbari care, cel putin la prima vedere, pot fi considerate extrem de surprizatoare.

In acest sens, grupa platinum cuprinde, pe langa itemi deja consacrati precum Ferrari, McLaren si BMW-Sauber, si itemii noii echipe Brawn GP. Rezultatele obtinute de Jenson Button si Rubens Barrichello pe circuitul spaniol ne-au determinat sa luam in calcul aceasta decizie mai putin obisnuita, in ciuda faptului ca timpii realizati in teste nu reprezinta intotdeauna o referinta pentru performantele ulterioare ale echipei.

Pe de alta parte, prin aceasta decizie lansam o adevarata provocare pentru userii F1 CHAMP, care vor fi nevoiti sa aleaga intre a merge la sigur pe mana unor echipe precum Ferrari sau BMW-Sauber sau sa riste prin alegerea unei echipe precum Brawn GP.

Desi rezultatele de la Barcelona nu justifica prezenta celor de la McLaren in grupa platinum, titlul mondial cucerit anul trecut obliga practic mentinerea echipei anglo-germane in aceasta categorie.

De asemenea, desi Toyota a dat semne ca poate depasi BMW-Sauber in 2009, diferenta relativ mica dintre cele doua echipe ne-a determinat sa mentinem echipa lui Robert Kubica si Nick Heidfeld in grupa Platinum.

Celelalte grupe valorice nu contin elemente surprizatoare, Force India si Scuderia Toro Rosso fiind singurele reprezentate ale grupei Silver. Chiar daca rezultatele de anul trecut ar justifica trecerea Scuderiei Toro Rosso la grupa Gold, plecarea lui Sebastian Vettel si cooptarea lui Sebastien Buemi, singurul debutant absolut al editiei 2009, pot determina o scadere abrupta de performanta, asa cum o demonstreaza si testele din aceasta saptamana.

Grupele valorice stabilite in acest moment vor putea fi modificate in viitor in functie de performantele echipelor din debutul sezonului, insa acestea vor ramane identice pe tot parcursul primei etape de concurs.

Schimbarile in concursul F1 CHAMP 2009 au fost activitate in momentul publicarii acestei stiri, urmand sa fie blocate odata cu inceperea primelor evenimente oficiale din sezonul 2009, pe 27 martie.

Prima etapa a concursului F1 CHAMP 2009 va debuta luni, 16 martie, odata cu punctarea primelor stiri.

Echipa Automarket - F1 CHAMP ureaza mult succes tuturor participantilor in ceea ce se anunta a fi cea mai spectaculoasa editie a acestui concurs.

Comentarii (21)

  • (ADY)
    la prima grupa sunt prea multi piloti mai schimbati
    0 0
  • sa;ut
    cum pot sa-mi modific echipa pe care deja am alcatuit-o?
    0 0
  • grupe
    Rubens ar merita pt experienta care o are si victoriile obtinute in perioada Ferrari dar Button? totusi e prea mult pt el,la fel si echipa,Renault este fosta campioana mondiala si nu este la platinum,nu vad de ce Brawn gp dupa 3 zile sa fie acolo,este parerea mea si o sustin,o zi buna :)
    0 0
  • ei na...
    ...ca mi-am dat seama singur!ce destept sunt:))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @mad79
    Go Go Go Go :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Redactie
    Brown GP nu are ce cauta la Platinium. Nu imi aduc aminte sa fii castigat mai mult decat 1 cursa... iar de titluri... sa fim seriosi, poate in 2050 :)
    0 0
  • ..
    nu s-a nascut nimeni campion, exista un inceput pentru orice,nu-i asa?:)Mi se pare o variatie,interesanta:)
    0 0
  • problema
    cand mi-am facut echipa l-am pus pe brawn manager la silver... l-ati trecut la silver si vroiam sa il pastrez.. asa ca am schimbat la platinum pe theissen cu brawn... cand arunc un ochi mai atent vad ca a ramas si la silver... wow ... imi zic "mama lui de php" si dau refresh... brawn era tot acolo ... si la platinum si la silver... in cele din urma il schimb cu manuta mea de la silver cu tost...
    mai uitativa pe codurile alea ca altfel iar o sa fie discutii ca anul trecut ca nu stiu cine nu a putut sa faca schimbari sau ca nu i s-au salvat schimbarile...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    Interesant este ca in 2004 BAR era vicecampioana mondiala... dupa Ferrari. In 2005 au mers locul 3, dupa care au inceput sa decada rau de tot.... Iar in 2007 si 2008 eu mers foarte prost.
    0 0
  • ..
    masini noi,..vremuri noi;)
    0 0
  • schimbari-brawn gp
    Chiar crede cineva in aceasta -buturuga mica-?
    0 0
  • brawn gp
    Eu unul nu mai cred in reflexele lui jeson si rubens,cu ross este alta poveste!!
    0 0
  • schimbari
    Eu sunt Ferrarist din 90,dar tre sa fim un pic realisti si sa vedem ca Alonso este cel mai cerebral pilot de pe grila si cred ca va face multe anul asta, voi nu?
    0 0
  • @senna8
    daca cerebralitatea lui ii ofera vreo 100-150 de cai in plus, atunci da, o sa ii bata pe toti
    0 0
  • ..
    alonso cu o masina buna ajunge campion,ramane de vazut ce vor face cei de la renault
    0 0
  • @KaIEI
    nu celebritatea ii ofera cai in plus ci capacitatea lui de a trata lucrurile si de a dezvolta o masina!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @KalEl
    Cate prostii poti sa spui. Talentul pilotului valoreaza greutatea lui in aur daca nu stiai. O secunda pe tur costa vreo 25-50 milioane de euro si daca ea este data de pilot este un lucru extraordinar.

    Oi fi fan McLaren ca numai ei spun atatea prostii de ceva timp.

    Iar daca Fernando stie sa seteze o masina si este si rapid foarte bine, bravo lui. Cred ca anul trecut ai uitat ca a si castigat 2 curse desi la inceputul sezonului numara pietrele de la marginea tarmacului :)
    0 0
  • @Neo
    nu sunt fan McLaren. poate alonso sa fie cel mai pilot dintre piloti, daca nu are si o masina cu care sa lupte pentru victorie cursa de cursa degeaba. sa nu uitam ca alonso vrea titluri mondiale, nu cateva victorii intr`un sezon. pentru asta trebuie sa ai o masina competitiva pe tot parcursul sezonului, mai ales la inceput. mana pilotului o sa se vada pe circuite gen monaco, insa pe majoritatea circuitelor conteaza cam 50% masina 50% pilotul
    0 0
  • dreptate peste tot
    va castiga cel mai norocos, adica acel care nu ii pusca motorul, cauciucurile, eleroanele si a.m.d, e vai si amar de ea formula
    0 0
  • despre brown
    nu stiu ce tot umflati echipa asta artificial?!!!
    o sa vedeti in curse ca vor fi sub orice critica :))
    0 0
  • Brawn GP
    De ce a fost mutat Brawn GP la Platinum pentru ca inca n-a dovedit nimic. Cred ca mutarea ar fi fost mai justificata dupa prima cursa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru