Hamilton a negociat un contract cu Red Bull la Montreal

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.06.2011
Lewis Hamilton a purtat negocieri cu oficialii Red Bull Racing pe parcursul weekendului de la Montreal în perspectiva unui contract începând din sezonul 2013.

Lewis Hamilton îşi pregăteşte terenul pentru continuarea carierei în Formula 1 după expirarea contractului cu McLaren la finalul sezonului 2012.

Speculaţiile anterioare privind o potenţială înţelegere cu Red Bull Racing încep să prindă din ce în ce mai mult contur şi au fost alimentate inclusiv cu ocazia Marelui Premiu al Canadei.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, Hamilton a purtat o discuţie privată de cel puţin 15 minute cu Christian Horner, şeful Red Bull Racing, în seara zilei de sâmbătă. Chiar dacă surse din cadrul Red Bull susţin că ar fi fost vorba doar despre o "vizită socială", este greu de crezut că cele două părţi s-ar fi întâlnit în secret dacă nu ar fi vrut să discute despre o potenţială colaborare în viitor.

Intenţiile lui Hamilton de a părăsi McLaren la finalul sezonului următor au apărut în urma rezultatelor mai puţin satisfăcătoare obţinute de echipă după 2008, o dată cu schimbarea radicală a regulamentului tehnic şi a ascensiunii fulminante a celor de la Red Bull.

Totuşi, unul dintre obstacolele care ar putea sta în calea unei înţelegeri este prezenţa lui Sebastian Vettel în cadrul echipei cel puţin până la finalul anului 2014, în condiţiile în care germanul este considerat viitorul team-ului.

O eventuală înţelegere a lui Hamilton cu Red Bull se va petrece cel mai devreme în 2013, întrucât pentru anul viitor britanicul are contract cu McLaren, iar Red Bull este tentată să-l păstreze pe Mark Webber pentru încă un sezon.

Via | Autosport

Comentarii (10)

  • hakkinen
    Si Senna a plecat...
    Si Senna a plecat de la McLaren cand Williams avea o masina mai buna (coincidenta:Newey era la Williams), dar exact atunci s-a schimbat regulamentul si toate inovatiile lor au fost interzise....cred ca la fel va pati si Lewis
    15 0
  • dynamic duo
    Daca iti place motor-sportul, n-ai cum sa nu iti doresti sa vezi o lupta Vettel - Hamilton cu acelasi echipament la dispozitie. Sau Vettel - Alonso. Sa zicem ca am avut deja duelul Hamilton - Alonso, chiar daca la momentul respectiv nu realizam ca e unul EPIC.

    Lasand la o parte simpatiile/ antipatiile, acestia 3 cred ca sunt cele mai mari talente din F1 la ora actuala: Alonso, Hamilton, Vettel (ordine alfabetica, sa nu se supere nimeni)
    21 0
  • lupta in trei.
    Inca pentru vreo 5 ani lumea F1 va fi dominata de lupta dintre cei trei care, in opinia mea, vor mai avea baga in "buzunare" niste titluri. Daca Alonso e omul Ferrari pana la retragere, nu acelasi lucru putem sa-l afirmam despre Vettel si Hamilton. E posibil sa mai apara si al 4-lea...Rosberg..
    10 0
  • Hamilton
    Hamilton n-ar trebui sa se grabeasca, mai ales ca are contract si pe anul viitor. RedBull acum este pe val, insa doar 2 echipe s-au luptat constant pt titlu: Ferrari si McLaren. Desi e in stilul lui sa intreprinda actiuni pe negandite.
    8 1
  • Sunt tare curios cine va fi mai bun. Oricum ar fi nici unul dintre ei nu stie sa piarda deci vor iesi scantei. Apoi RBR este asemanatoare cu echipa Renault din 05,06 ia 2 titluri si gata focul s-a stins...iar Mclaren ramane Mclaren deci alegerea lui s-ar putea sa nu fie cea mai inspirata, obiectiv privint lucrurile.
    8 1
  • @dmd
    RBR nu se aseamana deloc cu Renault 2005-06.In primul rand RBR au avut masina dominanta din 2009(a doua jumatate) pana in prezent,Renault au avut cea mai fiabila masina in 2005(si a doua ca performanta) si cea mai rapida in majoritatea sezonului 2006.RBR au o unitate in privinta staff-ului tehnic si un inginer genial pe care Renault nu l-a avut niciodata.Pariez ca si in 2012 tot RBR va avea cea mai rapida masina
    2 2
  • @bernd
    Odata cu interzicerea calibrarii motoarelor o sa vezi ca RBR va fi pe o panta descendenta. Adevarat este si faptul ca anul asta e destul de greu sa le scape titlul avansul fiind foarte mare. Dar dominatia lor nu va fi atat de categorica. Cu Renault se va asemana prin prisma faptului ca o sa aiba 2 titluri (acum 100% nu au cum sa semene evolutiile a 2 team-uri) - iar daca iti amintesti Renault in 2004 a fost destul de competitiva. Si sunt absolut cinvins ca Ferrari si Mclaren nu vor sta cu mainile in san - e foame mare de titluri si la ei din 2007 si 08 nu au mai pupat nimic. Si atunci cu noroc pt ambele echipe fara exceptie. Rai a profitat de batalia interna de Mclaren in 2007 iar Ham de nebunia din Brazilia 08.
    1 1
  • canada
    se pare ca la Montreal hamilton a fost oprit la boxe desi lui i se parea ca masina poate continua.
    Sau macar asa a lasat sa se inteleaga spunand ca ar fi fost nevoie nevoie numai de schimbarea rotii spate dupa incidentul cu Butonelul.
    S-or fi saturat cei de la McLren de bezmeticul de ciocolata ? Iar el s-a bosumflat si trateaza cu altii ?!?!
    1 5
  • ctlnmihai
    popicul
    ești amuzant..acum începi să spui că Button e favorizat de Mclaren în locul lui Hamilton?? după cum arăta monopostullui Hamilton după incidentul cu Button era clar că acesta nu mai putea să continue cursa....
    6 2
  • @popicul
    popicul, legat de supararea lui Hamilton pe care o mentionezi in comentariu - in articol se spune ca intalnirea a avut loc sambata seara
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru