Hamilton: "Aş fi putut lupta pentru victorie la Valencia"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.07.2010
Lewis Hamilton crede că ar fi putut lupta pentru victorie cu Sebastian Vettel în Marele Premiu al Europei dacă nu ar fi fost penalizat pentru depăşirea Safety Car-ului.

Plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, Lewis Hamilton a urcat pe locul doi după depăşirea lui Mark Webber şi a rămas constant în plasa liderului Sebastian Vettel.

Ulterior, britanicul a coborât la aproximativ 10 secunde în urma rivalului său după ce a fost penalizat cu un drive-through pentru depăşirea Safety Car-ului. Pilotul echipei McLaren crede că, în absenţa penalizării, ar fi avut o şansă să lupte pentru victorie cu Vettel.

"Evident, nu putem schimba nimic, dar cred că aş fi putut avea o "bucăţică" în frunte. Cred că l-aş fi pus sub presiune pe Vettel. Bine, să depăşeşti la Valencia este o altă poveste, dar îmi place să mă gândesc că aş fi fost capabil să-l pun sub presiune pentru a comite o greşeală sau să-i pun monopostul sub o presiune mecanică mare", a declarat Hamilton pentru site-ul său oficial.

Privind spre Marele Premiu al Marii Britanii de săptămâna viitoare, Hamilton speră să obţină un nou rezultat pozitiv în cursa de pe propriul teren.

"Sunt încă lider după Valencia şi mi-am mărit avansul, iar acum aştept cu nerăbdare Silverstone, unde sper să avem câteva din părţile noi de care unele dintre celelalte echipe s-au bucurat în weekendul precedent", a mai precizat el.

Hamilton face referire directă la sistemul de evacuare pe care McLaren îl va introduce la Silverstone, după ce Ferrari, Renault şi Mercedes au implementat acest update după modeulul Red Bull în Marele Premiu al Europei.

Via | Lewis Hamilton

Comentarii (17)

  • Hamilton
    Sa se multumeasca ca la Valencia a terminat pe primul loc dar la alt capitol: crearea unei personalitati cu caracter NEGATIV. :))
    16 13
  • rayn380
    ....
    Multa dusmanie purtati in suflet, unii dintre voi.....Chiar nu as vrea sa am de a face cu cineva de acest fel in viata reala, desi, inevitabil, cel putin in RO, intalnesti la tot pasul genul asta de oameni. Traiti in prezent si viitor si lasati in urma trecutul neplacut in genere. Va face rau si mai mult, faceti rau celoralti cu care interactionati.....
    12 6
  • ham
    Hamilton este chipul si asamanarea Formulei 1 din prezent. kimi Raikkonen preprezinta ultima farama din ce ar fi trebuit sa fie F1. Morala pt mine este: poate in WRC mai este o speranta :)
    8 6
  • ceau
    @ivanoff
    si tu esti o primata,asa ca ...rade ciob de oa;a sparta!
    8 8
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Persoanele de fata se exclud de la faza cu dusmania? Intreb asa de dragul discutiei, nu de alta dar la un articol despre o posibila victorie a lui Hamilton la Silverstone... anumite persoane posteaza plini de dusmanie si frustrare si totusi... nu vine nimeni sa dea sfaturi/indicatii despre salvarea balenelor, pacea universala, expansiunea universala, existenta extraterestrilor si asa mai departe.
    7 11
  • sebastian
    chiar asa?
    Deja are aere de vedeta, e chiar stupid sa mai afirmi ca puteai sa castigi cand te stii cu musca pe caciula! Sau baiatul asta n-are caciula..si-atunci problema e rezolvata.
    12 9
  • tete chinoix
    nonsens-presiune pe cine?
    "Pilotul echipei McLaren crede că, în absenţa penalizării, ar fi avut o şansă să lupte pentru victorie cu Vettel."

    Absenta penalizarii ar fi insemnat sa respecte SC. Respectand SC termina departe de podium, prin urmare afirmatia lui este complet lipsita de logica.
    11 6
  • :))
    De ce sunteti rai... Ar fi putut lupta pentru victorie daca mai intra o data SC pe pista. El e un "talent" in depasirea SF, le da emotii pilotilor de pe SF, incetineste si cand nu se asteapta accelereaza si gata i-a depasit.
    @hebb Daca tu cand zici F1 te gandesti la Hamilton, pai atunci s-a dus naibii tot farmecul F1.
    8 8
  • Diesel
    Era pe cand nu s-a zarit..azi il vedem si nu e
    Si "on" si Off-mai mai:)
    Safety-car-uri cand zaresc
    Nu mai stau, le depasesc
    Ca s-ajung in fata tare
    Ce conteaza, fratioare cand campion vreau sa devin
    Nu am scrupul, ii termin!
    20 6
  • @Diesel
    :))Felicitari!:))
    9 7
  • @rayn380
    nu are rost sa intri in polemici...sa vezi dupa cursa de la Silverstone ce tac "glumetii" astia .
    7 5
  • World Champion
    Si campion o sa devin
    That's all that matters
    Paralamentarile si safete-car-ul
    Sunt doar vorbe care se vor evapora
    Campionul asa se va chema
    LEWIS HAMILTON
    12 19
  • Hamilton
    @Mircea
    Din ce in ce mai penibil... esti.
    Si voi, adminii de la automarket incetati sa va mai comportati ca niste copilasi rasfatati care nu suportati pareri ferme.
    Daca nu va convin comentariile postate fara logon, mai bine retrageti posibilitatea de postare a lor. Altfel ajungeti sa fiti ca McLaren_Mircea_1984.
    8 10
  • salutare
    @ivanoff
    nu,nu te cunosc!
    ti-am urmarit si alte postri si am vazut ca ai un dram de xenofobie in tine si ti-as cere sa iti infranezi acele porniri,FOR THE GOOD OF SPORT!!!
    7 4
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Xenofobie? Sa nu exegeram in jigniri. Sunt cateva persoane care si-ar putea cere scuze pentru diferite afirmatii cu o foarte puternica tenta de segregatie rasiala. Dar asa cum nici ei nu-si cer scuze, nici cei care iau atitudine impotriva acestui tip de manifestare nu as putea spune ca sunt iubiti. Evident la confluenta acestor idei... se afla un paradox, numit natura umana.
    4 9
  • H1
    rasisim curat ....un singur negru in formula unu....si chiar trebuie sa respecte regulamentu albilor.. pai cum vreti sa se faca dreptate dupa secole de nedreptati si sclavagism....propun de azi inainte in loc de F1 sa fie H1... a de fapt deja ai ,ca face ce vrea si cand vrea,ceilalti se conformeaza...ca daca nu as XENOFOBI
    1 12
  • ....
    normal. acu este si suparat ca a fost pedepsit. si alonso putea sa castige cursa daca depasea cum a depasit el
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru