Hamilton: Dominaţia Red Bull se va încheia în curând"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.06.2010
Lewis Hamilton anticipează că Red Bull nu va mai deţine cel mai rapid monopost din Formula 1, sugerând că McLaren vine puternic din urmă.

Red Bull Racing este singura echipă care a obţinut pole position-uri în acest sezon competiţional, însă în ultimele curse rivalii de la McLaren au reuşit să se apropie ameninţător de performanetele austriecilor.

Punctul de cotitură este reprezentat de Marele Premiu al Canadei, întrucât circuitul de la Montreal se potriveşte mai bine caracteristicilor monopostului McLaren, fapt remarcat inclusiv de Red Bull. În plus, progresele realizate de McLaren pe parcursul sezonului îl determină pe Lewis Hamilton să anticipeze că dominaţia celor de la Red Bull se va încheia în viitorul apropiat.

"Cu siguranţă vrem să-i urmărim şi să-i învingem pe băieţii de la Red Bull. Au cel mai rapid monopost, nu cel mai bun, ci cel mai rapid în acest moment, dar asta se va schimba în curând", a declarat britanicul citat de publicaţia The Guardian.

Victoria obţinută pe circuitul de la Istanbul-Park cu două săptămâni în urmă îl impulsionează şi mai mult pe campionul mondial din sezonul 2008, care consideră că a revenit astfel în lupta pentru trofeul suprem.

"Am revenit, dar aşa se întâmplă cu acest sistem de punctare.

Nu eram prea departe nici înainte de Turcia, dar încă trebuie să recuperez, pentru că sunt la 9 puncte în spate. Aşa că în niciun caz nu sărbătoresc. Am multă treabă de făcut şi voi zâmbi numai la finalul sezonului, dacă voi fi în frunte. Totuşi, în ultimele curse am simţit că am o şansă bună la campionat. Am aşteptat oportunitatea potrivită, care a apărut în Turcia. Maşina a fost bună, am avut una dintre cele mai bune sesiuni de calificări din ultima perioadă, iar în cursă am fost în plasa celor de la Red Bull făcându-le viaţa grea", a mai precizat pilotul echipei McLaren.

Via | The Guardian | Foto: McLaren

Comentarii (28)

  • atat lewis
    vei domina la Montreal cu siguranta. Arata-le Lewis cine ii cel mai bun. Arata-le de ce ii in stare MP4-25 pe un circuit de viteza. Arat-le de ce ii in stare F-ductul Mclaren si forta propulsorului Mercedes. Inchide-le gura la toti Ferraristii, in asa fel incat sa nu le mai aud ciripitul cateva zile. Pune-i cu botul pe labe pe toti alonsistii, ditruge-i Lewis. P.S nu conteaza lupta cu Red Bull, ei sunt doar niste catei de astia ocazionali care nu se pot implica in lupta titanica dinre Mclaren si Ferrari. GO GO Lewis.
    7 27
  • McLaren
    Sa nu exageram acum...
    19 2
  • Draga Mclaren_Mircea_1984,
    Te inteleg. Dintre toti suporterii mei, pe tine te inteleg cel mai mult. Asa voi face! Am sa le arat eu!!! Cu motoru'n spate si cu tine alaturi am sa-i rup !!! Am sa-i distrug!!! ... am sa-i trimit la karting pe toti!!!!

    (Acesta este un pamflet, si trebuie tratat ca atare :) )
    25 6
  • Mclaren_Mircea_1984
    Lasa frustratule ca in urmatoarele luni va fi bye bye McLaren ;)
    Atunci numai ciripitul tau se va aude...
    19 8
  • iulian
    iara disperatul de mircea?vai de capul tau baiete ai probleme serioase la partea psihica nu stiu ce si cum e cu tine dar am mai spus o sa faci infarct prematur
    14 7
  • NickM
    Yhaaaaa ,asa sa fie ca m-am saturat de redbull, sa vina dominatia sagetilor argintii :D
    8 12
  • Mclaren_Mircea_1984, desi in mod normal ajuta un ceai de tei sau, in cel mai rau caz, un extraveral, tu intreaba in farmacie de haloperidol. desi s-ar putea sa nu iti ajute nici asta ... si apropo, ti-a mai spus cineva recent ca devii tot mai violent in limbaj ?
    26 5
  • f1_alonso
    Sper ca stii cine sunt Adevarati sageti argintii.
    10 6
  • ha ha ha
    lewis nu va pleca niciodata de la Mclaren indiferent de muntele de bani pe care l-ar putea oferi Ferrari sau o alta echipa. Mclaren pentru Lewis este a doua familie, a crescut aici de la 11 ani, si in plus stie ca Mclaren este echipa cu cele mai puternice resurse si care ii poate oferi o masina super. Dar daca chiar ar pleca de la Mclaren, in secunda doi ma leapad de el. Nici nu mai exista nici un Lewis Hamilton, in afara de o istorie frumoasa. Fara nici un regret nu mai sunt fanul lui si gata, pentru ca ar fi un tradator, iar tradatorii trebuie executati pe campul de lupta si aruncati la lada de gunoi. Poate sa plece unde vrea, sa fie sanatos, Mclaren va fi mereu echipa mea si daca va fi Lewis si daca va fi alt pilot. Eu raman alaturi de Mclaren indiferent pe cine are ca si piloti, orice sar intampla tin cu echipa si indiferent de forma in ca ar fi, raman ca pana la sfarsit alaturi de echipa mea asemeni unui soldat fidel pana la final, oricat de amar ar fi acest sfarsit, sunt bucuros cand castiga, trist cand pierde, dar raman in randurile suporterilor fideli pana la final, pot sa fie 100 de Lewis Hamiltoni la alte echipa unde vor ei, in momentul in care nu mai ii la Mclaren pentru mine ii ca si cum nici nu mai exista. Daca Lewis ar fi la alta echipa si nu la Mclaren, las antipatiza sincer pentru atitudinea si caracter, dar cata vreme este la Mclaren si aduce victorii pentru Mclaren este favoritul meu. Eu nu schimb echipa daca merge pilotul favorit, ci raman alaturi de Mclaren indiferent ce pilot ar avea. Si daca l-ar avea pe Massa sau Alonso as fi cel mai mare fan al lor, si as fi contra lui Hamilton. Deci sa stii Jolerto ca nu voi lasa ciripitul in caz ca pleaca Lewis, pentru ca eu tin cu Lewis deoarece la ora actuala este intruchiparea lui Mclaren, este copilul lui Mclaren practic, este rezultatul muncii lui Mclaren de la 11 ani. Cand pleaca "la revedere Lewis" ma doare in cot de el atunci eu sustin doar pilotii Mclaren :) Si cu Button tin pt ca este la Mclaren doar ca un plus pentru Lewis deoarece ii situatia asta deosebita ca a fost crescut si slefuit de Ron si nu a fost la alta echipa, ii copilul lui Mclaren. La anul daca pleaca Lewis, voi tine cu Button si cu celelalt pilot Mclaren indiferent cine ar fi: Kimi, Alonso, Vettel, Rosberg, Sutil etc
    8 10
  • *atitudine
    *celalat
    3 10
  • iulian
    o intrebare mircea daca se poate/Si daca pleaca mc laren din F1?Stiu ca atunci ai spune ca e sfarsitul lumi si (ai face un infarct prematur) dar totusi ce ai face cred ca si alti ar vrea sa stie SUNT SIGUR DE ASTA
    11 5
  • Nebuni pe site!!!!!!
    Cine a dat drumul nebunilor pe acest site?!
    Bai Mircea... Zici McLaren si tragi apa!
    Sa stii ca te inteleg... Ai motive sa nu suporti Scuderia Ferrari.
    Cate titluri la constructori au cei de la McLaren si cate are Scuderia?
    Anul trecut de ce Hamilton asta era mai mult pe tuşă? Testa masina sa vada daca are 4x4?:)) Un campion, asa cum ne minti tu, era mereu in frunte. Dar e si Hamilton un om care ocupa decorul, ii da o noanta de culoare si anume, NEAGRA!
    11 7
  • salutare
    cand vad unele comentarii de aici,tare mult as vrea sa cred,ca cei care le scriu,nu sunt dusi cu capul!!!!!!
    6 7
  • Mclaren_Mircea_1984
    Canada, circuit de viteza.
    Bun asa.
    Du-te Lewis pe el ca pe unul de viteza, 'tui mama lui de circuit. Doar te cheama Lewis, tu ai circuit separat.
    Mircea bre, eu vara calc pe circuitul ala destul de des, ori la plimbari cu bicicleta in week-end cand nu sunt evenimente, ori la diferite evenimente ce sunt organizate in parc, or pur si simplu mers la ... strand-ul de langa casino.

    Sa fiu al dreaq daca ala e circuit de viteza, 'tui mam lui de circuit.

    Monza ce o fi atunci? back-up pentru Columbia sau Edeavour daca din conditii meteo Cape Canaveral e ocupat?

    Ia-ti medicamentele cum ti-o zis doctoru, ca chiar daca si-o luat licenta pe pile cu tine nu poate da gres, diagnosticul e evident si pentru nespecialisti.
    12 1
  • Adevarul s-a aflat
    Se pare ca colegul nostru , Mircea cel Stupid, ia informatii/stiri de pe sport.ro/cancan si regizeaza aici niste scene din telenovela, dar eu stiu defapt despre ce e vorba , 2 cuvinte : NeoGalaxy Wannabe ... muahahah =))
    9 4
  • @ursu
    degeaba calci pe el daca nu te ajuta capu si poti spune ca Gilles Vinlleuve nu ii de viteza, cu cele doua lungi linii drepte plus alt sector unde se merge foarte puternic. pai mai nene, Canada este circuitul din intreg calenadarul care distruge cel mai puternic franele. se franeaza foarte violent la capatul unor sectoare in care viteza medie este evident peste media circuitelor in formula 1. uitate pe formula1.com si vezi graficul fiecarui circuit in parte cu viteza in anumite repere ale circuitelor si vezi faptul ca circuitul din Canada este un circuit de viteza.

    Iti arata in diferite puncte viteza cu care ruleaza masina. hai ca nu mai are rost sa detalizez chestii de astea cu tine... oricum daca chiar te pricepi cum zici nu ai scoate mincini de astea. nu o fi el cel mai de viteza circuit dar oricum este acolo in top 5. oricum nu am chef sa stau la discutii legate de chestii de amanunt deoarece doar ne contrazicem pentru ca desi stii adevarul incerci sa creezi diversiuni ca sa pui totul intr-un unghi anti-mclaren si pro-ferrari.
    5 9
  • @iulian
    daca pleaca Mclarend in Formula 1, m-as uita la curse relaxat, lejer, ca un simplu spectator neutru ce se uita doar pentru frumusetea Formulei 1. Nu as mai fi animat de patima, nu as mai urmari cursa de cursa, nu mi-as mai bate capu cu lupta asta intre Mclaren si Ferrari, nu as mai pute atata pasiune in hooby-ul aceasta, ci as sta cu punga de gogosi in fotoliu distrundu-ma de greselile pilotilor sau admirand depasirile lor. dar nu ar mai fi aceasi chestie pentru ca ar disparea flacara si pasiunea asta pentru Formula 1 prin Mclaren. Nu m-as mai trezi dimineata la 9 in zilele cand is cursele, nu m-as mai plimba ca un leu prin cusa prin camera in momentul startului si nu as mai simti bucuria si satisfactia sa vad ca echipa cu cu care tin eu castiga sau ca pilotii Mclaren fac curse superbe si stau cu sufletul la gura ca nu cumva faca vreun abandon.
    5 8
  • iulian
    ok.dar
    ok frumos raspuns. insa tot ce ai descris tu mai sus (adica cand incepe cursa si chestiile pe care le faci) ai descris o obsesie de maniac pur si simplu nu te supara dar baieti de pe site cred acelasi lucru ba mai rau.In fine numai bine
    11 0
  • gogutzu
    si totusi
    circuitul este clar de viteza,mclsren par a fi favoriti in lupta cu rb,propulsorul renault nu va face fata unui forcing prelungit ,s-a vazut in turcia unde daca liniile drepte erau mai lungi rb erau batuti cu brio.rb au profitat de circuitele medii in care nu se forteaza mult.oricum motorul renault cam gifiie, desele probleme de fiabilitate isi vor spune cuvintul, la moza de exemplu.scuderia =deziluzie acest sezon,plecarile din staff si-au spus cuvintul.cred ca la anul mercedes grand-prix va fi lider, au tot ce le trebuie,bani, piloti si echipa.
    0 7
  • rayn380
    Mirciulica
    Chiar nu-mi dau seama de ce va tot atacati de ce zice nea Mircea, intrucat altfel, nu cred ca i-ati raspunde in felul in care o faceti. Este un "fanatic" dupa F1 si mai ales dupa echipa cu care tin si eu de altfel, cu McLaren Mercedes. Adevarul este ca fiecare se manifesta in felul lui la bucurie, respectiv la tristete, unii mai profund(poate prea tare), altii deloc sau ma rog. Sincer nu-i admir stilul in care comenteaza, dar ma entuziasmeaza cumva pasiunea lui pentru ceea ce inseamna F1(McLaren in speta). Sincer, ma bucur oarecum ca am gasit acest site din RO, cu aceasta sectiune dedicata F1, intrucat la noi in tarisoara, toti "fanaticii"si toti cocalarii stiu fotbal, fotbal si iar fotbal. Toti stiu ce a facut steaua sau dinamo aseara, ce-a mai comentat Becali ieri pe la Nasu, varu-su(sau cine o fi oligofrenul ala) ala de Giovani pe cine a mai scuipat aseara, etc, lista poate continua. Sincer mi-e scarba, cand merg peste tot, la lucru, la tersa, la strand, toti frate is experti in fotbal, mai exact is experti in Liga lui Mitica. Stiu saracii de ei si cate goluri a dat nus ce anonim de la nus ce echipa...bla bla, chiar nu vreau sa mai intru in detalii din astea intrucat sunt constient foarte bine ca stiti despre ceea ce vorbesc si ceea ce vreau sa punctez. Cocalarii, manelarii si toti distrusii(o mare majoritate, se exclud persoanele cu bun simt si cu respect) aia de pe stadioane care huiduie, injura, manca seminte, rup scaune, se bat intre ei ca niste animale, de "majoritatea"asta ce comentati???? Deja imi este greata cand ma gandesc doar la toate acestea Eu cred ca Mircea este pistol cu apa pe langa acei "fanatici"(la propriu in cazul lor) mitocani care populeaza tara asta si se mai si comporta ca niste urangutani in public, atunci cand urmaresc un meci de fotbal sau mai ales cand merg pe stadioane. Nu sunt total antifotbal, cat am fost copil, bateam mingea in fiecare zi in spatele blocului, dupa care din liceu am descoperit ca mult mai interesant mi se pare baschetul, asa ca toti cei 4 ani de liceu am jucat indeosebil doar baschet, aproape zi de zi. Dupa faculta, avand experienta colegilor care la intalniri la bere sau la scoala chiar, discutau doar fotbal, fotbal(Liga I), mi s-a facut greata de tot de acest sport, urmarind doar ceva meciuri de afara, unde intr-adevar vezi spectacol, iar din 2006 am revenit in forta la F1, in sensul ca pana acum am devenit un mare fan F1 si in speta un mare fan al echipei McLaren. Nu am devenit peste noapte fan al acestei echipe ci inca din anii 90, 91 sau 92 nu mai retin exact anul, in perioada cand la McLaren era regretatul Ayrton Senna. Imi amintesc si acum, desi pe atunci aveam doar vreo 12 ani, duelurile dintre el si Prost sau Mansell. O perioada dupa aceea, cred ca dupa ce a plecat de la McLaren nu am mai urmarit prea mult acest sport, dupa care in anii in care Mika Hakinen a castigat cele doua campionate am fost iar la fel ceva mai mult la curent cu ceea ce se intampla in F1. Zic asta intrucat din fericire in acea perioada am avut un coleg de camera in camin, la fel de "fanatic" ca si Mirciulica, doar ca era un MARE fan Ferrari si in special Schumacher. Chiar l-am cunoscut personal foarte bine, este in continuare prietenul meu si inca de atunci, la fel de altfel ca si in prezent, toti il stiu de "schumi" Chiar m-am bucurat in acea perioada ca am ce discuta pe tema F1 si mai ales sa ma contrez cu el, eu fiind fan McLaren. La actualul job, toti sunt de varsta mea, 30-34 de ani si toti nu stiu decat fotbal si iar fotbal, tot timpul au GSP-ul in bara sa vada ce scandaluri mai sunt sau ce transferuri au mai facut actualii "profesionisti" din din fotbalul romanesc. Sper sa aveti rabdare sa-mi cititi postul si chiar nu-mi pasa ca-mi veti da voturi negative, asta din partea fanilor Ferrari, dar asa vad eu lucrurile in cazul de fata, Mircea. Va spun sincer, ca ma bucur ca am oportunitatea de a schimba un comentariu fair/play, chiar si contra, cu cineva care impartaseste aceeasi pasiune ca si mine, adica regina sporturilor cu motor care este F1.

    PS Sa stiti ca la campionatul mondial de fotbal din Africa de Sud care va debuta de altfel maine, voi incerca sa vizionez cat mai multe meciuri(intrucat in cazul de fata chiar vezi spectacol, oameni seriosi, cu caracter, dedicati, adica fotbalistii tarilor cu pretentii in fotbal, care de altfel participa la acest campionat, spre deosibire de "bazatii"nostri din Liga lui Mitica).
    4 8
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    Pentru mine, Formula 1 este un sport pe care il urmaresc cu placere, una din multele pasiuni de care ma bucur ca persoana dar este si un vis (neimplinit din pacate). Dar asta nu inseamna ca ma voi lasa controlat de aceasta pasiune si nu voi ataca pasiunile (preferintele) altora, dar nici nu voi incerca sa conving pe nimeni ca pasiunea mea este cea frumoasa dintre toate. Formula 1 este un sport, nu este o revelatie, este doar o experienta printre multe altele, care ma definesc ca persoana.

    Personal sunt nevoit sa-mi exprim dezacordul total fata de afirmatii de genul:

    - "Inchide-le gura la toti Ferraristii, in asa fel incat sa nu le mai aud ciripitul cateva zile. Pune-i cu botul pe labe pe toti alonsistii, ditruge-i Lewis. P.S nu conteaza lupta cu Red Bull, ei sunt doar niste catei de astia ocazionali care nu se pot implica in lupta titanica dinre Mclaren si Ferrari."

    Ca oameni suntem diferiti, unici si avem pasiuni diferite. Unele pasiuni sunt bune, ne ajuta sa ne construim ca entitate, altele ne distrug si ne rup sufletul cand nu reusim sa le stapanim. A accepta diferitele pasiuni alte altor persoane, a le imbratisa si mai ales a avea curajul de a le intelege este ceea ce noi numim "comunicare", lipsa comunicarii nu duce decat la ura si ignoranta.
    Oamenii de la Red Bull nu sunt niste catei, sunt niste fiinte, ca mine si ca altii, niste entitati cu vise, sperante, pasiuni, calitati si mai ales defecte. Si daca erau catei, aveau niste sperante, vise, pasiuni si calitati. Dar, inainte de toate nu toti avem o inima care bate, animata de dorinta de a ne cunoaste si de a accepta pasiunile altora, chiar daca sunt diferite de ale noastre. Nu toti sunt capabili sa intelegem ca unii il perfera pe Alonso si altii pe Massa, unii pe Kubica, altii pe Sutil si altii pe Vettel.
    9 2
  • Mclaren_Mircea_1984
    OK, iti mai zic odata, da' stiu ca tot degeaba: Canada mananca franele din alta cauza nu viteza, ci sicanele stranse ce urmeaza dupa 2 linii relativ drepte una terminata intr-un ac de par si alta intr-o sicana ce te face sa pupi peretii. In rest e un circuit de dificultate si viteza medie.
    Eu cum ti-am spus, am facut multe lungimi pe el, si pe jos si cu masina si cu bicicleta. Da' tu da-i inainte. Ia-ti numa medicamentele, in rest e ok.
    10 1
  • @ursu
    nu neaga nimeni ca sunt sicane stramte, dar nu minimaliza ca acele sicane reprezinta portiunea finala a unor sectoare foarte rapide. cei doi factori coroboreaza in actiunea asupra franelor. degeaba ar fi stramte virajele daca ar fi la capatul unor linii drepte ca la Hungaroring sau Monaco, este o mare diferenta, iar acest factor incisiv este rapiditatea circuitului liniile drepte, iar faptul ca sunt stranse virajele sunt doar un factor auxiliar care accentueaza ceea ce am sustinu mai sus, in nici un caz nu il substituie si nu il minimalizeaza ci se afla intr-un raport de complementaritate actionand ca un catalizator care grabeste si reliefeaza impactul asupra franelor.
    2 8
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Dumnezeule mare omul asta chiar e irecuperabil!!!
    9 1
  • primate
    ce fata are cimpanzeul ala!buna poza.
    6 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Trebuie sa-ti spun ca esti tembelul forumului! Te superi sau nu da asta este perceptia generala. Nu conteaza al cui suporter sunt. Daca un psiholog ti-ar citi posturile te-ar indruma catre zona de psihiatrie. Asta nu conteaza pentru tine pentru ca, precum drogangii irecuperabili vei continua sa-ti bagi in vena. Asta e in regula, dar fa-o in asa fel incat sa nu te vada toata lumea!
    8 0
  • salutare
    cum pot unii afirma ca se leapada de pilotul lor favorit pt simplu motiv ca poate pleca la o alta echipa. fratilor terminati cu prosti de astea. am un amic fan schumi si impreuna cu el am avut dispute legate pe tema care-i mai bun si altele. (eu fiind fan mclaren). disputa pclaren vs ferrari nu va inceta niciodata. in perioada de glorie a lu senna la mc am fost fanul lui nr 1 si dupa moartea sa am ramas vesnic recunoscator acetei mari echipe. cand senna sa transferat la mc am plecat si eu o data cu el tineam cu el si nu cu renault dar marea dragoste mia ramas mc. indiferent ce a urmat mai tarziu mc a fost si ramane singura echipa pe care vreau so vad campiona mereu. la bine si la greu in dominatia ferrari, am ramas alaturi de echipa si am sustinut-o cu toate problemele ei. in prezent singura echipa care se bate anu asta la titlu e mc si red bull. ferrari anu asta e varza. alonso care e cu 5 clase peste massa nu va fi surclasat niciodata de secund. indiferent ce veti spune voi massa e varza ca pilot. in ceea ce priveste red bull webber il vad candidat la campionat. vettel e bun dar e imprevizibil si face prostii. in turcia a fost vina lui si nu a lui webber. in ceea ce priveste mc-ul lewis e mai bun ca button si o va demonstra pe parcursul acestui sezon. la mercedes, rosberg ia cam luat fata lu schumi in schimb acesta isi va demonstra clasa intr-un final. bft
    2 0
  • ctlnmihai
    Mircea
    Desi exagereaza uneori cu bucuria ,prefer comm-urile lui Mircea decat voturile fanilor Ferrari care fie vb intre noi cred ca voteaza negativ din inertie la vederea userului..Fani Ferrari sa nu credeti ca-mi pare rau..ba din contra bucuria mea este mai mare cu fiecare vot negativ acordat
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru