Hamilton elogiază McLaren pentru strategia din Canada

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.06.2010
Lewis Hamilton a lăudat McLaren pentru contribuţia la victoria din Canada, însă avertizează că Red Bull deţine în continuare cel mai rapid monopost.

Lewis Hamilton a obţinut duminică la Montreal a doua victorie consecutivă şi a urcat pe prima poziţie în clasamentul general, reuşind să fructifice pole positionul obţinut în calificări.

Britanicul spune că a avut parte de un weekend perfect şi a lăudat echipa McLaren pentru strategia aleasă în privinţa pneurilor şi pentru munca depusă pe parcursul weekendului.

"A fost un weekend fantastic. Echipa a făcut o treabă excepţională. A fost una dintre cele mai dificile curse de până acum, dar asta şi vreau. Sunt foarte fericit şi sunt mândru de echipă. Este o zi specială pentru mine. Aici am câştigat primul meu Grand Prix şi să repet acest lucru după trei ani este o adevărată plăcere", a declarat campionul mondial din sezonul 2008 la finalul cursei.

În ciuda entuziasmului său şi a rezultatelor din ultimele două curse, Hamilton rămâne precaut în perspectiva celorlalte curse. Mai mult decât atât, britanicul crede că Red Bull deţine în continuare cel mai rapid monopost pe anumite circuite din calendar, însă consideră că McLaren compensează prin muncă.

"Facem tot ce putem pentru a micşora diferenţa faţă de Red Bull.

Pe alte circuite pe care forţa de apăsare aerodinamică este mai ridicată probabil că ei încă sunt în faţa noastră, dar nu am niciun dubiu că vom micşora diferenţa. Este evident că în weekendul de cursa facem o treabă mai bună şi vrem să continuăm în acest mod", a adăugat el.

Graţie victoriei obţinute în Canda, Hamilton a acumulat 109 puncte, cu 6 mai multe decât coechipierul sau Jenson Button.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • rayn380
    puncte
    Eu cred ca are doar 3 puncte avans in fata lui Button si 6 in fata lui Weber. Verificati mai bine clasamentul ;)
    7 3
  • hamilton
    Bravo lui, a facut o cursa perfecta din pct de vedere al strategiei iar masina Mclaren tinde sa devina cea mai buna de pe grila de start. Asteptem replica Ferrari!
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru