Hamilton i-a cerut scuze în scris lui Todt pentru declaraţiile de la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.06.2011
Jean Todt a dezvăluit că Lewis Hamilton nu va fi pedepsit în niciun fel pentru declaraţiile de la Monaco pentru că şi-a cerut scuze în scris.

La finalul Marelui Premiu al statului Monaco, Lewis Hamilton a avut o reacţie virulentă la adresa comisarilor de cursă, catalogând penalizările primite în timpul cursi drept ridicole şi afirmând că pedepsele ar putea avea o tentă rasistă.

Ulterior, pilotul echipei McLaren a şi-a cerut scuze în faţa comisarilor şi prin intermediul reţelei de socializare Twitter, însă teamă de a nu primi o pedeapsă dura din partea FIA l-a determinat să-i scrie o scrisoare preşedintelui Jean Todt.

Informaţia a fost dezvăluită chiar de Todt, care a refuzat să facă publică scrisoarea lui Hamilton, însă a precizat că britanicul şi-a cerut scuze şi a promis că va învăţa din această experienţă.

"Încerc să menţin o armonie bună cu toată lumea şi am încercat să evit controversele. Aş fi putut publica scrisoarea, dar povestea este între el şi FIA. Biroul meu (n.r - de la Monaco) era chiar lângă cel al comisarilor. De fiecare dată când m-am dus să-i văd am evitat să fac orice comentariu.

Pentru mine, ce a spus Hamilton este inacceptabil, dar nu vreau să reacţionez precipitat. Aş fi putut cere oamenilor de la judiciar să se ocupe de caz, dar nu am deschis niciodată cazul. Împreună cu tatăl său a fost la comisari să-şi ceară scuze. Poate ar fi fost mai bine să-l suspendăm pentru şase curse. Dar mi-a scris, i-am răspuns şi totul s-a terminat", a declarat francezul la Paris în cadrul unei întâlniri cu reprezentaţii presei internaţionale.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (17)

  • Ham si-a gresit cariera...mai bine se facea politician. E as la declaratii!
    15 10
  • costelinommm
    hamilton
    sincer nu mi-a placut niciodata acest baiat , dar trebuie sa recunoastem ca este foarte bun si are tot ce ii trebuie pentru a fi bun, a facut o declaratie ?
    este ceea ce gandea si sincer cred ca asi fi procedat la fel . A acrosat alti piloti la monaco si ?La scos pe massa din cursa ( sunt ferrarist convins ) si ce daca ? Asa fac pilotii in cursa , risca spre deosebire de massa , era evident ca massa dormea ... A primit o penalizare si inca una era normala reactia , asa ca nu trebuia sa-si ceara scuze lui Todt, erau suficiente cele adresate celor pe care ia scos din cursa..
    19 10
  • @dmd
    La fel si Ferrari... mai bine facea doar masini de strada. Sunt asi acolo!
    14 14
  • @schubler
    De ce nu vb tu cu Luca pt treaba asta? Sigur o sa tina cont de parerea ta.
    16 9
  • Mclaren
    Hamilton
    Sunt fan Mclaren dar trebuie sa recunosc ca Hamilton are niste scapari. Poate ca ar trebui sa-si vada mai mult de propria performanta pe circuit, sa construiasca mai mult cu echipa si sa fie preocupat doar de propria lui imagine. Teribilismul are niste limite. Chiar si inainte de cursa de la Monaco Hamilton era pus pe scandal. Nu asta e comportamentul unui pilot de F1. Echipa ar trebui sa-i dea mai mult credit lui Button.
    10 3
  • Mclaren
    Hamilton
    Sunt fan Mclaren dar trebuie sa recunosc ca Hamilton are niste scapari. Poate ca ar trebui sa-si vada mai mult de propria performanta pe circuit, sa construiasca mai mult cu echipa si sa fie preocupat doar de propria lui imagine. Teribilismul are niste limite. Chiar si inainte de cursa de la Monaco Hamilton era pus pe scandal. Nu asta e comportamentul unui pilot de F1. Echipa ar trebui sa-i dea mai mult credit lui Button.
    10 3
  • Mclaren
    si sa NU fie preocupat
    5 3
  • @mclaren(user)
    eu cred ca mai degraba esti fan Button decat fan McLaren....De ce sa-i ofere mai multa incredere lui Button?? Ca este cuminte si sta tot timpul la ciupeala. Eu unul vreau sa vad spectacol, depasiri, agresivitate(in limita bunului simt), chiar daca uneori, inevitabil, poate ca altii au de suferit. Eu asta vreau sa vad, de asta imi place Lewis inca din primul lui an la McLaren. Facand abstractie de la fanii rosii de pe aici care sunt invidiosi pe Lewis, cred ca acesta din urma este singurul pilot de pe grila, care intr-adevar face spectacol si pentru care tot mai multi oameni au inceput sau au reinceput sa urmareasca F1. Sunteti sau nu de acord cu mine, dar asta este adevarul.....
    13 8
  • @kane
    Fanii rosii nu sun deloc invidiosi pe ham, ba dimpotriva, ne place foarte mult agresivitatea si evolutia din ultima cursa. Sa faca spectacol, tot asa, la mai mare!
    13 2
  • Andrei Alexandru
    @Hamilton
    Hamilton este un pilot talentat care uita sa-si foloseasca creierul exact atunci cand trebuie. Face foarte mult spectacol, chiar daca este de prost gust dar unora le place si nu este un lucru rau. Facand abstractie de prostiile spune de fanii McLaren, Hamilton este un pilot bun. Caruia din pacate i-a apus de mult cariera. In fiecare an singurele 2 lucruri pe care le face este ori sa buseasca masina lui sau a altora si sa dea declararatii in care jigneste alti piloti sau comisari. In rest... liniste totala. Lasand visele erotice ale unor fani care cred ca stiu adevarul, Formula 1 este despre 24 de piloti si nu doar despre un pilot care se comporta ca un rinocer si nimic mai mult. Eu personal nu ma pot bucura de faptul ca Hamilton face spectacol la fiecare cursa si personal ii doresc ca in fiecare cursa sa ne desfete cu abandonuri spectaculoare spre bucuria totala a unora. Comic este ca Hamilton credea ca este la fel de bun ca Senna, dupa aia a crezut ca este la fel de bun ca Alesi, ca mai tarziu sa creada ca este mai bun ca Schumacher. Acuma se pare ca nu este nici macar la nivelul lui Button, de restul nu mai vorbim.
    10 7
  • jerryS
    salut
    Mihai,poate ca LH este prost,dar este mai destept ca tine care sparge samanta toata ziua si asculta Guta!!!!
    3 3
  • Guta si Hammer au ceva in comun. Clar. Amandurora le place sa-si umfle motoarele pe sosele ca sa impresioneze pipite sau soricei de net
    2 4
  • @Andrei Alexandru
    hai zi acu' ca te roade invidia si am terminat cu discutiile astea inutile....:P

    Daca tot faci referire la Senna, nu cred ca ai vazut ceva curse d-ale lui, curse/campionate pentru care in prezent este idolatrizat. Tocmai din aceasta cauza, a faptului ca a fost un pilot foarte agresiv, ambitios si a dorit intotdeauna doar victoria, din cauza asta, este considerat cel mai bun pilot al tuturor timpurilor. Stii comentariul care l-a facut celebru referitor la locul 2?? De cate ori nu s-a acrosat cu altii, indeosebi cu Prost, atunci cand a fost vorba sa castige locuri/campioante. Iti sugerez sa te uiti la filmul dedicat lui Senna. Probabil iti vei schimba oarecum parerea, asta in caz ca n-ai urmarit acele curse la inceputul anilor '90
    7 3
  • Andrei Alexandru
    @KaNe
    Limba romana este destul de clara, se intelege foarte simplu si usor ce am spus eu. Am spus ca Hamilton vroia sa fie ca Senna, dar nu i-a reusit. Senna s-a busit cu multi si a fost de multe ori exact de asta intrebat. Totusi in 4 ani a reusit 3 campionate mondiale, chiar daca s-a busit cu multi pe circuit. Pur si simplu era mai bun ca restul. Ca material genetic daca vrei, ca flec daca nu te-ai prins si ca indemanare ca sa fim corecti. Nu stiu la ce documentare te uiti tu dar sincer te uiti degeaba. Nu ai inteles nimic din documentarul ala daca chiar te-ai uitat la el. Si nu ma roade de loc invidia. Hamilton nu mi-a castigat respectul, pentru ca nu poate sa-si depaseasca conditia. Daca era un pilot destept iti punea capul la treaba si era departe. Dar orice face nu ii reuseste. Senna era exact opusul. Multe gandire si vorbe putine. Hamilton, numai vorbaria de el, rezultate zero. Si apropo Senna nu era vinovat de foarte multe dintre acrosajele in care a fost implicat, el vedea o cale pe care cei din fata nu o vedeau. In schimb ce Hamilton nu vede nici o cale, el ataca ca rinocerul si nimic mai mult. Te prinzi tu candva de ce spun eu, cand o sa vezi o cursa de Formula 1, direct pe circuit.

    Poate atunci o sa te prinzi si cam cum vede un pilot pista, pentru ca daca nu stiai, nu vedem pista la viteze de peste 200 km/h ci vede o cale stramta si multe dungi. Stii dungile alea care alterneaza... alterneaza culoarea ca sa le fie pilotilor mai usor de observat. Dar ce stii tu... haide ca cu ignoranta ca te pricepi de minune. Poate te prinzi si de cate ori un pilot "scaneaza" lungimea pistei pentru ca la viteze mari... lungimea scade ca vezi, orizontul pare foarte mic, si asa mai departe. Imi bad capul degeaba, probabil tu crezi ca cursa pe care o face pilotul este ca la televizor. De abia astept sa vezi cursa de la fata locului sa vezi cate lucruri se vor schimba :P Poate asa o sa te prinzi si tu de multe lucruri pe care credeai ca le intelegi... dar din pacate, nu ai nici o idee despre ele.
    4 5
  • andrei alexandru
    nu te lua de alti frate ca ai mai multe greseli decat are kane in textul lui
    2 0
  • andrei alexandru
    citez:Dar ce stii tu... haide ca cu ignoranta ca te pricepi de minune. Poate te prinzi si de cate ori un pilot "scaneaza"
    1 0
  • PT dmd
    N-am ce vorbi cu el... momentan isi face bagajele spre politica si ameninta cu competitii paralele ori neparticipare cu ocazia schimbarilor de regulament ce ar putea aparea in 2013. Eu ce sa-i mai zic... e deja hotarat sa plece... lol
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru