Hamilton: "Sunt singurul care îl poate opri pe Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.05.2011
Lewis Hamilton consideră că este singurul pilot care poate opri dominaţia lui Sebastian Vettel şi este încurajat de prestaţiile bune pe care le-a avut recent la Monaco şi Montreal.

Sebastian Vettel a câştigat patru dintre primele cinci curse ale noului sezon, iar Lewis Hamilton a fost singurul care a întrerupt sporadic dominaţia germanului prin victoria obţinută în China.

În plus, pilotul echipei McLaren a terminat la numai şase zecimi de secundă în spatele campionului mondial la Barcelona, iar următoarele două etape au loc la Monte Carlo şi Montreal, două dintre circuitele sale favorite. În acest context, Hamilton consideră că este singurul pilot capabil să pună capăt dominaţiei lui Vettel din acest debut de sezon.

"În acest moment, singura persoană care are un răspuns pentru Vettel sunt eu, şi asta într-un monopost care nu este atât de bun, aşa că sunt foarte mulţumit. Urmează două curse grozave şi sper ca diferenţa să fie mai mică. Monaco este un circuit cu o forţă de apăsare aerodinamică ridicată, dar nici noi nu stăm rău în virajele medii şi lente. Poate că diferenţa se va micşora. La Montreal am fost întotdeauna rapid şi nu există viraje de mare viteză pentru ca Vettel să se distanţeze", a declarat el citat de publicaţia britanică Metro.

Hamilton priveşte cu încredere spre Marele Premiu al statului Monaco şi speră să repete victoria obţinută în 2008 în drumul spre primul sau titlu mondial.

"Vettel este la 41 de puncte în faţă.

Fac tot ce pot, dar el spulberă tot. Dar mi-ar plăcea foarte mult să câştig din nou la Monaco. Aşa că întotdeauna îi forţez pe băieţi, avem nevoie de asta, doar pentru Monaco, faceţi tot ce puteţi. Nu pot să-mi imaginez pe altcineva care îşi împinge echipa de la spate la fel de mult ca mine", a mai precizat el.

Via | Metro

Comentarii (23)

  • Monopostul Mclaren e foarte bun problema e alta. Daca Button a ajuns de pe 10 pe 3 la Barcelona va dati seama ca monopostul e perfect sa bata RBR. Dar Ham prin stilul sau agresiv uzeaza pneurile pre repede si nu poate lupta cu Vettel care piloteaza mai fin.
    20 9
  • @ dmd
    Intr-adevar, asa da impresia, ca uzeazd pneurile mai repede. Dar la Barcelona cred ca s-a descurcat bine din punctul asta de vedere. Doar Red Bull-ul lui Vettel a facut ca victoric sa ii apartina.
    16 2
  • Modestia si simtul masurii nu e o caracteristica a lui ham-ham. Cum spuneam, la nivelul declaratiilor e demult champion.
    12 14
  • ctlnmihai
    Hamilton: "Sunt singurul care îl poate opri pe Vettel"
    Simțul măsurii îl are deoarece asta este situația cel puțin până la momentul acesta..Alonso n-a fost modest nici anul trecut când i s-a oferit victoria pe tavă la Hockenheim și nici în 2008 la Singapore..Asta ca să nu menționez declarațiile lui de la începutul fiecărui sezon de când este la Ferrari.. de colecție fiind cea în care a declarat că bucuria câștigării celor 2 titluri cu Renault pălește în comparație cu bucuria de a alerga pentru Ferrari (probabil de aceea șansa l-a ocolit de când este la Ferrari) Gândiți-vă că dacă ar fi ieșit și campion cu Ferrari ,s-ar fi sufocat la figurat de prea multă bucurie..simțul măsurii în ghilimele îl întâlnim și la unii fani Ferrari care la început de fiecare sezon sunt prea optimmiști în ceea ce privește evoluția echipei lor și încep să facă mișto de fanii celorlalte echipe...
    13 7
  • Monaco
    Hamilton are foarte putine variante la Monaco, de fapt nu numai el toata lumea care vrea sa opreasca dominatia Red Bull. E un circuit pe care se depaseste foarte greu, mult mai greu decat la Barcelona. Daca Red Bull reuseste sa isi asigure prima grila la start si vor avea un strart in care se mentina pe cele doua pozitii , lucrurile se complica foarte greu, trebuie sa ramana in ceafa celor de la Red Bull si sa mizeze pe o strategie mai aparte pe un schimb mai rapid de pneuri. Daca Red Bull scapa in fata si nu au probleme tehnice sau o greseala a pilotului au castigat. Practic cursa de la Monaco se decide 60% in calificari. McLaren & restul trebuie sa faca ceva in calificari si vina mai in fata. Totusi c-am asta e prefatarea cursei de la Monaco in mod clasic insa totusi daca tinem cont de schimbarile de regulament si schimbarile de spectacol probabil cursa de la Monaco poate fi alta decat o stiam. Dar doar Pirelli si pneurile pot aduce ceva nou prin strategii pentru DRS si KERS nu cred ca vor avea o importanta mare... si nu vor prea ajuta la depasiri care si asa vor destul de greu de efectuat. Ramane de vazut ce va fi sa speram ca vom avea o cursa frumoasa si sa speram ca vom avea un alt invingator la finalul cursei.
    5 0
  • Alonso anul trecut nu facea asemenea declaratii. In niciun caz nu s-a crezut " singurul"....Ham ar fi trebuit sa astepte sa mai castige niste curse si apoi sa faca afirmatii de acest fel. ca de obicei realitatea o sa-l contrazica. Vettel desi e pe primul loc nu si-a permis asemenea arogante. Dar, este cunoscuta diferenta dintre Vettel si Ham cand e vorba de bun simt. Daca nu castiga la Monaco oare ce-o sa mai spuna...el, singurul, unicul...
    7 7
  • @F1-Racing
    Si cand credeam ca s-a potolit o da din nou in ingamfare. Dar face parte din joc si e dreptul lui sa spuna ce vrea. Daca declara nu inseamna ca e si adevarat ce spune!
    5 6
  • adidor
    daca nu Ham, atunci cine ?
    @F1-Racing, in cursele pe care le-ai urmarit anul asta, cine crezi tu ca ar putea sa-l opresca pe Vettel ? Te rog sa faci o analiza obiectiva asupra rezultatelor din cursele anterioare si sa ne spui numele pilotului care il poate invinge pe Vettel ? Daca tie nu-ti place Lewis, asta-i alta mancare de peste, dar din pacate mie mi s-a parut o declaratie foarte obiectiva si la urma urmei de ce ar trebui sa fie modest ??
    6 1
  • ... sase zecimi de secunda. Cred ca e cel mai indreptatit sa dea astfel de declaratii. Mai ales ca Vettel a declarat ca nu era sigur de victorie. Dar pe viitor ramane de vazut cum vor evolua lucrurile.
    @F1-Racing
    "Modestia si simtul masurii nu e o caracteristica a lui ham-ham." Sau poate nu sunt caracteristici ... Vorba aceea - "sunt ca e mai multe..."
    Te iertam eu, dar, tocmai tu, care faceai atata caragata ... dar era de asteptat. Se pare ca esti tufita si in breasla.

    .
    4 3
  • @ctlnmihai
    Mai omule ce treaba are Alonso cu Hamilton?
    faci ce faci si tot la Alonso te duci.
    Daca aici se vorbeste despre sansa lui Hamilton, vorbeste doar despre ciocolata asta si nu te mai uita in curtea vecinului. Oricum ii mai trebuie vreo cel putin 10 ani ca sa il ajunga Hamilton pe Alonso la valoare(a se intelege ca in vreo 10 ani Hamilton nu va avea 2 titluri mondiale!)
    Si pentru cultura ta generala, Alonso nu a facut anul trecut nicio astfel de declaratia mereu a spus ca mai are sanse la titlu, dar nu ca este singurul, unicul...
    Parca Hamilton si anul trecut facea declaratii de genul si a terminat pe cat? 3!
    Apropo, nu are nici simtul masurii. Pentru ca monopostul McLaren este foarte bun, nu dupa cum declara, altfel nu s-ar mai fi mentinut langa Red Bull.
    3 4
  • ctlnmihai
    F1-Racing
    Alonso într-adevăr nu s-a crezut ,,singurul,, anul trecut..Dar s-a bucurat și după victoria de la Singapore , și nici după ce a izbucnit scandalul referitor la cursa trucată , n-a dat niciun semn că ar avea vro remușcare privind modul în care a câștigat cursa..Ca să nu mai vorbesc de anul trecut când se vedea pe fața lui Massa tristețe ,pe podiumul de la Hockenheim și Alonso jubila de parcă ar fi depășit la mare luptă cine știe ce pilot
    5 4
  • ctlnmihai
    maryo37
    atât timp cât alții își permit să-l critice pe hamilton ,îmi permit și eu să-l critic pe Alonso..Sau dreptul de a critica îl au începând de anul acesta numai fanii Ferrari...Dacă e așa ,atunci aștept un răspuns de la admin și voi înceta dacă el consideră acest lucru..P.S. Oricum trebuie să recunoști că anul ăsta am fost mai puțin virulent decât în anii trecuții..
    3 4
  • Schumy fan 4 ever
    Au prins glas fanii Ferrari dupa finalul halucinant de campionat trecut si inceputul dezastruos din acest an. Ce tare!!!
    Multa lume uita ca presa interpreteaza cum vrea interviurile si este de multe ori impartiala(de multe ori nici nu are cum, cei care scriu articolele sunt tot oameni), dar mi se pare un pic exagerat in primul rand. In al doilea rand, in acest inceput de campionat avem Red Bull, la o jumatate de secunda McLaren, apoi restul la peste o secunda. Luand in calcul ca pana acum Hamilton a fost cel mai constant in afara de Vettel, ba chiar a reusit sa-i sufle si o victorie, cine va imaginati ca are cele mai multe sanse??? A spus el ca restul pilotilor nu au nici o sansa? NU!!!
    6 3
  • NGK
    Tu esti userul cu carenta in gramatici, da.
    0 6
  • Hamilton: "Sunt singurul care îl poate opri pe Vettel"
    Daca cumva, printr-o minune se va intampla ca ham-ham se fie in lupta directa pentru titlu cu Vettel fanii Ferrari vor face exact ce au facut si fanii mclaren anul trecut.
    0 5
  • @F1-Racing
    Omul care sta drept in fata propriilor greseli si face ceva in privinta criticii constructive e mai apreciat decat cel ignorant care se uita in partea opusa.
    Deci cand te apuca dorul sa o dai in lalaiala, mai multa retinere, mai ales daca nu stai prea bine .... Nu ca ar fi mare lucru, la urma urmei sunt banalitati, dar daca tot faci caz, asigura-te ca esti in regula.
    4 1
  • ctlnmihai
    F1-Racing
    Problema este că dacă Red Bull vor continua în ritmul ăsta lupta pentru titlu nu se va da până în ultimul cursă.. și în plus dacă Ferrari continuă în ritmul ăsta cu un podium la câteva curse ,practic nu veți mai avea chef să faceți mișto de Mclaren..Pentru că încep să vă cunosc destul de bine pe unii care postează aici..Fanii Ferrari nu ridică glasul decât atunci când echipa lor are rezultate.. părerea mea e că veți evita postarea pe automarket timp de 1 lună sau veți adresa jigniri după nick-uri anonime
    1 0
  • liuzzi in pole :))
    !
    1 0
  • ctlnmihai
    Lasa nu brava. Nici fanii mclaren nu au scos capul afara vreo 4-5 luni anul trecut spre final. Unii au iesit in ultima cursa doar ca sa improaste cu mizerii in Ferrari indiferent ca era sau nu era cazul. In loc sa-si vada de performanta echipei lor si a lui Ham. Dar roata se invarte.
    1 2
  • @ctlnmihai
    Ataca-l! Dar asta nu inseamna ca trebuie sa pui afis pe bloc "Anti-Alonso".
    Devine iritant si pentru ceilalti si ne plictisesti... Ai o gandire atat de puerila incat nu te poti abtine?
    Poate ca altii il "critica" pe Hamilton, dar tu vrei sa fii genul care bea bere si "critica" un pilot. Pentru ca nimeni dintre noi nu poate critica, deoarece nu suntem piloti de F1. La noi se numeste fanatism, placere, pasiune... Si uneori avem doar pareri, nu critica.
    Dar unii mai isi exprima parerea si in legatura doar cu ceea ce face Hamilton pe pista si nu stau sa isi aduca aminte ce facea Ham la gradinita.
    3 0
  • ctlnmihai
    maryo37
    Nu beau decat vin rosu:) Beciul Domnesc -Pinot Noir,Feteasca Neagra Special Reserve sau Chateau Bolovan :)
    0 0
  • este un pic fals!
    Cei de la Metro (de unde a fost preluat si tradus articolul) fac aceiasi greseala voita de spune mai mult decat declara pilotul sau/si de a prezenta totul mai senzational decat este. Articol preluat identic si de Automarket.
    Hamilton nu a spus ca "Sunt singurul care îl poate opri pe Vettel". A spus doar ca "...În acest moment, singura persoană care are un răspuns pentru Vettel sunt eu...".
    Exista o diferenta mare de nuanta intre cele 2 afirmatii.
    In rest "bete pese ochi" ca peste tot in Romania.
    1 0
  • un amanunt.
    Hamilton omite un amanunt, nu este in aceiasi echipa cu Sebi. Daca ar fi la McLaren sigur l-ar opri cand ar vrea. Ar avea grija oamenii din echipa sa-i aleaga o strategie gresita sau sa experimenteze cin stie ce pe pielea lui.
    Cum sebi e favorit la RBR si el e la McLaren nu cred ca il va putea opri. In Spania au avut noroc cu Alonso ca La tinut 18 ture pe Sebi. Redbull are o masina care in prima faza a cursei nu poate fi prinsa. Deci daca vrea sa-l opreascaa trebuie sa-i ia fata la start.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru