Hamilton: "Suntem la fel de rapizi ca cei de la Red Bull"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.08.2009
Lewis Hamilton sustine ca datorita sistemului KERS monopostul McLaren este la fel de rapid ca cel al rivalilor de la Red Bull Racing.

Victoria obtinuta pe circuitul de la Hungaroring i-a dat aripi campionului mondial Lewis Hamilton. Dupa ce miercuri afirma ca inca mai spera sa isi pastreze titlul mondial cucerit anul trecut, Hamilton a facut joi la Valencia o noua declaratie indrazneata.

Britanicul este convins ca monopostul McLaren este la fel de rapid precum cel de care beneficiaza Red Bull Racing, insa pune acest fapt pe seama sistemului KERS, despre care afirma ca este esential pentru revirimentul din ultimele curse.

“Pe masura ce monopostul nostru devine tot mai bun, KERS devine din ce in ce mai valoros. Cred ca daca am fi eliminat sistemul KERS nu am fi fost la fel de rapizi precum, sa zicem, Red Bull. Dar cu sistemul KERS cred ca acum suntem la fel de rapizi ca ei. Sper ca odata ce vom reusi sa egalam performanta noastra cu a lor vom avea un avantaj clar”, a declarat el citat de publicatia Autosport.

Hamilton considera ca McLaren este capabila sa obtina mai multe victorii in ultima parte a sezonului, insa pentru Marele Premiu al Europei din acest weekend anticipeaza doar o clasare pe podium.

“Stiu ca suntem in masura sa concuram pentru mai multe victorii si cu siguranta sa luptam mai des pentru primele locuri ale grilei.

Obiectivul nostru este sa castigam cat de multe curse putem. Cursa de la Valencia a decurs foarte bine pentru mine anul trecut. Cu siguranta s-a potrivit stilului meu de pilotaj si ar trebuie sa luptam cel putin pentru un podium. Cred ca acest weekend ar trebui sa fie bun pentru noi”, a mai precizat el.

Cu toate acestea, Hamilton are si un mare regret in privinta cursei din acest weekend: nu va avea posibilitatea de a concura impotriva lui Michael Schumacher, care a fost fortat sa isi anuleze revenirea in competitie din cauza problemelor medicale la gat. “Asa cum am spus, ar fi fost un privilegiu sa fiu pe aceeasi grila cu el, dar ii urez sa se faca bine si sa aiba parte de o recuperare rapida. Daca la un moment dat va decide sa revina il voi primi cu bratele deschise”, a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (13)

  • Hamilton
    Sunt eu fan McLaren dar asta e dus cu capul rau de tot
    0 0
  • big mouth:)
    exuberanta tineretii:))...putina moderatie ar fi utila,macar daca l-ar consilia cineva..
    0 0
  • Lewis stie ce vorbeste
    Nu e dus cu capul deloc. Stie foarte bien ce vorbeste. Cu foarte putin este mai rapid Red Bull... S-a vazut dupa start in Ungaria, cat de usor s-a tinut de Webber si dupa ce l-a depasit ii lua lui Webber -200 -300 pe tur in timp ce se apropia de Alonso. Dupa ce trece pe primul loc, isi mareste constant avansul fata de Kimi si de Webber, iar in ultima parte a cursei, doar gestioneaza avansul luat... Pe team radio se aude foarte clar cand i se spune doar sa mentina acest ritm nu trebuie sa forteze mai tare pentru ca oricume ste mai rapid decat Webber si Alonso, deci Lewis putea forta si mai tare... Cat de frumos l-a facut pe Webber pe exterior, este clar ca masina Mclaren este rapida din nou. Noua aripa fata si podeaua din spatele masinii care le-au adus la Valencia sa speram ca vor face si mai rapida masina.
    0 0
  • @ala de mai sus
    ... viseaza, puiule, viseaza! :)
    0 0
  • ...
    si o sa castige campionatul... in visele lui
    0 0
  • guawar
    guawar
    iarasi viseaza babuinul...vise placute :))
    0 0
  • Va da clasa Lewis
    la toti ferraristi... Nu va puteti compara cu Mclaren in prezent... Lasati-ma cu istoria voastra de acum 40 de ani ca nu ma intereseaza... in prezent nici o sansa nu va da Lewis.. se va distra cu Raikkonen ca si la Hungaroring cand ii va lua aproape jumatate de secunda pe tur... Singura sansa a Ferraristilor ii ca Raikkonen sa mai faca o manevra ca la Hungaroring la start si sa incerce sa-l acroseze pe Lewis si sa-l scoata pe Lewis din cursa... Pacat pentru voi ca Lewis va fi in prima linie a grilei de start si ajutat de sistemul KERS va intra primul in virajul de dupa start...iar apoi... LA REVEDERE FERRARI...
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    interesant scenariu,ma gandesc ca toti ceilalti piloti de pe grila se vor retrage din cursa inca din calificari,ca la ce sanse le mai dai tu...:)vom vedea duminica.Comm. tau banuiesc ca vine in avans:)
    0 0
  • ATATA LATRA HAM HAM
    CIRCUITUL UNGAR ESTE UNUL LENT SI A PUTUT SA TINA PIEPT LA CEI DE LA RED BULL DAR SA NE GANDIM CE VA FACE IN REST URMEZA MONZA , SPA ... UNDE ORI CAT AR LATRA NU O SA-L AUDA NIMENI,
    0 0
  • clar diesel08 ;)
    Ii in avans comentariul, PENTRU CA ASA VA FI. Ceilalti piloti nu se vor retrage inca din calificari, dar acestia nu conteaza la start pentru ca au si bun simt si nici KERS nu au. Pericol este doar licheaua aia de Raikkonen care nu doar ca are KERS dar si incearca manevre murdare la start... vedeti in Ungaria cum practic ii ruina cursa lui Lewis, daca Vettel nu se tragea sa-i faca loc sa se fereasca de nebunnu de Raikkonen. Daca nu-l atinge cineva si intra primul sau al doilea in viraj, se termina cursa pentru ca Lewis nu va mai avea masini in fata si va putea sa impuna propiul ritm, trece si de cel din fata sa si gata devine o cursa sub control pana la sfarsit nu mai are tangente cu ceilalti piloti, isi face propia cursa conducand cursa relaxat exact cum a facut-o in Ungaria.
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    nu am niciun dubiu ca asa se va intampla:)
    0 0
  • @Mclaren_mircea_1984
    da...intradevar...clasamentul spune tot...massa cu o cursa mai putin si tot e peste voi...slabut
    0 0
  • HAM HAU
    Fratilor mclarenisti din ce spuneti voi pina acum vad ca vreti ca la start toate ,,lichelele de piloti" sa se dea la o parte ca apasa boul negru KERSul.Sa nu-l deranjeze nimeni pe idiot ca piloteaza BULA DE PE BASCULA.Iar vreti sa reveniti la vremurile de odinioara cind daca aparea Schumi toti se dadeau la iarba verde ca trecea campionu. Asa bine il consiliaza tacsu ca e mare psiholog.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru