Heidfeld şi Rosberg, îngrijoraţi de condiţiile circuitului din Coreea de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.10.2010
Nick Heidfeld şi Nico Rosberg sunt îngrijoraţi că asfaltul circuitului din Coreea de Sud s-ar putea degrada rapid din cauza finalizării cu întârziere a pistei.

Coreea de Sud se pregăteşte să găzduiască la sfârşitul acestei săptămâni prima cursă de Formula 1 din istorie, însă circuitul a fost finalizat cu numai o săptămână în urmă, când a fost turnat ultimul strat de asfalt.

Pe lângă finalizarea lucrărilor la infrastructură, organizatorii s-ar putea confrunta şi cu alte probleme, întrucât există riscul ca asfaltul să fie uleios sau chiar să cedeze din cauza faptului că a fost urnat cu doar o săptămână înainte de primele antrenamente libere. Acest lucru a fost evidenţiat şi de Nick Heidfeld, pilotul echipei BMW-Sauber considerând că şansele ca pista să fie alunecoasă sunt foarte mari.

"Din punctul de vedere al piloţilor, cel mai important lucru este ca asfaltul să reziste. Dacă ultimul strat de asfalt este turnat cu puţin timp înainte, se înţelege că poate fi uleios, ceea ce ar fi extrem de problematic", a declarat germanul.

Nico Rosberg, conaţionalul sau de la Nico Rosberg, este de aceeaşi părere, exprimându-şi îngrijorarea că structura asfaltului ar putea ceda. "Arată grozav din pozele pe care le-am văzut şi sper ca asfaltul să reziste, pentru că a fost turnat foarte recent", a precizat el.

Opiniile celor doi sunt împărtăşite şi de Karun Chandhok, singurul pilot care a avut ocazia să testeze un monopost de Formula 1 pe circuitul Yeongam, înainte de turnarea ultimului strat de asfalt.

Indianul, care a concurat în prima parte a sezonului pentru Hispania Racing, a sugerat că piloţii ar putea fi cu până la 3 secunde mai lenti decât în mod obişnuit din cauza finalizării cu întârziere a lucrărilor.

"Probabil că aderenta va fi mai mică decât ar fi fost peste 6 săptămâni, pentru că uleiul are nevoie de timp pentru a ajunge la suprafaţă. Când au reasfaltat circuitul de la Donington Park în 2004 piloţii au fost cu 3 secunde mai lenti, dar nu cred că va fi periculos", a precizat indianul. Marele Premiu al Coreei de Sud va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (2)

  • mda...
    nu stiu ce sa mai cred...daca circuitul e prafuit, nu e bine ca nu e aderenta, daca e perfect curat, implicit proaspat, nici asa nu e bine...parerea mea este ca acest circuit niciodata n-o sa fie mai aderent ca acum...cine a mers vreodata pe un asfalt prospat turnat, stie ce spun... in rest numai bine.
    5 3
  • ...
    Cu siguranta asfaltul care se foloseste in prezent la noile circuite de F1(si nu numai), are alta compozitie decat cel pe care noi il intalnim in mod obisnuit, atunci cand mai marii oraselor se gandesc sa mai peticeasca cate o groapa, ca de facut drumuri complete, mai grele pentru ei. Din cate stiu asfaltul este o mixtura rezultata din rafinarea petrolului, prin urmare inca mai are in compozitie, uleiuri...Anyway, acesti piloti stiu cum merg treburile, mult mai bine decat noi si cu siguranta, situatia din Coreea poate fi asa cum cei doi sugereaza....
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru