Honda a primit acordul de a dezvolta motoarele în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Luni, 19.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va putea dezvolta motorul în timpul sezonului 2015, la fel ca rivalii de la Mercedes, Renault şi Ferrari, după ce a primit acordul final al FIA.

Esential 32 este numarul de componente care pot fi modificate pe parcursul sezonului, dintre cele 66 de componente asociate unitatii de propulsie
Absenţa unui termen limită pentru omologarea motoarelor în sezonul 2015 a determinat FIA să le permită celor de la Mercedes, Renault şi Ferrari să dezvolte motorul şi în timpul anului, în limita celor 32 dintre cele 66 de componente care pot fi modificate.

Concesia nu a vizat însă şi Honda, întrucât forul mondial a considerat că, în calitatea de producător nou în Marele Circ, acesta este obligat să-şi omologheze motorul până în 28 februarie, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceilalţi trei constructori în sezonul precedent.

Constructorul japonez a fost nemulţumit de această decizie şi, după o întâlnire care a avut loc săptămâna trecută, FIA a acceptat să revizuiască regulamentul tehnic.

Credem că este corect să ne asigurăm că fiecare constructor se bucură de oportunităţi egale pentru update pe parcursul sezonului.

Charlie Whiting
Director de curse FIA
Astfel, Honda va putea de asemenea să modifice motorul pe parcursul sezonului, însă cantitatea de componente va fi determinată în funcţie de numărul de îmbunătăţiri pe care le planifică rivalii.

"Întrucât fiecare dintre cei patru constructori din 2015 va avea un motor omologat la startul sezonului, credem că este corect să ne asigurăm că fiecare se bucură de oportunităţi egale pentru update pe parcursul sezonului.

Prin urmare, vom permite noului constructor să folosească acelaşi număr de 'jetoane' ca cel pe care îl au la dispoziţie ceilalţi trei constructori, ca medie a celor trei."

"De exemplu, dacă cei trei constructori din 2014 au opt, şapte şi cinci 'jetoane' disponibile la începutul anului, atunci noul constructor va putea folosi şase 'jetoane' pe parcursul sezonului (media se rotunjeşte în jos la cel mai mic număr întreg)", precizează Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, într-o scrisoare transmisă tuturor echipelor.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Subiectul a fost dezbatut in cadrul articolului anterior.
    8 0
  • @Mircea

    Imperiul intarzie sa contra atace :))))

    http://www.planetf1.com/driver/18227/9650550/Watson-McLaren-recovery-will-take-time
    8 1
  • E părerea lui Watson dar eu zic să așteptîm testele
    3 2
  • așteptăm
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru