Honda a refuzat o oferta de 112 de milioane de euro

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 22.02.2009
Bernie Ecclestone a dezvaluit ca Honda a refuzat o infuzie de capital de 112 milioane de euro pentru a salva echipa de F1 cu ajutorul lui Ross Brawn si Nick Fry.

Dupa retragerea constructorului Honda din Formula 1, una dintre cele trei optiuni ale niponilor a fost predarea echipei in mainile unui grup condus de CEO-ul Nick Fry si seful Ross Brawn.

Fondurile team-ului ar fi urmat sa provina in cea mai mare parte din drepturile de comercializare ale Formulei 1, drepturi detinute de Bernie Ecclestone.

In acest sens, boss-ul Formulei 1 a oferit constructorului Honda 112 milioane de euro in schimbul a 65% dintre actiunile echipei, in timp ce restul de 35% dintre actiuni urmau sa fie impartite in mod egal intre Nick Fry si Ross Brawn.

Cu toate acestea, Ecclestone a dezvaluit in cadrul unui interviu acordat publicatiei britanice News of the World ca sefii Honda au refuzat propunerea. "Am incercat sa ajut cu o cumparare a echipei din partea managementului. Ar fi trebuit sa accepte oferta mea. A fost o oferta foarte buna pentru toti cei implicati. Le oferea protectie completa, dar ei au vrut sa faca lucrurile pe cont propriu. Acum, tot ce putem face este sa speram si sa ne rugam", a declarat britanicul.

O alta optiune pentru Honda a fost sa vanda echipa companiei Virgin Group, insa Richard Branson a sugerat sambata ca nu este interesat de acest lucru din cauza costurilor foarte mari si din cauza absentei unor masuri pentru protejarea mediului inconjurator.

Practic, spectrul inchiderii definitive a echipei prinde in acest moment tot mai mult contur, fapt admis si de Ecclestone. "Nu cred ca stie cineva ce se va intampla cu Honda.

Depinde numai de ei, dar echipa are trei optiuni. Fie ofera echipa grupului condus de manageri, fie o vinde lui Richard Branson, fie pur si simplu inchid toata afacerea", a adaugat Ecclestone.

Seful competitiei a marturisit ca motivul pentru care a dorit salvarea echipei a fost posbilitatea ca Bruno Senna, nepotul regretatului Ayrton Senna, sa devina pilot de Formula 1. "Il aveam pe Senna care vroia sa piloteze. Ar fi fost fantastic pentru toata lumea sa avem din nou numele Senna in Formula 1", a precizat el.

Deranjat de refuzul celor de la Honda, Ecclestone a minimalizat eventuala absenta a echipei nipone de pe grila de start in sezonul 2009. "Daca am fi pierdut un McLaren, un Ferrari sau o echipa precum BMW, oamenii ar fi inceput sa se intrebe ce se intampla. Dar nu cred ca va fi cazul cu Honda. Nu au facut prea multe anul trecut, nu-i asa?"

Via | News of the World

Comentarii (9)

  • :|
    prin urmare sunt cei mai prosti...cum au putut refuza o asemenea oferta?..doamne...sa-ti mai fie mila k nu va mai fii honda in f1..niciodata
    0 0
  • mda...
    cam asa ceva eraser:)..
    0 0
  • nu mai este mult...
    mai este pana maine cand va trebui ca honda sa dea un raspuns. mie mi-ar parea rau daca va trebui sa inchida cu totul echipa. sper sa gaseasca vreun as in maneca si sa scape. nu stiu, dar daca vor reusi acest lucru, sa supravietuiasca, va trebui sa lucre ca nebunii sa integreze cutia si motorul pe masina. sper sa reuseasca imposibilul.
    0 0
  • ctlnmihai
    honda a refuzat
    cei de Honda stiu cel mai de ce au refuzat oferta lui bernie..eu ma indoiesc k ecclestone in generozitatea lui nemarginita s-a gandit la binele echipei si a competitiei..
    0 0
  • ctlnmihai
    comentariu james allen despre refuzul echipei honda
    http://allenonf1.wordpress.com/2009/02/22/why-did-honda-turn-bernie-down/
    0 0
  • NeoGalaxy
    @FOTA
    Este la mintea cocosului de ce Honda a refuzat aceasta oferta. Simplul fapt este ca FOTA are numai echipele in componenta, care se mai cearta, se mai impaca dar macar tot aia sunt. Ei nu prea vor sa discute cu "tinerelul" Bernie... pentru ca acesta nu da doi bani pe fani, sponsori, echipe si alea alea. Pentru el exista doar banii si cat atat. Asa ca... Honda a preferat sa lase echipele in pace, stiind oricum ca echipa este cam si moarta. Iar faza cu Bruno Senna, vad ca baiatul a devenit o moneda de schimb. Mai intai miliardarul brazilian vrea sa-l vada pilotand in F1, acuma vine miliardarul britanic care vrea sa-l vada pilotand... mama... toate tarile cu miliardari o sa-si doreasca sa-l vada pe acest baiat pilotand.

    Si sa vezi... si marmotele isi doresc sa-l vada pe Bruno pilotand :))))))

    Mama ce porcarie a devenit Formula 1. Haide de abia ma obisnuisem cu Lewis campion (ajutat ce-i drept) dar vad ca scandalurile se cam tim scai de Formula 1. Frate ce porcarie... a devenit aceasta Formula 1.
    0 0
  • Honda+Bernie Ecclestone=Love (niciodata)
    Cei de la Honda nu sunt asa de prosti precum par. Intr-adevar Honda se pare ca nu mai ia parte in F1, da pr. Berni si Nick ar fi fost o afacere. Sa nu uitam ca ambii au falimentat cate o echipa de F1. Si sa ne uitam si la partea cealalta, cum ar fi fost privita Honda de celelalte echipe cu Bernie la carma? Ar fi avut mai multe pile ca Ferrari.
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    Neo ,Lewis a iesit campion k a fost cel mai bun nu k a fost ajutat
    0 0
  • ctlnmihai
    Neo are dreptate - sunt de acord cu el (prima data) Lewis a fost ajutat de antitalentul lui Massa. Muhahaha!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru