Honda ar putea fi salvata de guvernul britanic

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.01.2009
Honda Racing ar putea fi salvata de la faliment prin accesarea unei parti din fondurile de 2,3 miliarde de lire sterline prin care guvernul britanic ajuta industria auto.

Honda Racing ar putea fi salvata de la faliment prin accesarea unei parti din fondurile de 2,3 miliarde de lire sterline prin care guvernul britanic ajuta industria auto din Albion.

Publicatia britanica The Guardian a dezvaluit ca Honda Racing poarta negocieri cu membri guvernului britanic pentru a primi o parte dintre cele 2,3 miliarde de lire sterline cu care Marea Britanie ajuta industria auto din Albion.

In sprijinul acestor afirmatii, sursa citata mentioneaza ca Honda Racing a transmis un comunicat de presa in care afirma ca "am avut mai multe intalniri cu guvernul britanic pe parcursul ultimei luni in privinta viitorului echipei".

In plus, un purtator de cuvant al guvernului a confirmat ca Honda poate solicita fonduri pentru evitarea falimentului. "Nu exista niciun motiv pentru care Honda Racing nu ar putea aplica. Ne asteptam ca orice companie din industria auto cu o cifra de afaceri de peste 25 milioane de lire sterline sa se califice pentru imprumuturi daca are un proiect viabil pentru a indeplini obiectivele din pachetul de salvare.Toate aplicatiile vor fi considerate dupa caz".

Se vehiculeaza ca Honda indeplineste patru criterii cheie pentru care poate aplica la fondurile guvernului: are o cifra de afaceri de peste 25 de milioane de lire, se afla in topul ierarhiei inovatiilor, reduce emisiile de dioxid de carbon si creeaza locuri de munca.

Prin aceasta metoda, orice echipa britanica ar putea accesa fonduri in cazul in care ar fi interesata.

Desi la origine este o echipa japoneza, Honda Racing este o companie cu sediul central la Brackley (Marea Britanie), motiv pentru care este tratata ca o echipa britanica.

Contactati de jurnalistii publicatiei Autosport, oficialii echipei Honda au refuzat sa comenteze informatii publicate de The Guardian.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru