Honda negociaza cu Ferrari furnizarea motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Ross Brawn a dezvaluit ca Honda negociaza cu Ferrari sa utilizeze motoarele Scuderiei in 2009, fapt confirmat de oficialii echipei italiene.

Dupa retragerea constructorului Honda din Formula 1, seful echipei Honda Racing, Ross Brawn, trebuie sa gaseasca un cumparator pentru echipa si, de asemenea, sa ajunga la o intelegere cu un alt constructor pentru furnizarea motoarelor.

Dat fiind trecutul sau glorios la Ferrari, alegerea Scuderiei ca furnizor de motoare este un pas logic, iar Brawn a marturisit ca i-a contactat deja pe oficialii italieni.

"Honda ne-a anuntat deja ca nu ne va oferi motoare si de aceea am contactat Ferrari. Nu am semnat nimic deocamdata, dar apreciez foarte mult sprijinul presedintelui Luca di Montezemolo si al lui Stefano Domenicali. Este ca si cum am fi fosti colegi de scoala. Ei inca ma vad ca pe unul de-al lor", a declarat Brawn in cadrul unui interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Informatiile oferite de Brawn au fost confirmate ulterior si de Ferrari, prin vocea unui purtator de cuvant. "Ne-au intrebat daca suntem capabili sa le oferim motoare, iar noi am spus da. Asta este tot, nimic mai mult", a precizat purtatorul de cuvant pentru agentia de presa SID.

Principala preocupare a celor de la Honda ramane insa gasirea unui cumparator pentru echipa, pentru a putea activa in Formula 1 si in sezonul urmator. Brawn a evitat sa nominalizeze companiile interesate de o astfel de intelegere, marginandu-se sa declare ca este vorba de mai multi ofertanti.

"Pot doar sa spun ca este vorba de mai mult de o oferta. Obiectivul este sa salvam locurile de munca, prezenta mea nu este o prioritate".

Britanicul a dezvaluit ca echipa sa nu va mai testa pe circuit inainte de noul sezon pana cand nu va fi parafata o intelegere pentru noile notoare. "Nu este nicio graba pentru ca oricum vom avea nevoie de cel putin 6 saptamani pentru a modifica masina pentru a instala un motor diferit. Este putin probabil sa fim pe circuit pe parcursul iernii. De aceea studiem un pachet de evolutie pentru 2010, cand intentionam sa ajungem in frunte. Anul viitor va ramane un an de tranzitie pentru noi", a adaugat el.

Taguri: Brawn, Ferrari, Honda, motor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru