Honda nu regreta retragerea din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.10.2009
Honda sustine ca nu are niciun regret ca s-a retras din Formula 1 in 2008, in ciuda faptului ca Brawn GP a castigat ambele titluri mondiale un singur an mai tarziu.

Criza financiara care a afectat economia mondiala a determinat constructorul Honda sa se retaga din Formula 1 la finalul sezonului 2008, considerand ca resursele necesare pentru activarea in competitie nu se justifica in acest climat.

Desi viitorul echipei de la Brackley a fost pus in pericol de decizia surprinzatoare a japonezilor, Ross Brawn a reusit sa transforme Brawn GP in campioana mondiala dupa un singur sezon.

Cu toate acestea, Honda continua sa sustina ca decizia de a parasi Formula 1 a fost corecta. "Nu am niciun regret. Dupa retragerea noastra am vazut performantele foarte bune ale echipei noastre. Motivul pentru care nu regret este reprezentat de toate eforturile pe care le-am facut in cadrul echipei inainte de retragere, care au condus la acest rezultat", a declarat Takanobu Ito, CEO-ul Honda.

In plus, japonezul crede ca decizia constructorului este privita cu bucurie in prezent tocmai prin prisma rezultatelor obtinute de Brawn GP in 2009.

"De obicei, cand te regtragi din Formula 1 exista lupte si suferinte, dar din fericire echipa a avut succes.

A produs rezultate foarte bune, asa ca oamenii par sa fie foarte fericiti, ceea ce este neobisnuit", a adaugat Ito.

In acest context, CEO-ul Honda crede ca decizia luata anul trecut de predecesorul sau Takeo Fukui a fost una corecta. "Cu numai un an in urma, Fukui a luat decizia de a retrage Honda din Formula 1 si cred ca a luat o decizie corecta. Iubim Formula 1, dar a trebuit sa ne gandim la compania noastra. In urma recesiunii, managementul nostru s-a deteriorat, iar compania a trebuit sa se adapteze la noile cerinte de mediu, ceea ce a insemnat ca a trebuit sa dezvoltam noi tehnologii. Asa ca acest lucru a devenit prioritar", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Brawn GP, Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru