Honda susţine că va avea un motor la fel de puternic ca Ferrari în Belgia

de Daniel Popescu
Luni, 17.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda consideră că la Spa-Francorchamps va avea un motor la fel de puternic ca Ferrari şi că la startul sezonului 2016 va egala performanţele Mercedes.

Honda pregăteşte un update important pentru motorul cu combustie internă din cadrul unităţii de propulsie, care va fi introdus chiar în Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Zvonurile iniţiale care indicau un progres de 45 de cai putere au fost infirmate ulterior de constructorul japonez, care afirmă însă acum că la Spa-Francorchamps va avea un motor la fel de puternic ca cel al Scuderiei Ferrari. În plus, niponii anticipează că vor egala performantele Mercedes în debutul sezonului 2016.

"Spa reprezintă ultimul update pentru acest sezon, cu componente auxiliare care vor urma inItalia. Al treilea update va fi introdus la Spa şi am început deja dezvoltarea unităţii de propulsie pentru sezonul următor. Al patrulea update va fi la acelaşi nivel ca Mercedes, acesta este obiectivul. Al treilea update va fi la un nivel similar cu Ferrari. Este un pas mare", a declarat Yasuhisa Arai, directorul de motorsport al Honda.

Urmareste Automarket
În plus, oficialul japonez susţine că Honda a reuşit să remedieze problemele de fiabilitate, element confirmat de faptul că nicio componentă a monoposturilor nu a cedat pe parcursul Marelui Premiu al Ungariei.

"De la începutul sezonului am ştiut că a fost problema la sistemul de răcire, aşa că am redus puterea motorului.

Am updatat unitatea de propulsie în Spania şi aproape am perfecţionat eliminarea căldurii. Din cauza pachetului compact, toate componentele din interior au probleme cu căldură, ceea ce cauzează defecţiuni pentru MGU-H şi MGU-K. În Ungaria nu am avut probleme şi avem un pachet bun", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (14)

  • cum? cu 15 cai in plus fata de caruta de acum? si 75 in minus fata de mercedes?
    6 8
  • hooooooo
    wow frate ,de linga marusia linga ferrari e ceva ,sa vedem!
    20 0
  • EI SUNT IN URMA CU MULTI ANI FATA DE RESTUL SI SE BAT DEJA CU FERRARI.....MADE IN MCLADA :)))
    9 10
  • Ha,ha,ha...
    Hmmm...sa vedem ! Am tot spus si sustin: minunile nu au legatura cu F1, intamplari si exceptii da,dar minuni...nu. Si Mclaren-Honda de minuni ar avea nevoie,vedem,cine stie...poate ei vor schimba chestia asta!? :)
    12 1
  • Eu nu mai cred o iota din ce zice Arai. Ca sa nu fie schimbat, de aceea creaza diversiunea asta.
    8 11
  • glumesc
    La mc laren a fost angajat un nou P.R.
    Gici ghicitoarea mea?
    Stire pe surse...
    Oare cine este?
    6 5
  • Cred ca stirea este preluata de aici :) si e si ceva mai completa http://www.autosport.com/news/report.php/id/120337
    7 0
  • si asta fara dezvoltare?
    0 0
  • Un pas inainte poate ca vor face, nu stiu cat de mare, oricum ei nu pot decat sa urce in performante. Ca sunt destul de jos. Japonezii au inca multa treaba la unitatea de propulsie si nu vad cum pot sa rezolve peste vara. Eu le doresc succes, nu de alta dar as vrea mai multa competitie la varf.
    9 0
  • serban
    Greu, greu, foarte greu, de regulă cine a luat un avans, rămâne acolo până la schimbarea formulei și domină ani buni, așa că nu văd cum Ferrari sau Honda vor ajunge la nivelul Mercedes, nici aceștia nu stau pe loc, dezvoltă și mențin distanța. Pentru că eu nu cred că dezvoltarea se rezumă doar la acele jetoane, nu cred că unele dintre cele mai sclipitoare minți ale ingineriei auto nu au găsit și alte mijloace.
    13 1
  • Locul Mclaren este langa Ferrari si Mercedes. Le doresc sa ajunga acolo!
    11 2
  • Sa fim seriosi,poate langa RB sau TR dar langa Ferrari.......
    5 3
  • locul mclaren este pe 1 cu hamilton inapoi
    1 7
  • locul Mclaren este in fata, dar nu cu Alonso
    5 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru