Honda va utiliza motoare Mercedes un singur an

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.03.2009
FIA a acceptat ca Mercedes sa furnizeze motare pentru Honda Racing timp de un sezon, desi acest lucru este interzis de regulament.

Retragerea constructorului Honda din Formula 1 a obligat echipa japoneza sa gaseasca atat un cumparator, cat si un furnizor de motoare pentru sezonul 2009.

Singurul constructor care s-a aratat dispus sa furnizeze motoare pentru echipa lui Ross Brawn a fost Mercedes, insa aceasta intelegere nu ar fi putut fi incheiata fara un acord prealabil al FIA.

Actualul regulament al FIA permite unui constructor sa furnizeze motoare pentru cel mult doua echipe, iar McLaren si Force India beneficiaza deja de unitati produse de germani.

In acest context, Vijay Mallya, patronul Force India, a dezvaluit ca FIA a acceptat ca Honda sa primeasca motoare Mercedes, insa acest lucru va fi valabil doar pentru sezonul 2009. "Conform regulamentului FIA, un constructor poate furniza motoare pentru numai doua echipe. Asa ca, in cazul celor de la Mercedes, este vorba despre McLaren si Force India", a declarat Mallya in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Reuters.

"Cred ca FIA le-a dat o dispensa celor de Mercedes pentru a furniza un motor fostei echipe Honda pentru un an.

Sunt foarte fericit sa accept asta in interesul sportului pentru ca am avut deja o echipa care a disparut de pe grila de start in 2008, Super Aguri, si nu as vrea sa vad o alta echipa disparand in 2009. Daca Honda, in orice forma sau formula, poate ramane pe grila in 2009, asta este bine pentru Formula 1".

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    @FIA
    Este de inteles de ce au acceptat si pana la urma orice ajutor pe care FIA il acorda oricarei echipe este numai si numai spre binele sportului. Sau fa-te frate cu dracul pana treci puntea cu alte cuvinte :)
    0 0
  • yuppy
    Ar fi super ca echipa HONDA sau cum s-o numi ea de joi incolo, sa faca o figura buna :)
    si apoi, in 2010-2011 sa revina HMC cu drepturi depline inapoi.....
    BAFTA MULTA !
    0 0
  • Viitoarea FOSTA "Honda"...
    ...ar fi si culmea sa se mai cheme asa neavand motor "Honda"! :o))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @FIA
    Interesant este ca Ferrari au refuzat sa-i ajute pe cei de la Honda tocmai din cauza acestei reguli, dar vad ca McLaren stiau ca vor fi ajutati de FIA. Interesant nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru