Horner: "Am câştigat titlul în modul potrivit"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.11.2010
Christian Horner consideră că Red Bull a câştigat titlurile mondiale în manieră potrivită, după ce a refuzat să sprijine în mod direct unul dintre piloţi.

Red Bull Racing a refuzat insistent să implementeze ordine de echipă în favoarea lui Mark Webber în finalul acestui sezon, chiar dacă australianul era mai bine plasat decât Sebastian Vettel în ultimele curse.

În cele din urmă, strategia s-a dovedit inspirată, întrucât dacă Vettel i-ar fi cedat victoria lui Webber în Brazilia acesta nu ar mai fi putut deveni campion la Abu Dhabi. Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, consideră că această succesiune de evenimente demonstrează că echipa a câştigat titlurile mondiale în manieră potrivită.

"Întotdeauna am spus că nimeni nu are un glob de cristal. Cred că titlul a fost câştigat în maniera potrivită şi a depins de ce au făcut ei pe circuit. Am fost criticaţi pentru că nu i-am schimbat săptămâna trecută (n.r - în Brazilia), dar întotdeauna am crezut în sprijinirea ambilor piloţi în mod egal, şi acesta este modul în care abordăm cursele. Titlul a fost câştigat în modul potrivit", a declarat el.

Deşi titlul mondial al lui Vettel s-a conturat cu 20-25 de tururi înainte de final, Horner a admis că a fost foarte emoţionat spre finalul cursei, de teamă că Vettel să nu treacă printr-o nouă defecţiune tehnică similară cu cea din Coreea de Sud.

"A fost insuportabil, pentru că am mai fost în acea poziţie de câteva ori în acest sezon şi am înregistrat înfrângeri, iar Coreea de Sud a fost cu mai puţin de o lună în urmă.

Pur şi simplu am uitat să respir la un moment dat în ultimele 5 tururi. Cred că Vettel a fost cel mai relaxat dintre noi toţi. Nu înţeleg cum urmăresc băieţii ăştia televizoarele în timp ce concurează. este fenomenal că am câştigat titlul piloţilor şi al constructorilor, o performantă fenomenală pentru fiecare membru al echipei", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (12)

  • gabrielh
    aha
    give us a break Horner: l-ati suportat pe Seb all the way... si la sfarsit cand el nu a avut sanse egale ca a lui Webber ati refuzat sa il ajute pe Webber pentru ca mai sperau de la Vettel. Intradevar e pilot mai rapid ca Mark, dar nu are un caracter fain, si nici echipa nu are un caracter fain din pacate.
    6 19
  • ... alte declaratii
    OK... in mod direct nu a spus nimeni nimic dar indirect.... au avut strategia pregatita... Oricum felicitari de rezultat! Daca reusea Ferrari sa nu piarda 4 pozitii in ultima cursa acum cred ca vorbeau despre altceva.
    7 5
  • @ccmax
    Din fericire/pacate nu prea conteaza "daca" astia. F1 , ca orice alt sport se bazeaza pe fapte si rezultate. Sunt 100% sigur ca daca le iesea manevra celor de la Ferrari n-ai fi tipat atata despre fair-play si strategii. Deci te-as ruga foarte , dar foarte frumos , sa nu te mai arunci la afirmatii de genul asta.
    9 4
  • @Dpp
    Este o opinie personala pe care consider ca mi-o pot exprima. Daca vrei citi declaratiile de dinainte de cursa vei afla si de ce am acesta parere: atat cu privire la ce au spus pilotii cat si staful RBR.
    Si eu la randul meu te rog foarte frumos sa imi respecti acest drept... :)
    4 4
  • @ccmax
    Am citit declaratiile de dinainte de cursa. Si in continuare , nu mi se pare ca l-au favorizat pe Vettel sau pe Webber . N-as putea spune asta si "metoda" Ferrari . Mi se pare foarte fair-play faptul ca RBR i-au lasat sa isi apere sansa . Asa este normal.Au riscat foarte foarte mult ,dar se pare ca a meritat.
    8 0
  • Dpp
    Asa cum am mai spus Ferrari a luat decizii in mod "vizibil". Dar continui sa cred (opinie personala) ca acesta practica este mai raspandita decat se vede.
    Dar cel putin asupra unui aspect cred ca putem avea aceiasi opinie: ca au riscat foarte mult. Despre celelalte, cred ca va trebui sa ni le acceptam reciproc :).
    1 4
  • @ccmax
    True.
    Riscul a fost pe masura premiului. Cred ca erau dispusi sa piarda titlul la piloti decat sa strice imaginea pe care si-au creeat-o in motorsport.
    9 0
  • Felicitari
    in primul rand vreau sa-i felicit ptr. intreaga evolutie din acest sezon si in special ptr. modul in care au devenit campioni. Nu stiu daca este corect ce simt dar asta este, eu cred ca Vettel a fost considerat tot timpul pilotul nr. 1 deci nu avea cum sa-i cedeze locul lui Weber in Brazilia, au recunoscut ca daca era cazul Vettel i-ar fi cedat locul lui Weber in ultima cursa ( o decizie pe care nu o critic deloc consider ca era ceva normal) dar spre fericirea lor au riscat si au castigat, inca odata cele mai sincere felicitari de la un fan inrait Ferrari.
    5 0
  • strategie
    parerea mea, si s-a vazut si pe circuit, strategia a fost Webber, iepurele caruia i-au dat drumul cei de la RedBull si pe care l-au urmarit cei de la Ferrari; un factor cheie a fos accidentul lui Schumy cu Liuzzi si in acel moment au stiut clar cei de la RB ca Wettel are sanse f mari sa devina campion; sa nu uitam si de "partenerii" de la Renault care parac ei se bateau la titlu nu Alonso si Wwebber . O mare greseala a lui Alonso a fost ca nu a reusit sa obtina pole-ul sau macar locul 2 in calificari pt a fi langa Wettel si Webber dar celor de la Ferrari li s-a parut, pe buna dreptate, ca dusmanul este Webber si nu Wettel iar cei de la RB au inteles asta si i-au lasat sa creada asta si l-au scos campion pe Wettel lasand-ul pe Alonso sa alerge dupa iepurele sacrificat de RB (adica Webber- probabil i-au promis un contract de 2-3 ani la RB si el s-a gandit ce p.. masii doar am 35 de ani mai catstig si eu bani multi 2-3 ani decat un titlu acum de care nu sunt sigur ca-mi pun astia bete in roate oricum ca il vor pe Wettel campion); sa nu imi spuneti ca Webber a alergat in cursa pentru a deveni campion ca nu va cred-s-a vazut cat de relaxat si cuminte a fost. Asta a fost strategia sau "ordinele de echipa" a/ale lui Horner, parerea mea, pe care si-a construit-o dupa finalul calificarilor de sambata si nu am decat sa il felicit.
    4 3
  • ce o mai fi fost si asta "Vettel trebuie sa fie marinimos ..."?
    Dar Red Bull a castigat corect. Daca l-ar fi sprijinit pe Webber in Brazilia acum ar fi regretat amarnic ...
    11 0
  • Alonso?
    Chiar nimeni nu a vazut ca Alonso NU A VRUT SA DEPASEASCA?
    La noi i-ar zice blat. La ei?
    4 6
  • Radu
    de ce n-ar fi vrut sa depaseasca?
    webber da,a stat suspect de cuminte in spatele lui alonso:parerea mea ca ferrari a subestimat dorinta renault de a avea un campion motorizat de ei

    offtopic: mi-a placut aia cu 'use the best of your talent,we know how big it is(se pare ca nu suficient)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru