Horner, convins că Webber va rămâne la Red Bull în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Christian Horner consideră că Mark Webber nu-şi va rezilia contractul cu Red Bull, în ciuda controverselor de la Silverstone.

La conferinţa de presă organizată de FIA la finalul cursei de la Silverstone, Mark Webber a afirmat că nu ar fi semnat prelungirea contractului cu Red Bull pentru 2011 dacă ar fi ştiut ce urma să se întâmple în Marea Britanie.

Comentariile sale au fost privite de o parte a presei internaţionale ca o ameninţare cu rezilierea înţelegerii, însă Christian Horner, şeful echipei, este convins că nu se pune problema ca australianul să părăsească Red Bull.

"Webber nu a semnat un contract ca pilot numărul doi, dar are un contract cu noi pentru viitor. I-am oferit un monopost care i-a permis să concureze în frunte, să câştige curse şi să lupte pentru titlul mondial. Mă îndoiesc foarte mult că va pleca din această postură", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Horner a insistat că Red Bull nu l-a favorizat pe Vettel în detrimentul lui Webber, afirmând că i-a dat nouă aripa fata germanului pentru simplul motiv ca acesta era mai bine poziţionat în clasament.

Britanicul afirmă că acelaşi algoritm va fi aplicat şi în cursele următoare, iar Webber se afla acum în faţa lui Vettel în clasament.

"A trebuit să aplic aceasta logică şi o vom folosi şi la evenimentul următor dacă ne vom găsi într-o situaţie similară. Decizia a fost luată cu 25 de minute înainte de calificări, când am aflat că una dintre componente putea fi utilizată. Adrian Newey (n.r - directorul tehnic al Red Bull) dorea foarte mult să testeze componenta pentru dezvoltările viitoare şi aceasta a fost decizia pe care am luat-o", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Horner a admis că luni va purta o discuţie cu Webber pe marginea acestui subiect controversat, pentru că Red Bull să se poată concentra ulterior pe lupta pentru titlul mondial.

"Ca membru al echipei, Webber este o parte dimportanta a echipei. Bineînţeles că vom vorbi despre asta. Dacă trebuie să limpezim apele, le vom limpezi. Dar ca sportiv a fost aici de suficient de mult timp pentru că uneori trebuie luate decizii dificile", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Din punct de vedere intern as spune ca greseala din Turcia si Valencia sunt ambele in seama lui Webber. Din pct de vedere al spectatorului ambele greseli sunt in seama cuiva, pentru ca oricum nu stim exact cine a gresit. Este posibil ca dezvoltarea masinii sa se faca in functie se ideile sau ma rog informatiile oferite de Vettel, iar munca in simulator sa fie facuta de Webber si de aici sa apara anumite probleme ca cele de mai sus. Evident greseala este a celor de la Red Bull, pentru ca ei stiu exact cine a gresit, cum a gresit si mai ales de ce a gresit. Si nu au facut nimic pentru a anticipa astfel de probleme. In Turcia stiau ca un pilot este mai rapid si nu au gandit nici o strategie, la Valencia stiau ca Webber dorea sa recupereze startul gresit si nu au facut nimic sa-i spuna ca se grabeste. Deci... pilotii uita ca concureaza pentru aceasi echipa si ca punctele conteaza. Evident... pana la sfarsitul sezonului unul va pleca. Pentru ca deja ii este prea greu sa se mai adapteze unei echipe care are un alt favorit. Daca nu si-a dat seama ii spun eu cum sta treaba.
    1 6
  • ...Webber
    pe Webber il maninca undeva ca pe maimuta.Cel mai bun raspuns al lui trebuie sa fie pe pista ,nu in presa ca Becali.Dar ,,o sa-i spuna cineva cum sta treaba" si o sa se potoleasca !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru