Horner: "Newey este liderul inspiraţional la Red Bull"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.01.2011
Christian Horner a lăudat meritele lui Adrian Newey în succesul Red Bull Racing din ultimii ani, considerându-l "liderul inspiraţional" al echipei.

În numai şase ani de la înfiinţare, Red Bull Racing a devenit noua campioană mondială a Formulei 1, după ce Sebastian Vettel a cucerit titlul în sezonul recent încheiat.

O mare parte din merite îi sunt atribuite lui Adrian Newey, care s-a alăturat echipei încă din 2006 ca director tehnic. Acesta este autorul inovaţiilor tehnice care au condus Red Bull spre titlurile mondiale, în ciuda faptului că utilizează în continuare creionul şi hârtia în detrimentul tehnologiilor computerizate.

"Newey este un caracter unic, un dinozaur al ingineriei pentru că încă mai sta la tablă şi desenează cu creionul o mare parte din suprafaţa monopostului. Dar este un lider inspiraţional în grupul tehnic şi are capacitate de prevedere şi viziune. Lucrul care l-a atras să vină la Red Bull, când l-am convins să ni se alăture, a fost să fie implicat în ceva de la început pentru a-şi putea pune amprenta de la zero. Împreună am construit echipa cu sprijinul incredibil al lui Dietrich Mateschitz (n.r - patronul Red Bull).

În multe feluri, Newey este precum conducătorul orchestrei, a construit un grup grozav care conduce foarte eficient şi încă are dorinţa şi pasiunea, chiar dacă a câştigat deja şapte titluri şi peste 115 curse", a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing.

Newey este singurul designer din istoria Formulei 1 care a câştigat titluri mondiale cu trei echipe diferite: Williams (1992, 1993, 1994, 1996, 1997), McLaren (1998) şi Red Bull (2010).

Via | SportingLife

Taguri: Horner, Newey, Red Bull

Comentarii (6)

  • in2008 cu Newey in frunte RBR au fost sub Toro Rosso.
    In 2010 au construit (ca si Ferrari) cel mai bun monopost.
    Intre cele doua momente a fost adaptabilitatea la schimbarile drastice de regulament.
    2 9
  • Newey
    Este unul dintre cei mai buni ingineri din istoria F1 , alaturi de Brawn si Byrne care sunt in aceeasi liga , si-au pus clar amprenta la echipele pe unde au fost . Daca scoatem si palmaresul celor doi de mai sus ,se completeaza perfect peste palmaresul lui Newey , ceea ce dovedeste ca in F1 in afara de lupta dintre piloti si echipe , este de fapt o mai importanta lupta intre ingineri de valoare.
    4 0
  • newey
    Newey nu se compara direct cu Brawn ci cu Rory Byrne...Luat in totalitate cred ca e cel mai mare designer din F1 dupa moartea lui Collin Chapmann
    6 1
  • @bernd
    Ai mare dreptate , Chapman a revolutionat F1 , principiile si ideile aduse de el inca sunt la baza acestui sport.
    3 0
  • p.s.
    Si au inca ceva in comun , sunt british toti marii ingineri F1 .
    3 0
  • @razvanis
    Nu toti marii ingineri din F1 au fost britanici-Vittorio Jano(creatorul revolutionarei Lancia D50) a fost italian cu radacini maghiare, la fel si Mauro Forghieri(Ferrari 312T), iar in epoca noastra, Rory Byrne-sud african
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru