Horner: "Nu l-aş fi păstrat pe Massa la Ferrari în 2013"

de Daniel Popescu
Luni, 17.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că nu i-ar fi prelungit contractul lui Felipe Massa pentru sezonul următor dacă ar fi fost şeful Scuderiei Ferrari.

Ferrari a decis să mizeze şi anul viitor pe serviciile lui Felipe Massa, în ciuda faptului că pilotul brazilian a avut un debut dezamăgitor de sezon.

În opinia lui Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, această decizie a fost una greşită, în primul rând din cauza lipsei de rezultate din partea brazilianului.

"Nu, nu cred că l-aş fi păstrat. Din păcate, este o afacere dificilă bazată pe rezultate. Trebuie să te uiţi la ce rezultate obţine celălalt pilot în monopost, presupunând că au un echipament egal", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Horner a explicat însă decizia celor de la Ferrari prin faptul că Sergio Perez a semnat în cele din urmă cu McLaren, în timp ce Massa a înregistrat progrese vizibile în a doua parte a sezonului.

"S-au uitat şi la alţi piloţi, la cel puţin unul dintre ai noştri (n.r - Mark Webber a confirmat în luna uagust ca a primit o ofertă de la Ferrari), aşa că erau îngrijoraţi de forma lui Massa, dar opţiunile lor păreau limitate.

L-au analizat pe Perez care la începutul anului părea cu un picior la Ferrari. A progresat, era membru în Academia de Piloţi, iar apoi McLaren l-a anunţat. Ulterior, Massa a progresat în ultima treime a anului. Este evident că au deliberat şi probabil că atunci când s-a oprit muzica au realizat că opţiunea pe care o aveau a fost cea mai bună pentru ei", a adăugat el.

Via F1 Fanatic

Comentarii (21)

  • GrosJan
    de ce nu ...? Cine ar mai accepta ca mai bun ca Alonso fiind sa fie totusi pilotul nr. 2?
    9 12
  • costelinommm
    horner , cine este ? a stai cred ca stiu e unu care il are pe newey , vettel , weber hmmmm dar totusi cine este ? mangerul echipei redbull cred ca toata lumea stie dar stiti de ce ? raspunsul este doar unul , sa zicem ca sunt doua raspunsuri 1. newey , 2. vettel cam asta e horner . massa ? cred ca il cunosc inainte de horner deci afirmatiile unui necunoscut despre un personaj cunoscut sunt absolut gratuite . A da , defapt nu asa mai intra in schema un personaj gen primii doi . Lasa-ne Horner cu ce ai gace tu sau nu ca nu esti in stare de propria e chipa , sa il pupati pr newey si pe talpi ca fara el erai un nimeni ...
    18 15
  • Ce rost are declaratia asta ?
    De ce isi da dl.Hornar (pardon, Hornet ... ups, nu mi-a iesit nici din a doua ... deci Horner) cu parerea despre cum isi aleg alte echipe pilotii ?
    Pai si in curtea RBR cum a fost anul asta ?
    Vettel l-a depasit cu peste 100 de puncte (=4 victorii de cursa) pe Mark iar Alonso pe Felipe cu peste 150 de puncte (=6 victorii de cursa). Mark nu a terminat in puncte in 5 curse iar Felipe a fost in afara punctelor in 7 curse. Interesant este faptul ca cei doi au avut evolutii diametral opuse: Mark mai bun in prima jumatate a campionatului iar Felipe in a doua.
    Pur si simplu nu are nici un sens declaratia dl.de la echipa de suc.
    PS: Massa: I’m more motivated than ever for 2013
    http://www.formula1.com/news/headlines/2012/12/14162.html
    14 5
  • momalucostelion
    Horner e manager. L-a adus pe Newey, sau macar l-a pastrat.
    Domenicalli e manager. L-a adus pe Alonso si l-a pastrat pe Massa.

    Horner e cineva. Fata de Domenicalli, a mizat pe cine trebuia ...
    12 6
  • daca tot a construit newey "masina care castiga campionate singura"de ce n-o piloteaza dumnealui?la ce sa se mai plateasca salariu si pentru vettel,si pentru horner care oricum e un "nimeni" care taie frunza la caini,nu-i asa @costelinommm?
    10 5
  • neadoe
    costelimom e sucarit ca o luat-o pe coaja alonso de la fetel trei ani la rand. Las' ca vine fetel la ferrari si i-o da pe coaja lui alo si acolo, asa ca sa mai uite plebea de newey si horner.
    8 12
  • costelinommm
    Cu siguranta cei care vorbiti nu intelegeti formula 1 sunte-ti fani de wk doar pentru cine e campion , nu sunt fun alonso , domenicali e un idiot dar nu era vb de un alt manager , ca sa poti sa intelegi cine este fiecare in parte trebuie sa cunosti foemula 1 sa o intelegi , nu doar cand ai vazut ca vettel iese campion 3 ani la rand mama ce fan sunt , sunte-ti copii , iar pt voi amatorilor ca re nu itelege-ti ce spune-ti trebuie sa intelege-ti un aspect newey e singurul inginer de aerodinamica care conduce masinile atunci cand are o ocazie....
    4 9
  • Pentru a se putea observa performante majore la Ferrari, parerea mea este ca este necesara o restructurare mare, de exemplu primu sa fie Domenicali. Sunt sigur ca, cand se va face acest lucru , voi vedea o echipa puternica sa domine asa cum o facea inainte, astfel in sens invers nu vad asa ceva.


    Va doresc Sarbatori Fericite .
    2 0
  • ALONSO IL VA BATE IAR PE MASSA
    4 3
  • costele daca tu crezi ca intelegi formula 1 ce cauta massa in subiectul asta?ai intrebat cine e horner ,buna intrebare ,eu te intreb pe tine cine e massa?daca tot te pricepi atat la formula 1 zi mi si mie cine e massa ,ca eu cu toate ca din 91 si pana acum nu am pierdut o cursa de formula 1 ,nu am raspunsul la intrebarea cine e massa?asta de tot i l invoca lumea pe aici.daca cineva are o minima de cultura in ceea ce priveste formula1 nu poti sa vii si sa imi vb de massa.massa e un pilot care e de vreo 10 ani la ferrar si care a fost batut de toti coechipierii ,laudandu se doar cu cateva curse in care a fost mai rapid.ia zi mi tu costele ,lumineaza ma si pe mine cine massa ,sa inteleg si eu
    1 4
  • Iti raspund eu fgfg.
    Felipe Massa este unul dintre cei mai buni piloti pentru rolul de "secund" din F1. In general este in stare sa tina pasul cu colegul de echipa si nu prea face nazuri cand trebuie sa puna osul.
    Da, este de o gramada de ani in F1 si nu are inca titlul la piloti. Dar are titlu la constructori !
    Hai sa te intreb si eu ceva: Ce rost are si de ce a facut declaratia asta dl.Horner ? Ce treaba are el cu cine este pilot la Ferrari sau Mercedes sau McLaren ?
    4 1
  • costelinomoma
    moama, ce ai observat tu .. sigur asta este explicatia (bine, mai are Leana una daca mai e nevoie) -- Newey e cel mai bun inginer pentru ca stie a pilota. Nici nu mai conteaza cat il duce capul, exista o explicatie, asta trebuie sa fie ...
    1 0
  • pablo mai toata lumea vine si spune asta,domne massa ca si webber sunt foarte buni ca si piloti secunzi.eu sunt de acord ,dar din moment ce toata lumea s a pus de acord ca ei sunt doar piloti secunzi nu le mai cautati bai frate merite.cand un pilot accepta locul de secund este un pilot pierdut,si a pierdut identitatea , a pierdut tot.e pur si simplu un om obisnuit care se duce la munca sa castige bani,un pilot care nu alearga dupa glorie ,nu are dorinta de a fi cel mai bun sa demonstreze asta tuturor ,inseamna ca nu e pilot clar.nu ma bag in chestii politice pablo ,eu vb strict de pilotaj.care e pilot si care nu .massa nu e un pilot ,e un rahat de om care ar face orice sa ramana la ferrari.sa ma injure lumea sa zica ce o vrea ,faptele ,evenimentele imi dau dreptate
    2 0
  • pablo inca o data iti spun .una e pilot secund si alta e pilot de top ,campion mondial.daca voi credeti ca trebuie sa te nasti cu un mare talent sa fii pilot secund e problema voastra.massa nu exista in formula 1 e cel mai slab pilot care a condus vreodata o masina ferrari.cat sa fii ma de prost ,de nestiutor ,de neinformat sa vii mie sa mi l bagi pe gat pe massa
    2 0
  • horner ia uie
    2 0
  • ...una peste alta, Horner e directorul unei echipe de succes. Cat de buni or fi componentii ei, tot trebuie si ei gestionati, parte din laude i se cuvin, totusi, si lui Horner. Orice s-ar zice, omul nu e chiar un neica-nimeni.
    Ca Horner isi da cu parerea asupra liniei de piloti a lui Ferrari (si inca una negativa), asta e cu totul o alta mancare de peste, si nu chiar fair-play. Daca zicea de bine de massa, ma rog, asta e, declaratie de complezenta, una-alta. Dar asa...? Ce-l doare pe el ca l-au pastrat pe Massa? sau poate incearca sa ii trezeasca mandria adormita a lui Massa, sa se ia brazilianul in bete cu Alonso? duel cinstit Massa-Alonso n-o sa se intample pana cand unul din ei nu pleaca de la Ferrari.
    2 0
  • Hai fratilor, ce va tot mirati de declaratia asta... Nu v-ati obisnuit cu ideea ca baietii de la Red Bull sunt ipocriti??? Cate declaratii mai doriti ca sa va convingeti?

    Ferrari da dovada de maturitate, isi vede de treaba ei si nu sta sa se ia in declaratii cu Red Bull. Baietii astia de la RBR vor sa atraga atentia intotdeauna asupra lor, caci atentia majoritatii e asupra celor de la Ferrari. Asa e cand esti mic... dai din clont ca sa te crezi mare. :))
    3 0
  • Stiti de ce il intereseaza pe Horner de Ferrari ?
    Pentru ca, conform desfasurarii campionatului din 2012, e singura echipa care poate sa le ia titlul la constructori. Felipe nu a avut in general clasari mult sub Fernado in calificari. La startul curselor nu era cu mai mult de 2-3 locuri mai in spate fata de Fernado. Insa Felipe din diverse motive nu a fost in stare, cel putin in prima jumatate a campionatului, sa tina pasul cu Alonso.
    Daca anul viitor Massa merge bine RBR pot spune adio la titlul la constructori. Eu cred ca de asta e "stresat" de ce piloti sint la Ferrari.
    Horner e constient ca daca monoposturile Ferrari devin comparabile cu RBR pentru ei totul este pierdut.
    0 0
  • pilotul asta prost - massa l-a batut pe alonso pe final de campionat si il bate iar pe acelasi material de concurs daca va avea. Vina lui massa e ca a admis sa fie pilot nr 2 indiferent daca e mai bun sau nu alonso care trebuie prin decizia santander sa fie pilot nr 1.
    1 0
  • Ce-mi place cand folositi masuri diferite !
    Massa l-a batut pe Alonso pe final de campionat. Cam da, dar pana in cursa din Japonia unde era Felipe ? Pe de alta parte nu inteleg care e relevanta ca Massa e mai bun decit Alonso pe unele circuite iar Alonso e mai bun pe altele. Cred ca asta e perfect normal.
    Uita-te si la RBR. In prima jumatate a campionatului Webber il batea la fundic pe Vettel. Si ? E ceva anormal in asta? Eu zic ca nu.
    2 0
  • vad ca a scris cineva ca massa l a batut pe alonso pe final de campionat,bai frate nu mai sunteti sanatosi?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru