Horner: "Red Bull este vulnerabilă pe liniile drepte"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.08.2010
Christian Horner anticipează că Red Bull va avea probleme la Spa-Francorchamps şi Monza din cauza deficienţelor monopostului pe liniile drepte.

Red Bull Racing a dominat cu autoritate cele mai multe curse din prima parte a sezonului, motivele fiind legate de inovaţiile aduse iniţial sistemului de evacuare şi ulterior aripii faţă cu o flexibilitate mai mare decât a rivalilor.

În plus, aceste caracteristici s-au potrivit cu configuraţiile circuitelor, care au necesitat o forţă de apăsare aerodinamică ridicată. Lucrurile tind însă să se schimbe în viitorul apropiat, întrucât circuitele de la Spa-Francorchamps şi Monza sunt caracterizate de linii drepte foarte lungi, iar şeful Christian Horner a admis că monopostul RB6 ar putea pierde timp preţios pe aceste secţiuni.

"Va trebui să recuperăm timp pe înşelătorul sector doi. În coborârea dealului de la Eau Rouge (n.r - al doilea viraj de la Spa-Francorchamps), pe linia dreaptă şi apoi spre linia de sosire vom pierde (n.r - timp)", a explicat britanicul.

Deficienţele monopostului Red Bull sunt evidenţiate şi de Mark Webber, liderul clasamentului general, care a admis că vor exista noi provocări în Belgia şi Italia, la care se adaugă şi performanţa mai scăzută a motorului Renault.

"Obţii acelaşi număr de puncte pe toate circuitele, dar acestea două vor oferi provocări diferite pentru noi că echipa şi pentru maşini din punct de vedere tehnic.

Şi ştim că nu avem cel mai puternic motor", a precizat australianul.

Red Bull Racing a preluat prima poziţie în ambele clasamente după victoria obţinută de Webber în Marele Premiu al Ungariei. Cursa de la Spa-Francorchamps va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru