Horner regreta că nu a discutat cu Webber despre aripa faţă

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Christian Horner regreta că nu s-a consultat cu Mark Webber înainte de a-i înlocui aripa faţă în calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii.

Mark Webber şi-a exprimat în mod public dezamăgirea pentru modul în care Red Bull a soluţionat problema singurei aripi faţă de specificaţie nouă disponibilă pentru calificările şi cursa de la Silverstone, considerând că echipa l-a favorizat în mod direct pe coechipierul său Sebastian Vettel.

După ce şi-a susţinut cu tărie punctul de vedere, Christian Horner, şeful echipei austriece, admite că trebuie să poarte o discuţie cu pilotul australian înainte de a lua o asemenea decizie, însă afirmă că hotărârea i-a aparţinut în totalitate.

"Nu a existat niciodată presiune din partea celor de la Red Bull pentru a favoriza unul dintre piloţi. Nu am discutat nici cu Helmut Marko (n.r - consilierul Red Bull), nici cu altcineva de la Red Bull în privinţa deciziei de a-i da aripa lui Vette. A fost o decizie pur tehnică pe care am discutat-o cu Adrian Newey (n.r - directorul tehnic al echipei). Singurul meu regret este că nu am avut timp să discut personal despre această problemă cu Webber înainte de calificări, pentru că sunt sigur că asta i-ar fi asigurat un punct de înţelegere mai echilibrat", a declarat britanicul pentru publicaţia Daily Telegraph.

Presa internaţională a speculat că scandalul de la Silverstone a avut repercursiuni şi asupra echipei şi că a împărăţit mecanicii în două tabere, însă informaţiile au fost negate vehement de Horner.

"Este ridicol.

Mecanicii noştri muncesc la fel, indiferent de echipajul cărei maşini aparţin. De aceea avem unele dintre cele mai rapide pitstop-uri din Formula 1. Exista o singură echipă de mecanici pentru ambii piloţi şi toate bonusurile din campionat se bazează pe poziţia echipei, nu pe cea a pilotului, aşa că nu există niciun fel de favorizare", a mai precizat el.

Horner se va întâlni cu Webber în această săptămână pentru a analiza evenimentele care au avut loc la Silverstone.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (2)

  • un manager bun ?
    Managementul lui Christian Horner sufera din cauza infantilitatii sale. O demonstreaza deciziile si atitudinile sale din ultima vreme. S-au creat animozitati in echipa din cauza sa. Dar prostiile sale sunt pedepsite prompt. Tot raul este spre bine, caci creste nivelul competitiei dintre pilotii echipei, dar si adversarii au motive sa se bucure !
    5 2
  • Horner
    Sper sa se maturizeze rapid, altfel va fi groparul acestei echipe,si a masinii exceptionale pe care a creat-o Newey.L-am vazut pe Alonso cum privea fascinat masina la sfirsitul calificarilor de la Silverstone.Era topit......
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru