Hulkenberg: "Este o situaţie unică, nimeni nu ştie ce se va întâmpla în 2014"

de Daniel Popescu
Marti, 14.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg consideră că Formula 1 traversează o situaţie unică în care nimeni nu poate anticipa performanţele din sezonul 2014 ca urmare a schimbării regulamentului tehnic.

Niciodată nu a mai existat o astfel de situaţie, în care cu câteva săptămâni înainte de primul test nimeni nu are nicio idee despre performanţe.

Nico Hulkenberg
Pilot Force India
Formula 1 se pregăteşte intens pentru sezonul 2014 în care vor fi introduse noile motoare turbo V6 de 1.6 litri, dar şi noi specificaţii aerodinamice pentru monoposturi.

Numeroasele schimbări de regulament îl fac pe Nico Hulkenberg să considere că Formula 1 trece printr-o situaţie unică, întrucât înaintea testelor este dificil de anticipat care vor fi performanţele monoposturilor în sezonul care va începe în lună martie.

"Niciodată nu a mai existat o astfel de situaţie, în care cu câteva săptămâni înainte de primul test nimeni nu are nicio idee despre performanţe. Este o situaţie destul de unică pentru toată lumea. Este o provocare, o oportunitate pentru a realiza ceva special, dar pe de altă parte asta deschide oportunitatea de a comite greşeli, aşa că trebuie să ne facem treaba bine", a declarat germanul.

Obiectivul este să începem bine şi să încercăm să menţinem această performantă pe parcursul anului.

Nico Hulkenberg
Pilot Force India
Din acest motiv, pilotul echipei Force India a refuzat să-şi stabilească un obiectiv precis pentru sezonul următor, însă îşi propune să aibă o evoluţie constantă.

"Evident, este frumos să începi în forţă, dar în acelaşi timp este important să ne menţinem puterile pe parcursul anului.

Multe se pot întâmpla pe parcursul unui sezon lung, iar anul trecut este un exemplu foarte bun: forma multor echipe a fluctuat. Obiectivul este să începem bine şi să încercăm să menţinem această performantă pe parcursul anului. Aceasta este provocarea, să menţinem dezvoltarea, să aducem noi componente şi să rămânem competitivi tot timpul", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Andrei
    Cred ca Force India va fi una dintre surprize la Melbourne, cum a fost si-n inceputul cursei de anul trecut. Au motor Mercedes, despre care se spune ca e pana acum cel mai bine dezvoltat si cel mai puternic (sper sa fie si fiabil). S-au concentrat exclusiv pe dezvoltarea monopostului din acest an dupa doar cateva curse din 2013. Au o pereche de piloti tineri, dar in acelasi timp maturi, mai ales in cazul lui Hulkenberg. Toate premisele prefigureaza un an mai bun pentru Force India. :)
    8 0
  • Asta sofer, nu vetel!
    8 8
  • Hulk e foarte optimist. Isi inchipuie ca Force India va menţine dezvoltarea, va aduce noi componente pentru a rămâne competitiva tot timpul. Daca pana acum ma intrebam de ce Hulk nu are sponsori, acum m-am lamurit. Omul viseaza. Nu stiu ca Mallya sa fi dezvoltat masina in partea a doua a sezonului. A lasat totul pe mana baietilor muncitori. Ca Hulk.
    4 8
  • In linii mari va fi o lupta-n trei: Red Bull-Mercedes-Ferrari. Sa nu-si inchipuie cineva ca Force India, Sauber sau William's or sa lupte pt victorii. E posibil sa fie o disputa ceva mai stransa...da' cam atat, fara alte noutati in privinta castigatorilor.
    8 3
  • @marian0904 - Dupa atatia ani tu tot nu esti in stare sa iti dai seama ce inseamna o campanie de PR?Daca citesti mai bine iti dai seama ca nu a spus de fapt mare lucru."Aceasta este provocarea, să menţinem dezvoltarea, să aducem noi componente şi să rămânem competitivi tot timpul" - Asta spun toti pilotii de F1 de cand e competitia.Omul nu viseaza,doar ne spune acelasi lucru ce l-am auzit si de la altii,de parca daca nu ne zicea el asta noi nu am fi stiut ca ideal e sa incepi bine si apoi sa continui sa te dezvolti.Dar a spus-o in asa fel incat fanii echipei si ai lui Nico se entuziasmeaza ca au in fata un pilot increzator si optimist si cine stie...poate omu' stie ceva ce noi nu stim...De fapt e doar bull***t.PR bull***t.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru