James Key va fi noul director tehnic al Scuderiei Toro Rosso din 1 septembrie

de Daniel Popescu
Vineri, 24.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
James Key va prelua funcţia de director tehnic al Scuderiei Toro Rosso începând din 1 septembrie, potrivit presei internaţionale şi a sugestiilor făcute de Daniel Ricciardo.

Esential 14 ani de experienta a acumulat James Key in Formula 1
Toro Rosso este pregătită să abordeze a doua jumătate a sezonului cu un nou direct tehnic în persoana lui James Key. Mutarea, anticipată de presa internaţională încă de la începutul lunii august, va fi oficializată în 1 septembrie, atunci când britanicul va începe munca la noua sa echipă.

Key îl va înlocui astfel pe Giorgio Ascanelli, care a părăsit echipa la sfârşitul lunii iulie din cauza neînţelegerilor cu privire la direcţia de dezvoltare a monopostului, dar şi din cauza rezultatelor dezamăgitoare din acest sezon, în care italienii au câştigat doar şase puncte în 11 curse.

Sosirea lui Key la Toro Rosso nu a fost încă confirmată oficial, însă a fost sugerată de Daniel Ricciardo, unul dintre piloţii echipei. "Nu ştiu dacă se va rezolva ceva pe parcursul vacanţei de vară. Poate că plecarea lui Ascanelli a venit la momentul potrivit şi toată lumea se poate gândi la ce este de făcut.

Poate că va fi bine şi, după ce ajungem la Spa-Francorchamps, totul va reveni la normal, ar putea exista unele schimbări", a declarat australianul pentru agenţia de presă AAP.

Key a lucrat aproape întreaga carieră echipa de Formula 1 cu sediul la Silverstonwe. A început la Jordan în 1998 şi a devenit directorul tehnic al echipei după schimbarea numelui în MF1 Racing, rămânând în funcţie inclusiv după transformarea echipei în Spyker şi, ulterior, în Force India. În 2010 a schimbat aerul şi a ajuns în Elveţia la Sauber, echipă pe care a părăsit-o în luna februarie sub pretextul că vrea să revină în Marea Britanie. Cel mai probabil, el a fost nevoit să-şi amâne sosirea în Italia la Toro Rosso din cauza perioadei de şase luni în care nu a avut dreptul legal de a lucra pentru o altă echipă.

Via GMM, Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru