Jordan: "L-aş concedia imediat pe Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Eddie Jordan susţine că l-ar da afară pe Michael Schumacher din Formula 1 din cauza rezultatelor modeste obţinute de german în 2010.

Eddie Jordan îşi continuă criticile vehemente la adresa prestaţiilor lui Michael Schumacher din acest sezon.

După ce recent îşi exprimase convingerea că septuplul campion mondial se va retrage la sfârşitul acestui sezon, irlandezul a declarat pentru BBC că l-ar concedia la finalul anului din cauza rezultatelor mediocre obţinute în 2010.

"Dacă Michael Schumacher nu ar fi fost Michael Schumacher şi ar pilota aşa cum o face acum, şi-ar păstra locul anul viitor? Cred că nu. L-aş concedia, pentru că este evident că nu este suficient de bun după performanţa din Singapore (n.r - Schumacher a terminat Marele Premiu al statului Singapore locul 13)", a declarat el.

Jordan a fost primul şef al lui Schumacher în Formula 1, germanul concurând însă o singură cursă pentru echipa irlandezului înainte de a pleca la Benetton. Jordan a devenit unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Schumacher după ce germanul a fost surclasat constant de coechipierului său Nico Rosberg.

Pilotul este însă aparat de Ross Brawn, cel care i-a fost şef la Benetton, Ferrari şi Mercedes GP, acesta fiind încrezător în abilităţile lui Schumacher de a reveni anul viitor la forma care l-a consacrat.

"Schumacher este dezamăgit, dar se bucură foarte mult de această provocare.

Cu siguranţă nu vine la curse cu dorinţa de a fi în altă parte. Vrea să lucreze cu inginerii, vrea să găsească soluţii şi este extrem de motivat. Se bucură de pilotaj. Bineînţeles că este puţin frustrat că performanţele sale nu sunt mai bune. Dar vă spun că Schumacher este o persoană foarte ambiţioasa şi nu a câştigat 7 titluri mondiale pentru că renunţă repede. Ce sens ar avea în acest moment al revenirii să-şi facă bagajele şi să plece? Fiţi siguri că nu va face asta", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Via | GMM | Formula1.com

Comentarii (12)

  • schumi
    daca la anul dupa cateva curse schumi nu face nimic, sigur se va retrage si va ramane in cadrul echipei si-l va aduce pe vettel la mercedes.
    2 4
  • mobius (cel autentic)
    Schumacher
    Cred ca Ross Brawn are dreptate, si poate ca totusi, FIA a gresit cand a interzis total testele.
    14 1
  • Niculae
    Pai sa-l concedieze... mai ales daca... "rezultatelor mediocre obţinute în 2011". Din fericire suntem in 2010 deci vedem anul viitor daca il va concedia.
    8 3
  • Schumy fan 4 ever
    Omul asta pur si simplu nu poate sa iti tina pliscul. Ce a facut el in 14ani pentru Formula1? NIMIC! A intrat pe usa din fata a Formulei1 si a iesit prin spate. El e ca vulpea ce nu ajunge la struguri, suparat (inca) pentru faptul ca MSC l-a sfidat si s-a transferat dupa numai o cursa la echipa lui la Benneton. Schumy nu are ce sa mai demonstreze nimanui. Daca dupa 7titluri nu a aratat cat de bun este atunci ce poate face asta? Prost a fost poate cel mai mare rival al lui Senna, insa dupa ce s-a retras au devenit prieteni buni si a spus ceva despre Senna si vreau sa il citez: "Senna a condus întotdeauna 102% peste limită, pe când eu am fost abia la 90%."
    Acest citat este valabil si la MSC comparat cu numerosii rivali de-a lungul timpului.
    Nu ne intereseaza ce spun niste anonimi din lumea Formulei1 despre cel mai titrat pilot al tuturor timpurilor. Ce-ar fi daca si eu as spune, Jordan in locul tau mi-as da o palma la ce aberatii spui!
    12 6
  • Schumy fan 4 ever
    Ah si inca ceva! Asazisi fani ai FORMULEI1, respectul cu care il tratatati este respectul pe care ar trebui sa il primiti. Niciodata in istoria formulei1 un pilot nu a fost tratat ca ultimul jeg. cei care nu il ataca si il critica pe Schumacher acum nu au respect pt el si pt Formula 1
    10 5
  • Niculae
    @michael_schumacher: Este plin de frustrari comentariul tau si nu vad rostul. Ce spune Jordan este treaba lui si daca judecam la rece... merita ignorate afirmatiile de mai sus. Dar... cu calm. Nu trebuie sa pui la suflet ce spune Jordan... nu esti mai destept daca faci exact acelasi lucru ca Jordan... in loc sa iti vezi de treaba ta.
    5 5
  • mikke12i
    nu s fan Schumacher, sun fan J Villeneuve insa Eddie Jordan cred ca este ca vulpea care nu ajunge la struguri ,ar cam vrea el sa mai fie manager in F1,asa cum Schumi a revenit si ar vrea el ca un pilot ca schumacher sa piloteze pentru el.
    Intradevar Schumi isi cam strica imaginea nu a invatat mare lucru de la Prost care s a retras in plina glorie,insa anul viitor va fi decisiv daca Ross Brawn va face o minune cu o noua masina vom vedea ,nici eu nu cred ca va renunta asa usor
    8 0
  • jordan
    Mai bine jordan sa se autoconcedieze din cadrul BBC si sa ne lase in pace cu parerile lui. Mai bine sa isi deschida un magazin unde sa vanda umbrele ca tot in Anglia ploua mai tot timpul si ar avea mai mult succes decat a avut in F1
    6 2
  • jordan
    Si eu cred ca Eddie ar face bine sa se abtina de la a mai face astfel de declaratii, care oricum nu ajuta nimanui . Am tot respectul pentru el si pentru ce a fost echipa lui in F1, dar am un respect mult mai mare pentru Schumacher si pentru ce a fost el in F1.
    Michael si-a luat un angajament, fata de echipa si fata de fani, si trebuie lasat in pace sa-si duca contractul la bun sfarsit. Abea pe urma, sa fie criticat daca va fi cazul .
    Deocamdata insa, sunt convins ca Michael munceste din rasputeri si are tot interesul si ambitia de a-si atinge telul pe care si la propus. Trebuie lasat in pace sa lucreze.
    Sper ca va avea puterea sa reziste unor asfel de rautati, venite din partea unora carora dintr-un motiv sau altul, nu le convine ca el astazi mai alearga in ,,marele circ" !
    3 0
  • Asta spune totul: Michael Schumacher 7 titluri mondiale, Jordan... Cine e? Nu-mi spune nimic acest nume:)) O fi si asta mare campion si nu am aflat eu? Stie cineva cine e? Aaa ala care a fondat o echipa, o echipa de pluton in nici un caz una de top. Ala care inca mai e frustrat ca Schumacher a plecat din echipa lui. Da, asta e!
    Michael Schumacher alearga la 42 de ani, Jordan n-a avut nicio participare in F1.
    Si sa nu uitam... Spui Schumacher, te gandesti la F1. Cand spui Jordan, la ce te gandesti? La Michael Jordan=))
    Acest Eddie Jordan e un nimeni:))
    6 2
  • de ce sunteti prosti ?
    luati-va dupa Jordan ...
    in afara de niste parasute n-a adus nimic in F1 ...
    macar respectati un campion mondial ...
    care - daca e sa fim corecti
    puitea avea acum nu 7
    ci 10 titluri
    mda ...
    acum cativa ani
    plangeati ca e monotona F1
    prost
    abia acuma e ...
    2 0
  • jordan
    Facand abstractie de ineptiile pe care le debiteaza astazi Eddie, trebuie sa admiteti ca totusi Jordan a fost o echipa de formula 1, privata, si care a luptat din greu cu echipele de uzina. Nu a avut succese rasunatoare, insa nici niste anonimi nu au fost . A avut piloti buni, masini bunicele si frumoase. Spre deosebire de echipe cum au fost Minardi, Midland sau Super Aguri, care chiar ca au fost aproape zero in F1, Jordan au ajuns la nivelul unei Force India, Toro Rosso sau chiar Williams-ul din ziua de astazi .
    Pentru cei care urmaresc formula 1 mai de multisor, nu se poate sa nu va aduce-ti aminte de masinile Jordan vopsite si decorate fie ca un cap de sarpe, fie ca un viespe, fie in nu stiu ce alta forma, dar intodeauna o pata de culoare care aducea si ea sarea si piperul in marele circ.
    Meritul pentru toate acestea, ii revine lui Jordan, care a fondat-o, i-a fost patron si conducator, si atat cat a putut si s-a priceput, a mentinut-o in batalia din marele circ.
    Din pacate toate aceste merite ale sale, se sterg rapid acum, prin aceste declaratii idioate si fara noima ale lui Eddie, care si-a cam pierdut o doaga de cand a iesit din lumea formulei 1 .
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru