KERS, principala prioritate la Red Bull pentru Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.04.2011
Red Bull speră să remedieze toate defecţiunile la sistemul KERS în pauza de trei săptămâni premergătoare Marelui Premiu al Turciei.

Red Bull Racing deţine şi în acest debut de sezon unul dintre cele mai competitive monoposturi din Formula 1, însă echipa are problemele majore cu sistemul KERS.

Mark Webber nu a putut utiliza tehnologia în ultimele două curse, iar Sebastian Vettel s-a folosit doar sporadic de avantajele ei. Sistemul KERS tinde să devină important în economia rezultatelor din acest sezon, mai ales ca toate echipele de top îl utilizează, motiv pentru care remedierea problemelor de fiabilitate a devenit prioritară la Red Bull pentru Marele Premiu al Turciei de peste trei săptămâni, care va marca debutul sezonului european.

"KERS a lucrat destul de bine pentru startul cursei (n.r - din China) şi apoi intermitent în a doua parte a cursei. Avem trei săptămâni pentru a munci din greu intre prezent şi Turcia pentru a ne asigura că avem sistemul pe fiecare tur al Marelui Premiu", a explicat Christian Horner, şeful Red Bull, pentru postul britanic de televiune BBC.

Afectat în mare măsură de probleme, Webber consideră că un sistem KERS fiabil este esenţial pentru ca Red Bull să poată continua lupta cu Mclaren pentru titlul mondial.

"McLaren are multă experienţă cu Mercedes din 2009 (n.r - când sistemul a fost introdus în premieră) şi au făcut o treabă bună.

Asta nu este o scuză, dar trebuie să muncim mai mult, cât mai inteligent şi cât mai repede. Din fericire, acum avem o mică pauză, aşa că ne vom concentra pe durabilitate şi consistenţă şi pe înţelegerea sistemului. Avem băieţi grozavi care se ocupă de caz. Aşa cum am spus, cu experienţa limitată pe care o avem, treaba încă merge bine în clasamentul constructorilor, aşa că trebuie să ne regrupăm, să ajungem în Turcia şi să muncim din greu", a precizat el.

Red Bull Racing a fost criticată pentru decizia de a construi singură un sistem KERS, în condiţiile în care ar fi putut cumpăra unul similar de la Renault, constructorul care îi furnizează şi motoarele.

Via | ESPNF1

Taguri: Horner, KERS, Red Bull

Comentarii (3)

  • Automarket
    ce e cu calendarul Dv. merge in nainte? ne este aratat ca e urmat curs. e 22 mai
    11 0
  • 22-24 mai
    e D-L-M
    nu cred ca va fi marti cursa
    10 0
  • @ dan, bagolj
    eeh... nu v-ati obisnuit inca cu literele lipsa, cu exprimarile incalcite...? Eu l-am mai atentionat (politicos) pe administrator, dar... tot superficial scrie.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru