Kubica, convins că poate concura în Formula 1 în 2018: "Dacă nu aș fi sigur nu aș încerca"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica susține că este apt să concureze în Formula 1 în sezonul 2018 după o serie de teste cu Williams, echipă care nu a decis încă numele coechipierului lui Lance Stroll.

Williams este singura echipă care nu a confirmat încă linia de piloți pentru sezonul 2018, singura certitudine fiind prezența lui Lance Stroll.

Pentru al doilea loc în cadrul echipei luptă Robert Kubica, Paul Di Resta, Daniil Kvyat, Pascal Wehrlein sau Sergey Sirotkin, iar primul dintre ei este creditat cu mari șanse să revină în Formula 1 după o pauză de 7 ani cauzată de un accident în raliuri suferit în 2011.

Pilotul polonez susține că este pregătit să revină în activitate prin prisma prestațiilor sale din testele cu Renault și Williams.

"Nu aș încerca dacă nu aș fi sigur. Mulți oameni mă întreabă de ce nu am încercat mai devreme, dar cred că răspunsul este la creierul. Creierul face diferența. Cu siguranță nu va fi ușor, dar viața nu este ușoară și am încredere, asta este cel mai important. Cred că va fi un lucru bun pentru mine și asta înseamnă că aș fi capabil să fac asta în mod corespunzător", spune el.

Pe de altă parte, Kubica a admis că semnarea contractului cu Williams este cea mai dificilă parte a programului său de teste de 10 luni.

"Când simți că este o șansă bună să faci o treabă bună este cea mai dificilă perioada.

Ultimul pas este cel mai dificil. Am făcut mulți pași pentru a ajunge aici, dar ultimul este cel mai dificil. Este o cale provocatoare pentru a reveni cu limitările mele, dar progresele pe care le-am făcut în teste îmi oferă încredere că voi reuși. Indiferent de rezultat, au fost 10 luni grozave pentru mine, am lucrat din greu și sunt mulțumit cu rezultatele pe care le-am văzut. Dar decizia finală nu-mi aparține", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (9)

  • serban
    Eu unul nu cred că va face față, s-au schimbat prea multe. Poate că la o echipă de top ar fi avut vreo șansă, dar la Williams, o mașină foarte slabă sezonul trecut, singura performanță ar fi să-și bată coechipierul, lucru deloc greu de altfel, Lance nefiind ceea ce, în mod uzual, se numește pilot de F1.
    3 1
  • Faptul ca se intarzie asa de mutl cu anuntul nu-i de bine ...
    4 0
  • @soxy: eu cred ca decizia este deja luata, doar ca se mai negociaza termenii.
    Parerea mea este ca Robert Kubica va fi pilotul ales, in stransa lupta cu Wehrlein. Kubica a avut un trend puternic ascendent in F1 pana la accident, are experienta, adevarat nu recenta, dar este un pilot care are si sustinere, si talent si atrage ochii presei, ceea ce pentru Williams este mana cereasca acum.
    Pascal Wehrlein nu inteleg de ce nu are monopost in 2018, a dovedit cu prisosinta ca este un pilot ok.
    Kvyat a primit destule sanse si nu a dovedit maturitate mentala pe pista.
    Paul Di Resta, nicio informatie valida despre ce ar putea face. Echipele nu spun nimic, dar daca nu este prima optiune, o fi ceva ce noi nu stim.
    Sergey Sirotkin sta deja de o vreme in asteptare, sustinere financiara are, se pare ca este altceva ce il impiedica sa fie ales, de asemeni nu stim ce potential are.
    Stie cineva ceva in plus?
    4 0
  • octav71
    Lance aduce bani si ceva imagine in Canada!
    Williams are nevoie de un pilot "cu nume", daca asta este insotita si de o poveste, este perfect. Kubica are o poveste in spate, boom-ul de publicitate va fi mare. Plus experienta care chiar daca este mai veche, exista. A testat, a confirmat, deci?
    Peste asta, care sunt optiunile(convenabile financiar si valide ca imagine)? Wehrlein, DiResta, Sirotkin, Kvyat? Hamilton are titluri si imagine, Vettel la fel, Raikonen are si el o imagine, Max - badboy foarte rapid impins din spate de RedBull.
    In mod clar Kubica este favorit, probabil inca negociaza valoarea contractului.
    3 0
  • Banul tata.......banul asta decide. Kubica nu vine cu mainile in buzunar la echipa. Si nu stiu ce am impresia ca o sa faca o figura frumoasa, poate nu o sa rupa targului dar....
    3 0
  • Din cate am inteles ca sa poti concura in F1 iti trebuie o "superlicenta". Vizual aceasta superlicenta se traduce in avea lumina/bec/stop sau cum vreti sa-i spuneti, de culoare rosie. Daca nu ai superlicenta lumina va fi de culoare verde. Cum superlicentele expira dupa 3 ani din cate stiu eu, cea a lui Kubica de dinainte de accident era expirata, iar acum a obtinut una noua. Ma gandesc ca nu iti iei superlicenta daca nu esti sigur ca vei avea un volan rezervat la echipa. Mai mult decat atat, echipa este cea care aplica pentru licenta si nu pilotul.
    0 1
  • serban
    Gata cu telenovela Kubica, se pare că nu corespunde cerințelor, Sirotkin este noul pilot Williams !
    0 3
  • Anonim
    Nu are nici o treaba cu banii, Kubica venea cu un "bagaj" greu de rezolvat... s-a descurcat bine in teste, poate s-ar fi descurcat si bine in calificari dar cursele sunt altceva si din pacate acel accident l-a afectat foarte mult, nu are nici o sansa sa reziste mai mult de 1-2 curse in F1, un intreg sezon este doar un vis si nimic altceva pentru Kubica. Pacat, dar se poate concentra pe altceva. Speram sa revina dar ma bucur ca l-am vazut macar intr-o sesiune de teste. Cat despre superlicenta, o are si nu era nici o problema dar probabil unii fani nu prea se pricep desi se dau mari "experti" in F1...
    1 1
  • Si nu a fost !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru