Kubica vrea sa concureze pentru o echipa competitiva

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.08.2009
Robert Kubica spera sa concureze pentru o echipa competitiva in sezonul 2010, insa spune ca potentialul acesteia va fi mai important decat rezultatele obtinute in acest an.

Retragerea constructorului BMW din Formula 1 il plaseaza pe Robert Kubica pe piata transferurilor odata cu finalul acestui sezon, acesta avand mai multe alternative pentru anul viitor.

Polonezul spune ca obiectivul sau este sa concureze pentru o echipa cu potential, chiar daca aceasta nu se numara printre cele care au obtinut deja victorii in sezonul 2009.

"Nimeni nu iti poate garanta un monopost rapid, dar poti sa ai o garantie a motivatiei si a efortului maxim. Este dificil de judecat ce echipe vor castiga anul viitor. Poti sa ai o idee, pentru ca echipele care termina cu bine acest an vor avea probabil un start bun si anul viitor, intrucat aerodinamica monoposturilor va fi aceeasi", a declarat polonezul pentru publicatia Autosport.

Chiar daca Red Bull are deja linia de piloti asigurata, iar Brawn GP este tentata sa continue cu Rubens Barrichello si Jenson Button, Kubica este increzator ca va avea parte de o echipa buna in sezonul urmator. In plus, pilotul BMW-Sauber a admis ca a intrat deja in negocieri cu mai multe echipe.

"Sper sa fiu intr-un monopost competitiv anul viitor.

Cele mai multe echipe au contractat deja piloti, asa ca nu sunt prea multe locuri in care as putea merge. Dar am cateva oportunitati care par promitatoare pentru viitor. Sunt in fazele preliminare ale negocierilor pentru ca nu a trecut prea mult timp de cand BMW a anuntat ca se retrage. Nu ma grabesc", a incheiat el.

Una dintre cele mai probabile destinatii pentru Kubica este Renault, insa si cei de la Williams si-ar putea indrepta atentia spre castigatorul Marelui Premiu al Canadei din 2008. O alta varianta ar putea fi McLaren, insa echipa anglo-germana este tentata sa il aduca pe Nico Rosberg in cazul in care vor renunta la serviciile lui Heikki Kovalainen.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • renault puncte ?!
    Robert Kubica says he is unconcerned by the prospect of joining a team for 2010 that has not won a race this year, as he closes on a move to Renault.
    0 0
  • Kubica
    un pilot foarte bun,rapid,ar fi ideal sa prinda o echipa care sa-i poata furniza un material de competitie pe masura talentului sau.Eu ii tin pumnii:)
    0 0
  • Renault
    eu cred ca va ajunge la Renault si fa pilota alaturi de Alonso. La McLaren nu merge, i-a bagat destule strambe Alonso :P. Se intelege bine cu Alonso, iar cu Hamilton doar se saluta.
    0 0
  • kubica
    este dezavantajat de diensiunile corpului.Nu prea intra in orice cockpit
    0 0
  • revin
    dimensiunile lui.Are handicapul ca este prea inalt ca si Wurz care pina la urma a plecat din F1 ca pilot de teste vesnic, cu toate ca se anunta ca un pilot talentat
    0 0
  • are si gura cam mare
    Eu nu-l vad chiar atat de bun pe Kub. Dupa atatia ani la BMW vrea o echipa competitiva. Ce l-a impiedicat sa aduca echipa sus? Schumi a tras 4 ani la Ferrari sa-i duca acolo. Kub vrea direct. Sa se uite si la Ham care s-a vazut ca a tras de masina in fiecare cursa pentru a obtine cat mai mult. Acum e-n grupul fruntas. In acest timp Kub al nostru se complacea in spate si facea baza cu Hei, Fis si Sut. In ultima cursa s-a trezit. Trage tare Kub! daca vrei echipa buna si salariu mare. Altfel vei ajunge al doilea Jacques Villeneuve (smecherul si-a tras totusi un titlu mondial).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru