Lance Stroll, pole position pe ploaie în Turcia în fața lui Verstappen! Hamilton, doar locul 6 pentru Mercedes

de Daniel Popescu
Sambata, 14.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lance Stroll a obținut un pole position surprinzător pe ploaie pe circuitul de la Instanbul în fața lui Max Verstappen. Lewis Hamilton a încheiat calificările doar pe locul 6, în timp ce Ferrari nu a intrat în top 10.

Calificările pentru Marele Premiu al Turciei s-au desfășurat pe un circuit umed ca urmare a ploii din prima parte a zilei.

În plus, prima parte a sesiunii a fost întreruptă cu 6 minute înainte de final pentru aproximativ 45 de minute, după ce mai mulți piloți au derapat în timpul unei noi reprize de ploaie. Ulterior, ploaia nu și-a mai făcut apariția, iar sesiunea s-a desfășurat în continuare pe un circuit umed.

Implicit, acest lucru a condus la numeroase rezultate surprinzătoare, iar Max Verstappen s-a evidențiat ca cel mai rapid pilot pe tot parcursul sesiunii. Cu toate acestea, spre finalul ultimei părți a calificărilor circuitul a început să se usuce, iar piloții au optat pentru pneuri intermediare.

Pe această compoziție, piloții celor de la Racing Point au obținut performanțe superioare, iar Lance Stroll a obținut primul pole position din carieră după ce a fost cronometrat cu 1:47.765.

Verstappen a fost nevoit să se mulțumească cu locul doi, la aproape trei zecimi în spate, în timp ce Sergio Perez a încheiat pe trei la o secundă și jumătate în spate.

Alexander Albon și Daniel Ricciardo au completat top 5.

Mercedes a fost de nerecunoscut pe tot parcursul sesiunii, iar Lewis Hamilton și Valtteri Bottas vor lua startul doar de pe locurile 6 și 9, cele mai slabe poziții din acest an. Între cei doi s-au intercalat Esteban Ocon și Kimi Raikkonen, în timp ce Antonio Giovinazzi a fost cel mai lent în Q3.

Ferrari a fost eliminată cu ambii piloți în Q2. Sebastian Vettel a stabilit doar al 12-lea timp, în timp ce Charles Leclerc va pleca de pe 14, cu Carlos Sainz între ei. Pierre Gasly a fost cel mai lent în Q2 și va lua startul de pe 15.

Kevin Magnnusen și Danel Kvyat au fost primii sub linie în prima parte, în timp ce George Russell va lua startul de pe locul 18 din fața lui Romain Grosjean și Nicholas Latifi, în condițiile în care ultimii doi au încheiat calificările în decor. Marele Premiu al Turciei va avea loc duminică cu începere de la ora 12:10.

TURCIA - REZULTATE CALIFICĂRI:

Comentarii (38)

  • Strovid
    Italia 2008 = Turcia 2020 = noroc pt. prosti
    7 25
  • The Dot
    Nu pot sa nu ma amuz gandindu-ma la argumentul folosit de atatea ori aici ca de altfel si in alte parti, argument valid in mare parte, ca un pilot adevarat se vede pe ploaie. Iar exemplele date au fost mai tot timpul Senna si Schumacher. Si in mare masura e adevarat, pentru simplul motiv ca ploaia face ca diferenta de cai putere sa nu fie asa de importanta, iar talentul pilotului iese la iveala. Mai trebuie luat in calcul ca trebuie sa mai ti se incalzeasca si pneurile pentru a scoate un tur bun, lucru care s-a vazut foarte bine la Verstappen, care nu a putut sa scoata timpi la fel de buni pe pneuri intermediare desi in mod normal asa ar fi trebuit.
    Acum ma uit la clasament si vad Stroll pe primul loc, iar pe unii sustimuti de multi fani, care nu au prins nici primele 10 pozitii.
    Nu stiu cum va fi vremea maine, dar ar fi interesanta o cursa pe ploaie.
    13 4
  • Ce nebunie, ce rezultate neașteptate... Felicitările mele pt.Lance Stroll, cu toate că eram aproape convins că Verstappen va termina la minimum o secundă față de rivali văzând ce timpi obținea pe pneurile de ploaie. Chiar v-aș întreba: dacă păstra acele pneuri (cele când obținea cei mai buni timpi pe toate sectoarele, ba chiar prinsese un avans de peste o secundă față de ceilalți), Verstappen ar fi obținut un timp mai bun decât cel al lui Stroll?
    Cât de Ferrari... de râsul lumii! Singura explicație pentru care cele 2 monoposturi n-au avut o bună aderență ar fi aceea că Ferrari pe o pistă uscată încălzește și uzează mai târziu pneurile față de Mercedes sau Red Bull cum s-a văzut în celelalte curse, iar încălzirea târzie pe un circuit umed a făcut ca pneurile să nu ofere monoposturilor Ferrari o aderență mai bună.
    Dacă mâine cursa va avea loc pe un circuit uscat, cu siguranță vor avea loc schimbări de situație și vom avea o cursă spectaculoasă.
    11 4
  • Adrian
    Bv lui Stroll Hamilton nu are nevoie de victorie și sunt sigur că Maine Hamilton va termina pe locul 4 și mâine Jean todt și restul va sărbători al 7 titlu lui Hamilton Schumacher și Senna sunt ce-i mai buni piloți din formula 1 și mai sunt și alte nume precum Jim Clark și Alan prost dar Bv lui Stroll
    6 14
  • Bernie
    Bravo Kimi..Cu a doua cea mai slaba masina din competitie este peste fieraristi de multe ori in acest an..Kimi betivul mereu peste Vitelul ametit de cerculete si metereze spulberate.. Giovinazzi a progresat constant anul asta alaturi de Kimi..Atat cat le permite monoposturile desigur..Care oricum sunt mai slabe ca fierrari..Ma intreb daca nu cumva tandemul Kimi Giovinazzi ar fi fost mai bun anul asta la fierrari aducand mai multe puncte decat titularii pilosi actuali..
    21 7
  • Rezultatele de azi n-au nici o legatura cu talentul. Steagul rosu a fost cu dedicatie pentru Leclerc. Charles este genial pe uscat, mediocru pe ploaie. Michael Masi este un corupt si un iresponsabil. Kevin Magnussen a ratat Q2 doar din cauza coruptului.
    Talentul lui $troll e zero, norocul e ca-i canadian si a avut ocazia sa mearga pe gheata.Ma intreb daca-i corect sa plece primul unul care si-a accidentat mecanicul si care a mers cu viteza pe SC etapa trecuta. N-am vazut sa vina vreo penalizare.$troll va beneficia de cea mai buna strategie daca nu prinde maine top 3 inseamna ca ste un mare ratat.
    12 15
  • @Bernie
    A doua cea mai slaba masina este Haas.Tandemul Kimi Bovinazzi este cel mai slab de de grila si face masina sa pare mai slaba decat e de fapt. Amandoi meritau pusi pe liber.Pacat de pustii din f2.
    Kimi betivul sa-i multumeasca lui Massa plangaciosul ca l-a lasat sa castige in Brazilia, altfel betivul nu mai iesea campion. La ce scrii probabil consumi la fel ca iubitul tau Kimi.
    7 26
  • Strovid
    Maine castiga stroll si avem victorii pentru sfanta prostime: vettel - maldonado - stroll
    6 18
  • Vettel zis Mr. Spin
    Mai nou mi se zice Veqtwotel
    7 10
  • Pentru binele f1 albon trebuie sa intre in verstappen
    14 6
  • Strovid
    Podiumul de groaza 1strovid2albotont3fetel
    5 8
  • Se pare ca $troll nu a respectat steagurile galbene in Q1.Oare FIA il iarta a treia oara in mai putin de 2 saptamani? In cealalta parte a garajului s-a penalizat orice fleac.
    Perez a terminat doar pe 3 pt. ca la incurcat Giovinazzi in ultimul tur. De amintit ca in calificarile din Austria 2 Perez a ratat Q2 din cauza steagului rosu produs de Giovinazzi iar in Belgia SC-ul introdus tot din cauza lui Giovinazzi + strategia rp i-a stricat cursa lui Checo. Giovinazzi este o adevarata pacoste.
    7 5
  • Cosmin
    Deci Marele Campion a luat bataie de la aia care au masina lor de anul trecut. Lasa ca poate maine e uscat si o sa castige el. Se tot chinuie astia de la FIA sa-l scoata la egalitate cu Schumacher si inca nu au reusit de atatia ani. Poate reusesc maine.
    1 2
  • $troll este investigat pentru Q3, Norris este investigat pentru Q1. Scuze pentru eroare.
    6 2
  • Bernie
    @@bernie asta care faci pe interesantul dar esti vai steaua ta de distrus psihic de la tras pe nas si pe vena asa iti inchipui tu in lumea ta ca este realitatea..In privinta alcoolului da..Prefer un pahar de vin bun de buturuga daca stii ce inseamna sau o tuica buna decat etnobotanice sau ce mai tragi tu..Nu ma supara ca nu vreau sa ti iau familia la iubit..Si stii de ce..Ptr ca la cat de distrus esti nici aia care te au procreat nu sunt mai inteligenti.
    4 9
  • @Bernie
    Ti-ai ales un nume demn de tine si mi-ai dat un raspuns demn de lider de gangster.Trebuie sa spun ca ma asteptam sa reactionezi asa. Aici se vorbeste despre f1 si am dreptul sa-l critic pe Kimi asa ca lasa amenintarile. Spre surprinderea ta nu am consumat niciodata substante ilegale. Apeleaza la psiholog sa te mai linisteasca ca pare ca ai probleme serioase.
    5 7
  • Bernie
    @@bernie..Tu jignesti useri si piloti pe forumul asta fara sa te bage cineva in seama si ai pretentia de la cei care iti dau replica sa fie respectuosi cu tine bai labarule??Pe cine crezi tu ca pacalesti??Imi mentib opinia..Esti un ratat care se baga in seama pe forumuri..
    5 3
  • Leopold
    Felicitări lui Lance pentru reprezentaţia manină.
    Felicitări lui Lance pentru excelenţa pilotajui în condiţii meteo mai mult decît vitrege.
    Felicitări lui Lance pentru faptul că a reuşit să progreseze într-atît în ultimul sezon încît să genereze doze majore de îngrijorare rivalilor începînd cu 2021 alături de un Vettel foarte dornic de revanşă la echipa Aston Martin.
    Felicitări tatălui lui Lance pentru ceea ce a construit şi continuă să construiască în Formula Unu.
    Felicitări familiei Stroll.
    0 1
  • @Bernie
    De la tine n-am nici o pretentie si nu ma intereseaza ce crezi despre mine. Cat despre iubitul tau Kimi: Alfa Romeo peste Ferrari parca mai merge in 2020, Marussia peste Kimi conducand Ferrari pe ploaie in 2014 nu prea mergea si s-a intamplat de cateva ori. Sigur nu ziceai sa fie inlocuit Kimi cu regretatul Bianchi. Vezi ca esti un mare oportunist si ipocrit.
    2 5
  • Sainz - 3 pozitii penalizare
    Norris - 5 pozitii penalizare
    $troll - fara penalizare
    Traiasca MaFIA!
    6 2
  • Mă întreb totuși, citind comentariile de mai sus, dacă "Ham" ar fi luat pole-ul ăsta, ar fi picat toți în admirație, "magnific, magic, stratosferic, de pe altă planetă, etc, etc", nu ? Păi nu, pole-ul ăsta a fost luat de omul potrivit la locul potrivit, al momentului. Punct. Unul dintre puținele momente când pole-ul putea însemna și altceva decât Mercedes. Hai să ne lăsăm la o parte umorile și frustrările și să-i recunoaștem lui Stroll meritul.
    19 4
  • Neutru
    În afară de talent și reflexe pe ploaie, gheață și orice asfalt alunecos îți trebuie și mașină bine echilibrată. Nu cred că-i cineva care-i contestă lui Max sau Red Bul calitățile acestea. Mașina echilibrată l-a ajutat și pe Albon, Perez sau Stroll. Și Renault stă bine. În cursă chiar pe ploaie va fi altfel că-ți trebuie și tenacitate, rezistență la efort și nu toți cei din față au aceste calități. Să-i vedem!
    5 0
  • Greu pentru "marele" pilot Hamilton pe ploaie! Hamiltonu si cu ploaia, sunt ca lupul si cu oaia! Nu pea se inteleg!
    8 14
  • Inquiro
    O singură constanța in comentarii:The Dot(respect man).Restul...hmm să ne aducem aminte: Ham e slab oricine îl bate cu așa mașină, Stroll e băiatul bogat dar fără de talent,Kimi e expirat ....serios! Ne uitam la aceleași imagini?
    7 5
  • - Hamilton are cele mai multe curse castigate pe ploaie
    - Hamilton a umilit concurenta pe ploaie in Austria
    - Hamilton castiga maine titlul 7 si tu esti ofticat
    - Marele vettel este sub Hamilton
    13 15
  • @ XYZ In 2008 la Silverstone Hamilton a castigat cursa.La Spa in acelasi an la fel a facut o cursa buna..
    8 1
  • Stroll a scapat de penalizare in timp ce Norris a primit 5 pozitii pentru aceiasi fapta..
    7 1
  • @@xyz, "Hamilton a umilit concurența pe ploaie în Austria" pe un circuit proaspăt asfaltat ca cel din Turcia ce oferă monoposturilor o aderență mai bună, nu-i așa? Apreciez talentul tău de "a cântări" corect lucrurile!
    2 3
  • @@xyz, îmi cer iertare că am uitat să iau în calcul și faptul că și în Austria Bringstone a adus un set de pneuri de compoziție dură care oferă o aderență bună, nu-i așa? ;)
    1 2
  • The Dot
    Pentru cei a caror singura bucurie e cand pierde Hamilton, va invit sa va uitati la statistica, curselor afectate de ploaie, sa vedeti cate a pierdut.
    Cum am spus si mai sus, conteaza si daca poti sa-ti aduci pneurile la temperatura optima.
    0 0
  • @MaFIA
    Cand ai timp si daca te lasa frustrarea, citeste pe motorsport.com de ce a fost penalizat Norris si nu a fost penalizat Stroll. Dar citeste, cu atentie, tot articolul, nu numai titlul ...
    3 4
  • Isi mai aminteste cineva cursa de anul trecut din Germania cand Mercedes era pregatita de sarbatoare ce au facut pilotii lor? A plouat cu galeata iar ei ... varza murata. Asa ca lasati povestile cu Ham cel mai bun pe ploaie Azi s-a vazut din nou.
    9 9
  • The Dot
    Pe unii dintre noi ne bucura doar cand 'inamicul' greseste in vreun fel, sau nu are aceeasi performanta tot timpul, de parca pilotii sunt niste roboti. Ar fi bine sa va uitati in statistica sa vedeti cate curse a pierdut Hamilton pe ploaie.
    Si pentru cine este interesat de argumente:

    https://youtu.be/VypB0RPQbYc
    10 2
  • $troll nu a respectat steagul galben si se vede si de pe Marte. Comisarii si Masi vin cu explicatii de tot rasul.
    Amuzanti sunt si cei care-l felicita pe $troll si in trecut blamau mercedesul roz. Oricum nu prea au relevanta niste calificari cu zeci de steaguri galbene. Care au fost mai nesimtiti si nu au tinut cont de ele au castigat.

    @adig01
    Vezi Fuji 2007, Silverstone 2008, China 2010, Suzuka 2014, Silverstone 2015, Austin 2015, Silverstone 2015, Interlagos 2016, Hockenheim 2018 si apoi sa vorbesti. In Germania Hamilton era bolnav si este de apreciat ca a concurat. Altii gen Massa si $troll au stat pe bara cand au avut gripa. Hamilton are cateva curse proaste pe ploaie cum si Senna si Schumacher au avut. Tu, mavrick si xyz profitati de moment.
    5 6
  • @MaFIA și de ce boală suferă Hamilton acum de nu a obținut un timp mai bun: una mintală care-i crează dezavantaje față de a ta ce te încurajează să papagalicești mai mult decât e necesar în comparație cu oricine altcineva?
    3 4
  • @mavrick nici monopostul si nici Hamilton nu s-au adaptat la circuit, a prins o zi mai proasta dar chiar si asa l-a batut pe Bottas.
    Imi spui un sportiv care a iesit primul in sportul lui mereu? Te asigur ca nu exista nimeni. Inclusiv Nadal are cateva infrangeri clare pe zgura. Nimeni nu-i perfect. Cei care-l critica pe Hamilton sunt niste hateri frustrati.
    3 3
  • Zic si eu
    Daca mai era nevoie, o alta dovada ca monopostul face pilotul si nu invers . Mercedes nu a nimerit setarile pt acest weekend ( vineri nu a plouat)si astfel "galacticul" Ham a fost un pilot de pluton iar "nepriceputul" Stroll are polul.
    2 3
  • The Dot
    In cazul lui Stroll a fost un steag galben fluturat, iar la Norris au fost doua. Este o diferenta intre ce tb sa faca pilotii in cazurile respective.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru