Lauda: "2012, cel mai bun sezon de Formula 1 de la retragerea mea"

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda consideră că 2012 a fost cel mai spectaculos sezon de Formula 1 de la retragerea lui din competiţie în 1985.

Triplul campion mondial Niki Lauda apreciază că sezonul 2012 al Formulei 1 a fost cel mai atrăgător pentru fani din ultimele trei decenii.

Austriacul îşi justifică alegerea prin faptul că au existat şapte câştigători de cursă în primele şapte Mari Premii, iar candidaţii la titlu s-au evidenţiat abia în ultima parte a sezonului, pe măsură ce Fernando Alonso şi Sebastian Vettel s-au distanţat de rivali.

"Acest sezon a fost incredibil. Nu ar fi putut fi mai bun în termeni de ascensiuni şi regrese în privinţa utilizării pneurilor şi a monoposturilor. A fost cel mai interesant sezon pe care l-am văzut de când concurăm eu, pentru că atunci când concurezi ai o perspectivă complet diferită", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Urmareste Automarket
Chiar dacă Fernando Alonso nu a reuşit nici în acest sezon să obţină titlul pentru Ferrari, Lauda crede că spaniolul are toate abilităţile necesare pentru a-şi adjudeca trofeul mult râvnit în următoarele sezoane.

"Cred că Alonso este cel mai talentat pilot atunci când concurează în circumstanţe dificile, chiar dacă monopostul nu este atât de rapid.

Dacă ai experienţa şi viteza lui Alonso întotdeauna vei fi acolo sus. Va fi din nou puternic anul viitor. Dacă reuşeşti o dată, de ce să nu poţi face asta din nou. Ştie ce trebuie să facă, ştie cum să devină din ce în ce mai bun cu fiecare an, iar în acest sport trebuie să fii din ce în ce mai bun în fiecare an", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (8)

  • andrey_1293
    Foarte adevarat ce zice Lauda cu privire la Alonso. In conditii grele si cu o masina nu tocmai performanta, se descurca cel mai bine. Dar atat timp cat nu are un staff competent si o masina capabila, ii va fi greu sa castige titlul.
    13 3
  • Clar Alonso e cel mai bun. Mai are mici probleme cu Petrov si Masa in rest e de vis.
    6 7
  • Orice ar zice Lauda, conteaza mult sa ai si un bolid puternic gen redbull, pe langa experienta pe care o are Alonso.
    10 1
  • Problema la Ferrari este staful tehnic,nu Alonso !
    9 1
  • dennis
    GrosJane pe unde esti acum ca sa-l contrazici pe Lauda,un fost triplu campion mondial in F1?
    3 0
  • fangio
    Da' un germanic care stie ce vorbeste! Pentru origine,, pentru ca a fost multiplu campion si pentru ca este un mare specialist al f1, vorbele lui valoreaza de trei ori mai mult! Deci, nimic despre sezoanele (7?) ale acelui...cum I'l chema? Smc!?
    9 2
  • oare alonso in conditii egale sa fie mai rapid ca , raikonen si hamilton?din 2004 visez ca o data sa fie alonso si kimi in aceea echipa sa vedem care e mai bun.intotdeauna unul din ei a avut masina mai buna ,mi ar placea sa i vad in conditii egale
    3 0
  • GrosJan
    de ce sa-l contrazic eu pe N.Lauda,o face Alonso si nu numai cand e "laudat"
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru