Casca lui Niki Lauda, purtată în ziua accidentului de pe Nurburgring, se vinde la licitație

de Alexandru Monenciu
Marti, 07.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casca purtată de regretatul Niki Lauda, în ziua accidentului în care aproape și-a pierdut viața, a fost scoasă la licitație. Aceasta ar putea fi vândută cu o sumă cuprinsă între 50.000 și 60.000 de dolari.

Niki Lauda a fost unul dintre cei mai cunoscuți piloți care au concurat în Formula 1. Austriacul a fost de 3 ori campion mondial, a avut o rivalitate aprinsă cu James Hunt și a fost implicat într-un accident în care a fost extrem de aproape să își piardă viață.

Se întâmpla în 1979, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Germaniei, la acea vreme găzduit de legendarul circuit Nurburgring (Nordschleife).

Deși a vrut să boicoteze cursa, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Lauda s-a aliniat, până la urmă, la start. La un moment dat, a pierdut controlul monopostului Ferrari, s-a izbit de zidul de protecție, iar monopostul a luat foc.

Austriacul a fost prins, pentru minute bune, în scaun, până a fost eliberat de echipele de intervenție. Din fericire a scăpat cu viață, dar a suferit arsuri foarte grave (mai ales la nivelul feței), iar plămânii i-au fost afectați în urma accidentului.

Casca purtată de Lauda în momentul accidentului va fi vândută acum la licitație, de casa Bonhams.

Încă se văd efectele acelui accident: vizorul este parțial topit, iar suprafața căștii poartă urmele expunerii la temperaturile uriașe.

Casa de licitații evaluează casca lui Lauda la o sumă cuprinsă între 50.000 și 60.000 de dolari.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • BLACK FLAG
    Ar fi fost bine dacă după prima victorie a lui LN ar fi apărut un articol scris pe Automarket. Dar decizia este a lor, a redacției.
    Ce vreau să împărtășesc cu voi este despre ce s-a petrecut după cursă. Așadar, McLaren a organizat și a sărbătorit în padoc - care în Miami este construit în interiorul uriașului Hard Rock Stadium.
    În timpul cât echipa în papaya sărbătorea, cine credeți că și-a făcut apariția?!!? Fred Vasseur. Că a venit la invitația lui Zak Brown sau nu, asta nu știm, deocamdată. Șeful de la Ferrari s-a cufundat pe deplin în atmosfera de entuziasm și și-a împroșcat colegii McLaren și chiar pe Norris cu șampanie. L-a un moment dat Zak Brown i-a aruncat o șapcă cu însemnele McLaren șefului Ferrari, pe care FV și-a pus-o pe cap cu nonșalanță - cu cozorocul la spate - deși era îmbrăcat în culorile Ferrari( achipamentul blue pentru Miami).
    Fără a face reclamă mascată/ gratuit, dacă intrați pe fostul Twitter (X), pe contul lui Vincenzo Landino, se vor găsi fotografii cu un titlu sugestiv ""How can you not love Fred Vasseur?"".
    Întrebare pentru voi: cum interpretați acest eveniment?
    5 0
  • @BLACK FLAG
    Interpretez astfel:
    Fred Vasseur nu doar că-i dă târcoale fățiș lui Lando, Fred a ajuns deja la concluzia că nu doar unul, ci doi piloți englezi reprezintă soluţia optimă pentru Ferrari în anii ce vin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru