Lauda: "Vettel poate depăşi recordurile lui Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.10.2011
Niki Lauda consideră că Sebastian Vettel are potenţialul de a câştiga mai multe titluri în Formula 1 decât Michael Schumacher, dacă va avea permanent un monopost rapid.

Sebastian Vettel a cucerit duminică al doilea titlu mondial din scurta sa carieră în Formula 1 şi este comparat frecvent cu Michael Schumacher.

Cele mai multe personalităţi din paddock-ul Formulei 1 consideră că Vettel nu poate doborî recordul de şapte titluri mondiale stabilit de Schumacher, întrucât acestea au fost obţinute în condiţii de dominaţie absolută a Scuderiei Ferrari.

Opinia nu este însă împărtăşită şi de triplul campion mondial Niki Lauda, care crede în potenţialul germanului de a stabili un nou record, cu condiţia să aibă la dispoziţie cel mai bun monopost.

"Să câştigi două titluri mondiale la această vârstă este cea mai bună performanţă de până acum în Formula 1. Întotdeauna este cel mai dificil să câştigi primul titlu, pentru că pe tot parcursul carierei, de la karting până în top, sunt ani şi ani de muncă pentru această zi. Al doilea titlu este mai uşor într-un fel pentru că presiunea este mai mică."

"Există toate circumstanţele pentru a reuşi.

Dacă maşina şi echipa pentru care concurează continuă în direcţia potrivită, atunci da. Dacă alegi maşina greşită sau dacă maşina pe care o pilotezi nu funcţionează, atunci nu poţi câştiga, pentru că totul depinde de combinaţia celor două. Dar teoretic poate câştiga mai mult decât Schumacher dacă rămâne la timpul potrivit în monopostul potrivit, pentru că este cu siguranţă capabil de asta", a declarat austriacul pentru agenţia de presă Reuters.

Lauda este unul dintre cei mai buni piloţi din istoria Formulei 1, reuşind să câştige două titluri cu Ferrari şi unul cu McLaren.

Via | Reuters

Taguri: Lauda, Red Bull, Vettel

Comentarii (11)

  • Recorduri
    Poate depasi multe din recordurile lui Schumi, nu insa si cel a numarului de titluri. Acolo sunt dispus sa pun pariu cu oricine ca nu va fi egalat. Dar e o placere sa vezi cum se scrie istoria.
    13 4
  • egalat pe schumi ? niciodata :) @mihai
    ai dreptate mihai. de doborat recorduri da (e tanar si masina combinata cu talentul sau). la titluri? mie greu sa cred ca in 5 ani de acum incolo va reusi performanta lui schumi. sunt sceptic la egalarea celor 8 titluri batranului. v-a fi din ce in ce mai greu de la an la an. hai ca astia 2 ani chiar nu a avut cu cine: webber nici o sansa sau pretentie, ham probleme de concentrare in situatii limita; button mai are de muncit; alonso - nu are masina inca. care altii sa il incurce decat astia 4. in rest nimik sclipiri la podium. sa vedem la anu daca va mai reusi inca un titlu. se anunta o lupta in 2 pentru tripleta: alonso-vettel. ;)
    6 3
  • vettel
    iai ... sper sa nu fie cazul unei ere Vettel ... vrem spectacol!!!! nu zumzait plictisitor de motoare!
    4 2
  • @Rossi
    Prietene, 7 titluri mondiale are Schumi...
    5 0
  • @ildottore
    Da-mi voie sa te corectez: a castigat nu 8 titluri ci 7. Acum vreau sa-mi expun si eu parerea legata de posibilitatea lui Vettel de a depasi recordurile lui Schumacher: tinad cont ca este un pilot tanar (lucru avantajos lui) daca in urmatorii 6 ani i s-ar oferii o masina cu valori la fel de superioare celorlalte precum a fost cea de anul asta categoric ca ar depasi recordul de 7 titluri avut in prezent de Schumacher, insa asta nu va inseamna ca va deveni si cel mai bun pilot din istoria F1. De ce? Pentru ca titlurile lui Schumacher n-au fost castigate numai la volanul unui Ferrari (cel putin eu cand spun Ferrari spun cea mai buna masina)ci si Benetton si sa nu uitam revenirea uimitoare(5 titluri consecutive 2000-2004) dupa accidentul din 1999 de la Silverstone
    7 3
  • ctlnmihai
    Lauda
    Are dreptate ..Atat timp cat are monopostul cel mai bun Vettel are toate sansele sa doboare recordurile lui Schumacher.
    3 1
  • lauda - schumacher - vettel
    schumacher are 7 titluri, iar daca nu se retragea in 2006 sigur mai lua un titlu in 2007 sau 2008. Vettel are 2 si 5 de recuperat, ceea ce e foarte greu mai ales ca de anul viitor vor veni din urma ferrari, mclaren si mai putin mercedes...va fi greu pt red bull
    4 2
  • Vettel si la mai mare
    Si de ce nu vreti sa credeti ca Red Bull e pe val,pina cind se schimba motoarele si regulamentul ei sunt in avantaj.Bafta in continuare.
    0 0
  • Daniel
    Lauda e profund ca intotdeauna:)
    Pai scuzati-ma insa...nu doar Vetel poate egala performanta lui Schumi in conditiile enuntate, respectiv sa aiba cel mai bun monopost. Alonso nu poate? Button nu poate? De Hamilton ma indoiesc, are acelasi monopost precum Button insa nu are stapanire de sine in conditii dificile.
    Deci, sa nu uitam nici de Schumacher, care daca ar avea la anul cel mai bun monopost mai ia un tiltu si face 8. Apoi, daca sta si se mai gandeste bine si mai sta un an iar masina este iar cea mai bun, mai ia un titlu.
    Ce vreau sa spun este simplu - Lauda, desi fost pilot, fost campion, vine si face niste supozitii d egenul:"decat sa fie rau,mai bine sa fie bine" adica lipsite de substanta. Cand Vetel va lua titluri cu masina inferioara, atunci sa vorbim.
    Pana si Perez ar lua 12 titluri daca ar avea RED BULL pe mana, in aceeasi forma ca in acest an. Ce tampenie de declaratie.
    4 2
  • @
    Nu-l corectati pe ildottore, poate prezice bine. Daca ia al 8 lea campionat, personal te scot in oras, si poti sa iti faci de cap pe cheltuiala mea ;)
    3 0
  • E greu
    E adevarat va RBR au un avantaj dar de anul viitor o sa fie un pic altfel regulamentul ramane cam acelasi cu diferenta de la silverstone cind au fost eliminate sistemele de evacuare Ferrari au stat cel mai bine fara acest sistem, RBR poate veni cu inovatii cand se schimba motoarele si regulamentul dar esista un daca, amintitiva ce probleme au avut Renault cand au schimbat ceva la motor=mari probleme de fiabilitate, la Ferarri e mai greu cu fiabilitatea sa aiba probleme nu prea se intampla la ei, mai degraba la RBR si McLaren
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru