Liuzzi, penalizat cu cinci poziţii pe grila de start

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 11.07.2010
Vitantonio Liuzzi a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start de la Silverstone pentru că l-a blocat pe Nico Hulkenberg în calificări.

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii au fost presărate cu mai multe incidente în care anumiţi piloţi au fost incomodaţi în timpul unor tururi rapide de pistă.

La finalul sesiunii, comisarii de cursă au investigat însă un singur caz, în care protagoniştii au fost Vitantonio Liuzzi (Force India) şi Nico Hulkenberg (Williams). După ascultarea opiniilor celor două părţi, comisarii au decis că Liuzzi l-a blocat pe Hulkenebrg în timpul unui tur rapid de pistă şi, prin urmare, au dispus penalizarea italianului cu cinci poziţii pe grila de start.

"Când am intrat în primul viraj pentru un tur rapid în Q2, Liuzzi a ieşit din pitlane sub drapel albastru, dar nu s-a dat la o parte. Acest lucru mi-a ruinat timpul încă de la început, pentru că nu am putut trece de el", a explicat Hulkenberg la finalul calificărilor.

În urma acestei decizii, Liuzzi a fost retrogradat de pe locul 15 pe locul 20 al grilei de start, piloţii aflaţi în spatele său promovând astfel câte o poziţie.

Via | FIA | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru