Maldonado va testa pentru Williams la Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Pastor Maldonado va concura pentru Williams în sesiunea de teste de la Abu Dhabi, în mijlocul speculaţiilor că va pilota pentru echipă în sezonul 2011.

Williams a anunţat luni programul sesiunii de evaluare de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, care va avea loc în perioada 16-17 noiembrie. Astfel, pe lângă Dean Stoneman, campionul din Formula 2, britanicii îl vor testa şi pe Pastor Maldonado, campionul competiţiei GP2.

Informaţia vine în mijlocul numeroaselor speculaţii din presa internaţională potrivit cărora pilotul venezuelean va concura pentru Williams în sezonul 2011 în locul lui Nico Hulkenberg, unele surse din paddock afirmând că echipa britanică va beneficia de un contract de sponsorizare în valoare de 18 milioane de dolari din partea companiei petroliere de stat PDVSA, deţinută de statul sud-american.

"Suntem încântaţi că avem doi campioni ai celor mai puternice două competiţii pentru Formula 1 la volanul monopostului FW32 pentru aceste două zile", se precizează într-un comunicat de presă al echipei Williams.

În cazul în care Maldonado va semna cu Williams, Nico Hulkeberg va fi îndepărtat de la echipă, germanul declarând recent că nu intenţionează să-şi plătească locul în cadrul echipei.

Williams, care este nevoită să accepte astfel de piloţi din cauza retragerii sponsorului Royal Bank of Scotland din Formula 1, a confirmat totodată că Valtteri Bottas va rămâne pilotul de rezervă al echipei şi în sezonul viitor.

"Bottas a luptat din greu pentru locul 3 în Formula 3 Euro Series, obţinând două victorii şi 6 podiumuri într-un an foarte competitiv.

De asemenea, a stabilit un record prin a doua victorie consecutivă în Formula 3 Masters. A muncit foarte mult pe pistă şi în afara ei şi a învăţat foarte mult. Continuăm să vedem talent, disciplină şi dedicaţie şi suntem fericiţi să-l creştem în 2011", se mai precizează în comunicatul Williams.

Bottas a devenit pilotul de rezervă al echipei Williams în 2010, odată cu promovarea lui Hulkenberg ca pilot titular.

Via | Williams | Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru