Marea Britanie, antrenamente 2: Webber păstrează primul loc pentru Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.07.2010
Mark Webber a stabilit timpul de referinţă al celei de-a două sesiuni de antrenamente libere de la Silverstone, dedicată testelor cu rezervorul plin de combustibil.

Red Bull Racing continuă să domine Marele Premiu al Marii Britanii, după ce a ocupat prima poziţie şi în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere.

De data aceasta a fost rândul lui Mark Webber să stabilească timpul de referinţă, australianul fiind cronometrat cu 1:31.234 la capătul a 15 tururi efectuate.

Fernando Alonso a terminat pe locul doi la volanul unui monopost Ferrari echipat cu sistemul F-duct, la aproape patru zecimi de secundă în urma rivalului sau. Performanţa sa a fost completată de coechipierul sau Felipe Massa, care a ocupat poziţia a patra, între cei doi piloţi ai Scuderiei intercalându-se germanul Sebastian Vettel.

Mercedes GP a surprins plăcut prin timpii stabiliţi în această după-amiază, întrucât Nico Rosberg şi Michael Schumacher au ocupat locurile 5 şi 6, în faţa lui Vitaly Petrov (Renault) şi Lewis Hamilton (McLaren). Coechipierul pilotului McLaren, Jenson Button, a încheiat doar pe locul 13.

Piloţii au efectuat mai puţine "excursii" în afara circuitului în această după-amiază, însă Lotus a fost lovită de probleme de fiabilitate, Jarno Trulli efectuând numai trei tururi cronometrate din cauza unei probleme la cutia de viteze.

La rândul său, Heikki Kovalainen a oprit monopostul pe circuit în urma unei alte defecţiuni tehnice.

În această sesiune, cei mai mulţi piloţi au efectuat stinturi cu rezervorul plin de combusitibil, pentru a simula condiţiile din cursă de duminică.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Silverstone va avea loc sâmbătă cu incepre de la ora 12:00, ora României.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru