Marea Britanie, antrenamente 3: Dominaţia Red Bull continuă

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 10.07.2010
Sebastian Vettel şi Mark Webber au ocupat primele două poziţii în ultima sesiune de antrenamente libere de la Silverstone. Fernando Alonso a terminat pe locul trei pentru Ferrari.

Ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanie nu a adus nicio noutate în privinţa celui mai rapid monopost. Acesta a aparţinut în continuare celor de la Red Bull, iar la volanul lui RB6 s-a aflat Sebastian Vettel, care a fost cronometrat cu 1:30.958.

Germanul l-a devansat cu numai 0.034 secunde pe coechipierul său Mark Webber, în timp ce Fernando Alonso a stabilit al treilea timp în cockpitul monopostului Ferrari F10. Vettel nu a fost scutit însă de emoţii, întrucât a avut o defecţiune tehnică la aripa fată în chiar ultimul tur de pistă din această sesiune.

Mercedes GP a continuat să obţină timpi competitivi prin Nico Rosberg, care a încheiat sesiunea pe locul patru, în faţa lui Felipe Massa (Ferrari) şi Robert Kubica (Renault).

În schimb, McLaren nu a ieşit deloc în evidenţă, iar după renunţarea la noul sistem de evacuare britanicii au terminat doar pe locurile şapte şi 12 prin Lewis Hamilton şi Jenson Button.Topul primilor 10 piloţi a fost completat de Michael Schumacher (Mercedes GP), Pedro de la Rosa (BMW-Sauber) şi Rubens Barrichello (Williams).

Spre deosebire de primele două sesiuni de antrenamente nu au mai existat incidente majore, însă Adrian Sutil (Force India) a avut probleme la cutia de viteze, în timp ce Jarno Trulli a pierdut timp din cauza unei defecţiuni la sistemul hidraulic al monopostului Lotus.

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii vor avea loc la ora 15:00.

Comentarii (12)

  • lol
    Ciao McL!
    13 8
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Frumos, in sfarsit baietii de la Ferrari s-au pus cu burta pe treaba! Sper ca in calificari sa mai urcam 1-2 pozitii :) Multa bafta si spor la treaba :)
    12 7
  • f1
    Pentru cine a vazut live, faza de la sfarsit cu vettel caruia i-a cazut "nasul" a fost hilara... cred ca inginerii de la RB au uitat in ce parte se strange surubul. Iar virajul nr.11 este foarte pretentios cu aerodinamica, or sa fie multe iesiri in decor in calificari acolo.
    12 2
  • silverstone
    Din pacate, cred ca McLaren vor avea un weekend greu, iar tot ceea ce pot face e sa adune cat mai multe puncte. De victorie nu putem vorbi, nici macar un loc pe podium.
    Cred ca vom avea parte de surprize in cursa, iar Ferrari au sansa buna la victorie, chiar daca RedBull par mai rapizi.
    Weekend placut tuturor!
    9 6
  • Baietii de la kakarri
    Nu va turati degeaba ca va explodeaza motoarele. Chiar daca Lewis si Jenson stau acasa si se uita la cursa veti constata ca la sfarsitul acesteia echipa kakarri va fi tot in urma lor.
    McLaren s-au concentrat asupra sistemului de evacuare si acum au refacut masina. Eu zic ca in calificari vom sta mai bine ca acum. In cursa suntem regii soselelor asa ca stati la ralanti!
    Turati-va cand sunteti pe primele locuri!
    6 13
  • ceau
    se pare ca celor de la Mclaren nu le-a iesit faza cu sistemul de evacuare!pacat!!!!!!
    11 3
  • hai Ferrari!
    Evolutia masinii de la Valencia confirma, ceea ce era de asteptat. Cine s-a ascuns dupa SC intrevede nori negri la orizont. Sigur, mai avem calificari, insa la ora asta Ferrari este peste Mclaren, foarte aproape de Red Bull. Mclaren stagneaza ceea ce este bine pentru campionat. Ma bucur pt Felipe, este un barometru bun, daca merge bine inseamna ca masina e competitiva:).Succes baieti!
    ps.drako: daca esti credincios roaga-te pt un SC;).Salutari!
    13 7
  • Prodigy
    e pueril sa vorbesti despre faptul ca McLaren ar fii in dezavantaj nu antrenementele conteaza cursa noi o castigam
    6 6
  • Echipe
    L-am inlocuit ieri pe Senna cu Yamamoto, dar problema a fost ca s-au dezactivat toti pilotii din ultima grupa, inclusiv Yamamoto. Nu pot sta permanent pe site sa verific echipa, dar astfel de erori lasa de dorit si pun un semn de intrebare asupra corectitudinii concursului.
    6 1
  • DRAKo
    Da foarte tare , tu ai vazut cate curbe a putut sa ia McLarenul?
    La Silverstone, acasa, asta meritati din plin!
    5 7
  • Button
    Ciao Jenson!
    3 5
  • @DRAKo
    "Eu zic ca in calificari vom sta mai bine ca acum. In cursa suntem regii soselelor asa ca stati la ralanti"-e mult mai bine acel loc 14: mai economisiti carburant ;)
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru