Marele Premiu al Australiei din 2011 ar putea fi anulat

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.11.2010
Cursa de la Melbourne din martie 2011 ar putea fi anulată din cauza neînţelegerilor financiare dintre organizatori şi federaţia australiană de motorsport.

Marele Premiu al Australiei a înregistrat pierderi financiare semnificative în ultimii ani, motiv pentru care organizatorii au apelat la înţelegerea CAMS, care îndeplineşte rolul de federaţie a sporturilor cu motor în această ţară.

Astfel, organizatorii au cerut celor de la CAMS micşorarea semnificativă a taxelor pentru găzduirea cursei, însă propunerea a fost respinsă. Mai mult decât atât, CAMS susţine că va solicita FIA anularea Marelui Premiu al Australiei dacă acest conflict nu va fi rezolvat pe cale amiabilă până cel târziu în 19 noiembrie.

Situaţia incertă l-a determinat pe Ron Walker, şeful Marelui Premiu al Australiei, să călătorească în acest weekend în Abu Dhabi pentru a discuta cu Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale. Oficialul australian este încrezător că Ecclestone, împreună cu FIA, va reuşi să pună capăt conflictului care ameninţă Marele Premiu al Australiei.

"Nu sunt îngrijorat că nu va mai avea loc.

Ştiu că se va rezolva, pentru că există oameni puternici precum Ecclestone şi Jean Todt (n.r - preşedintele FIA) care sunt siguri că se va rezolva pe cale amiabilă. Dar este păcat că s-a ajuns până aici. Ecclestone s-a implicat spunând că are un contract pe 5 ani cu statul Victoria. Este un contract concret şi nu va permite celor de la CAMS să ne excludă din calendar", a precizat Walker.

Una dintre soluţiile alternative este ca organizarea Marelui Premiu al Australia să cadă în sarcina unor oficiali care se ocupa în prezent de Marele Premiu al Marii Britanii sau Marele Premiu din Abu Dhabi.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • :((
    Nuuuuu :(( Este unul din circuitele mele preferate, chiar imi pare rau sa aud asta.

    http://formula1grandprix.wordpress.com/
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru