Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei: contractul cu circuitul Barcelona - Catalunya a fost prelungit până în 2026

de Alexandru Monenciu
Vineri, 26.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuit de Barcelona - Catalunya va găzdui Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei până cel puțin în 2026, anunță reprezentanții Formulei 1. Circuitul are o lungime de 4.7 kilometri, iar recordul absolut îi aparține lui Giancarlo Fisichella (1 minut și 15.6 secunde).

Circuit de Barcelona - Catalunya a fost construit în 1991 și, în același an, a găzduit pentru prima dată un Mare Premiu de Formula 1. Acest circuit este de asemenea folosit de echipe pentru diverse teste, astfel că piloții cunoscut foarte bine cele 16 viraje.

Turul măsoară 4.7 kilometri, iar recordul absolut a fost stabilit în 2005 de Giancarlo Fisichella (pe atunci la Renault). Anul acesta, cel mai rapid a fost Max Verstappen, cu un record de 1 minut și 18.1 secunde.

Reprezentanții Marelui Circ tocmai au anunțat că au prelungit contractul cu circuitul de lângă Barcelona, astfel că Marele Premiu al Spaniei se va desfășura aici până cel puțin în 2026.

via Formula 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru