Marussia va utiliza sistem KERS de la Williams în 2013

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia a confirmat miercuri că va utiliza motoare Cosworth şi anul viitor, atunci când va folosi în premieră un sistem KERS furnizat de Williams.

Esential 2013 va fi primul sezon in care Marussia va utiliza tehnologia KERS
2010 este sezon din care Marussia utilizeaza motoare Cosworth
Pat Symonds, consultantul tehnic al celor de la Marussia, a dezvăluit miercuri câteva dintre planurile prin care echipa din Rusia speră să înregistreze progrese în sezonul următor. Cea mai importantă noutate este că Marussia va utiliza pentru prima oară în scurta sa istorie sistemul KERS, acesta urmând să fie furnizat de Williams.

"Da, anul viitor vom utiliza sistemul KERS. Plănuim să adoptăm sistemul care a fost dezvoltat de Williams, care a fost utilizat anul trecut de ei cu motorul Cosworth şi care este prezent şi pe monopostul curent cu motor Renault. Unitatea noastră pentru 2013 este o dezvoltare bazată pe acesta. Am fost impresionaţi de ingineria, eficienţa şi greutatea acestui sistem KERS. De asemenea, este o plăcere să lucrăm cu Williams, atât tehnic cât şi economic", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat echipei.

În prezent, toate echipele din Formula 1 utilizează sistem KERS, singurele excepţii fiind Marussia şi HRT, însă tehnologia va deveni obligatorie începând din sezonul 2014.

Pe de altă parte, Marussia susţine că va utiliza motoare Coswrth şi în sezonul următor pentru al patrulea an consecutiv, în ciuda faptului că producătorul britanic mai are drept client doar HRT.

"Suntem mulţumiţi de munca pe care o facem cu ei şi încercam să îmbunătăţim elementele pe care le putem modifica conform regulamentului.

Ne concentrăm pe îmbunatăţirea motorului şi a performanţei acestuia ca şi componentă în monopost", a adăugat el.

Cel mai probabil, Marussia nu vrea să renunţe la motoarele Cosworth din cauza preţurilor mai mari solicitate de Ferrari, McLaren sau Renault, ceilalţi constructori din Formula 1. 

Via Marussia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru