Massa: "Sezonul 2008 m-a facut mai puternic"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.02.2009
Felipe Massa sustine ca infrangerea suferita in ultima cursa a sezonului 2008 l-a transformat intr-un pilot mai puternic.

Massa a ratat titlul mondial in ultimul viraj al cursei finale de la Interlagos, dupa ce Lewis Hamilton a reusit in ultimul moment sa-l depaseasca pe Timo Glock.

Totusi, brazilianul sustine ca infrangerea l-a determinat sa fie mai puternic si sa vada partea buna a lucrurilor, pentru ca a fost capabil sa lupte pentru titlu pana la final.

"Cu siguranta (am devenit un pilot mai puternic). Trebuie sa luam asta ca un exemplu bun pentru a deveni si mai puternic, nu un exemplu care sa serveasca drept scuza", a declarat Massa in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

"Daca invingem, invingem. Daca pierdem, pierdem. Daca facem o greseala, facem o greseala si asta este. De asemenea, cred ca este o buna dovada ca acest campionat a fost grozav. Am luptat pana in ultimul viraj si aproape am castigat. Aproape nu este suficient, dar cred ca am demonstrat ca suntem foarte, foarte puternici pe parcursul intregului sezon".

In acelasi timp, Massa face o paralele intre modul in care a reusit Hamilton sa isi adjudece primul titlul mondial si posibila sa performanta similara in 2009.

"Nu sunt genul de om care sa priveasca negativ astfel de evenimente din viata, pentru ca daca faci asta devii un tip frustrat", a adaugat el. "Asa ca iau asta ca pe o experienta. Uneori, viata iti da ceva la care nu te astepti, dar cu un anumit motiv. Priviti ce s-a intamplat cu Hamilton in primul an, iar apoi dintr-o data a devenit campion. Poate a meritat sa castige mai mult in 2007 decat in 2008, dar asa a fost sa fie".

Massa a fost prezent in weekendul care tocmai a trecut in Africa de Sud, afirmand in cadrul unei conferinte de presa ca soarta unui titlu se decide pe tot parcursul sezonului si nu in ultima cursa. "Sezonul trecut a aratat ca niciodata nu trebuie sa renunti, ca anumite lucruri se pot intampla chiar si in ultimul tur si in ultimul viraj al campionatului", a precizat pilotul Scuderiei Ferrari. "Din pacate asta a venit intr-un mod negativ pentru ca am pierdut campionatul la finalul cursei".

"Dar s-a demonstrat ca sezonul nu este decis in ultimul viraj, ci pe parcursul a 18 curse.

Asa ca daca ai pierdut un punct, chiar si un punct este suficient pentru a pierde campinatul la final. Cred ca asta reprezinta o motivatie suplimentara pentru a fi si mai pregatit pentru acest sezon. Cu siguranta, vreau sa fortez si mai mult, vreau sa fiu si mai competitiv, vreau sa castig mai multe curse si sa lupt din nou pentru titlul mondial. Sper sa castigam. Ar fi mai bine sa nu castigam in ultimul viraj, ci sa fim ceva mai confortabili".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru