OFICIAL: Lewis Hamilton rămâne la Mercedes pentru încă două sezoane

de Tiberiu Safta
Joi, 31.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și George Russell, actualii piloți Mercedes în Formula 1, vor rămâne la echipa germană până la sfârșitul lui 2025.

Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, tocmai a anunțat că a semnat un nou contract cu echipa Mercedes. Fostul campion mondial va rămâne la echipa germană pentru încă două sezoane, până la finalul lui 2025. Odată cu acest anunț iau sfârșit și speculațiile despre o posibilă mutare la o altă echipă sau chiar la retragerea sa din competiție.

Alături de Hamilton va rămâne și George Russell. Britanicul de 25 de ani, care are la activ o singură victorie în Formula 1 până în acest moment, a semnat și el un nou contract cu Mercedes și va rămâne la echipă tot până în 2025.

După anunțul semnării unui nou contract cu Mercedes, Lewis Hamilton a declarat: „Sunt recunoscător echipei care m-a susținut atât pe circuit, cât și în afara acestuia. Povestea noastră nu s-a încheiat, suntem determinați să obținem mai multe împreună și nu ne vom opri până nu vom realiza asta.”

George Russell a adăugat: „Am crescut cu această echipă de când am intrat în programul de juniori al acesteia în 2017.

Este casa mea și este fantastic să prelungim relația noastră specială până în 2025.”

La final, Toto Wolff, șeful echipei a declarat: „A fost o decizie logică să continuăm actuala linie de piloți. Avem cea mai puternică pereche de pe grilă și ambii piloți joacă un rol crucial în interiorul echipei pentru a merge înainte. Puterea și stabilitatea pe care ei le oferă vor fi elementele cheie pentru succesul nostru.”

În prezent, atât Hamilton cât și Russell nu au reușit să câștige în sezonul 2023. Înaintea Marelui Premiu al Italiei din acest weekend, Hamilton se situează pe locul 4 în clasamentul piloților, cu 156 de puncte adunate. George Russell se clasează pe locul 7 în clasament, cu 99 de puncte adunate până acum. Echipa Mercedes se află pe locul 2 în clasamentul constructorilor, la mare distanță de cei de la Red Bull.

via Formula 1

Comentarii (13)

  • Cu adevarat cel mai "tare" cuplu de piloti din F1, la un loc nu fac nici jumatate din Verstappen. Nu ca asta ar avea vreo importanta in urmatorii doi ani, la sfarsitul carora Verstappen va avea 5 (cinci) titluri, iar Hamilton va fi doar mai bogat cu ceva "meleoane".
    22 38
  • bobita
    @ DAV, eşti un băiat inteligent, nu lăsa patima să-ţi întunece raţiunea. Trebuie să fii extrem de orgolios să crezi că şefii Mercedes aruncă cu banii pe fereastră de dragul lui Hamilton numai pt că tu nu-l ... agreezi. Pe de altă parte, să pui doar pe seama valorii lui Verstapen diferenţa de puncte este ... - zi tu cum este!
    Am mai spus, să urăşti este ca şi cum n-ai trăi.
    32 18
  • @bobita
    Asta cu ura nici măcar nu merită comentată, nu știu de unde și de când poate deveni ură o simplă antipatie. În ochii unora.
    Nu șefii Merc aruncă banii pe fereastră, atât timp cât LH mai este pilot. Nici măcar Toto, tartorul echipei, atât timp cât LH încă are priză la public și în consecință, trecere la sponsori. Și nu știu unde ai văzut tu că m-am legat de salariul cuiva.
    Nu pun numai pe seama lui Verstappen succesele sale. Și nici măcar el nu o face, întotdeauna a recunoscut meritele echipei, în primul rând și cu orice ocazie. Asta spre deosebire de LH, căruia Merc i-a pus la dispoziție din 2014 pană în 2021 mașini aproape perfecte, care s-a comportat cum a făcut-o și cum o face și acum ! El primul cu meritele, iar echipa doar dacă mai încăpea în poză.
    În 1995 Mansell a fost dat afară de la McLaren pe principiul că fusese adus ca să ajute la rezolvarea problemelor, nu să se plângă non stop. Translatat în timp și exagerând puțin, cam același lucru ar trebui să se întâmple și cu LH.
    Te-ai prins de unde antipatia ?
    3 25
  • Sunt banii dați de Mercedes și Toto nu văd de ce noi ar trebui să avem ceva de spus. Și HAAS își păstrează echipa de piloți la fel și Mercedes. problema e că are o „nuanță” triumfalistă știrea de parcă ar fi o victorie a lui Hamilton și chiar este. Este rezultatul șantajului pe care îl aplică partenerilor de contract de mult timp. Acolo s-au făcut multe în afara regulamentului, și chiar a legi. Și Hamilton, SIR Hamilton, mare caracter îi șantajează. Așa l-e trebuie că știau de la început cine este(sau ar fi trebuit să știe). Câștigau cu oricine(chiar și c-o maimuță după spusele lui Lauda).
    4 28
  • Acum hai la F3!
    0 0
  • jumate din grila e sigur peste cocalarul asta lantos si tatuat. ar trebui sa dea multi bani echipei sa-l tina.
    6 29
  • La cum conduce acst individ ar trebui refuzat de orice echipa de F1.
    Este anti fair play, anti sportivitate, agresiv dincolo de limita competitivitatii.
    Asta isi are locul in curse din alea de tip "destruction derby"
    9 28
  • Verstappen este de pe alta planeta… ce este a lui este a lui. Posibil sa ajungă cel mai tare din parcare si de pe circuit (la numărul de pole, victorii, campionate etc.), deci toate bune si bravo lui, îl admir îl urmăresc si-i respect valoarea…., dar sa arunci cu mizerii in Hamilton, hai serios? Nu sunt fan Hamilton, dar totuși nu strica puțin respect… mă scuzați ;)
    PS din ce am prins eu de prin culise, fair-play-ul este cam ultimul lucru care se așteaptă de la un pilot de F1… li se cer doar rezultate, iar mizele le știm toți!!!
    Se blochează, se șicanează, se umblă la psihic șamd., ce fair-play vorbim? Este orice, dar nu fair-play… pararea mea!
    2 26
  • bobita
    @DAV, cred că întrebarea de la sfârşit tb reformulată - asta numai dacă ne respectăm...
    3 1
  • hamilton este un mare nesimtit si increzut. intentionat a intrat in piastri la ultima cursa. crede ca i se cuvine totul. sa dispara din motorsport
    1 27
  • Hamilton a fost un pilot foarte bun, încă de la debut. Lipsa concurenţei post Rosberg până în 2021, dar şi trecerea anilor şi-au pus însă amprenta... D.p.d.v. sportiv decizia celor de la MB ( impropriu spus deoarece deţin doar 1/3) nu este justificată, însă LH are mulţi fani şi o imagine bună, aduce sponsori.

    Păcat că redactorii rubricii nu sunt interesaţi şi de ce se întâmplă pe circuit... nefiind scris nici un articol despre Monza ( oare pentru că nu a câştigat Ferrari sau Mercedes?)
    3 11
  • Nu despre echipe trebuie pusă întrebarea. Aici zeul este un pilot. Și ca toți zeii există doar în imaginația unora. Trezirea la realitate poate duce la depresie. Eu sper că a-ți remarcat sarcasmul din spusele lui Russel. Cred că știți ce este un șantaj? Șantajul a avut efect. și Russel a vrut să spună că „până în 2026 Mercedes nu va m-ai câștiga că va face mașina pentru zeul Sir Hamilton și acesta nu-i zeu”. Și Leclerc a fost scos din ritm de faptul că Hamilton a semnat contractul pe 2 ani. Spera să scape de Ferrari. Se amână.
    8 24
  • Este dorinta lui Toto, cum e turcul si pistolul.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru