Massa şi Maldonado îl critică dur pe Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.05.2011
Felipe Massa a catalogat drept "incredibil" comportamentul lui Lewis Hamilton în cursa de la Monaco, în timp ce Pastor Maldonado l-a acuzat că a fost prea "optimist".

Lewis Hamilton a ieşit în evidenţă în Marele Premiu al statului Monaco prin numeroasele dueluri finalizate cu abandonurile rivalilor şi penalizările dictate de comisarii de cursă, cei mai afectaţi fiind Felipe Massa şi Pastor Maldonado.

Pilotul Scuderiei Ferrari l-a atacat dur pe fostul său rival în lupta pentru titlul mondial în 2008 şi susţine că comportamentul acestui a fost "incredibil", solicitând mai multe penalizări împotriva lui din partea FIA.

"A încercat să mă depăşească pe borduri când nu cred că era posibil să depăşeşti. Cred că a fost prea gresiv. Apoi, când am intrat în tunel monopostul meu era deteriorat şi am ajuns pe partea murdară a circuitului şi am lovit zidul. Ce a făcut el duminică a fost incredibil. Nu numai cu mine, ci şi cu ceilalţi piloţi. Cred că trebuie penalizat din nou pentru că altfel nu învaţă. FIA trebuie să se gândească la ceva pentru el, altfel nu va învaţa", a declarat brazilianul.

Şi Pastor Madlonado a fost nemulţumit de incidentul în curma căruia a fost nevoit să abandoneze, însă a evitat să-l critice virulent pe pilotul echipei McLaren, mărginindu-se să afirme că acesta a fost prea optimist.

"Cred că a încercat aceeaşi manevră cu Massa.

Exact la fel, a fost prea optimist. Acest viraj este întotdeauna foarte dificil pentru că este pe partea stângă şi ai în faţă toată linia dreaptă, trebuie să fii roată la roată, iar el nu a fost. Cred că a fost prea optimist din cauza condiţiilor cursei", a declarat pilotul echipei Williams.

Comentarii (15)

  • Gigica
    Hamilton a fost ca un bou , a luat totul in coarne cursa asta. Trebuie penalizat sa stea pe tusa macar 1 etapa. Cretinul nu se lasa pana nu omoara pe cineva.
    45 27
  • Sincer in pare rau pentru Maldonado, ar fi reusit primele sale puncte in F1, plus ca il aveam in echipa la F1 Champ :).

    In legatura cu Hamilton, pe alocuri ii pot intelege frustrarea, dar trebuie sa faca ceva sa se calmeze (si in cursa si in afara ei) pentru ca nu ajuta pe nimeni, nici pe el, nici echipa, nici pe cei din jur.
    39 6
  • adidor77
    massa ...
    @gigica ba mai mult chiar, trebuie suspendat vreo 2 sezoane ;)) cred ca cei de la FIA au deja reguli clare pe care le aplica deja dar ...ai putea merge cu o propunere :)
    E adevarat ca Hamilton a fost foarte "agitat" pentru ca nu i-a iesit nimic in weekend-ul asta incepand cu strategia din calificari. Singura lui sansa pentru un loc mai bun a fost sa forteze in cursa dar din pacate pe circuitul de la Monaco asta este foarte dificil. Asta e temperamentul lui si asta este stilul lui de pilotaj. Din pacate nu intotdeauna iese cum ar trebui dar sunt convins ca pe un alt gen de circuit dar fi facut spectacol plecand de pe locul 9.
    Despre Massa ce sa mai spun... este si el un frustrat pe care nu cred ca o sa-l mai vedem la anul in aceeasi echipa chiar daca ar accepta in continuare locul 2. Pe langa Massa care "tranteste" rezultate, Hamilton aduce spectacol in cursa, iar spectacolul vine tocmai din riscuri, fortari, agresivitate si nu din non-combat.
    12 18
  • salut
    Hamiltn frustrat de cursa de ieri,Massa frustrat de 3 ani....nu stiu ce sa zic!Nu toti pilotii sunt asa serviabili cu a fost Rosberg cu Schumcher,atunci cand la lasat sa treaca,ca pe bulevard,in acelasi ac de par de el.asa ca se intampla sa te enervezi,cand vezi ca cel din fata ta este mai lent ca tine si nu face decat sa isi 'intinda',masina pe intreaga lungime a circuitului!
    @Gigica
    Daca Hamilton trrebuia interzis pentru o cursa,atunci Schumacher trebuia anul trecut interzis jumatate de sezon,dupa cate traznai a facut.Daca tot faci comparatii spune intreg adevarul,nu doar ce iti convine tie!
    Va fi fascinanta batalia,daca de la MP al Marii Britanii,se va interzice folosirea gazelor de esapament si la franare,acest lucru fiind banuit ca ar sta la dominatia RedBull din calificari!
    13 16
  • @mad
    In cazul asta si Alonso trebuia sa intre in Vettel si Button in Alonso ca deh, doar erau mai rapizi. Hamilton este un pilot foarte foarte rapid, problema lui este ca se crede superior, se cred buricul pamantului si asta ii dauneaza grav. Incepe sa semene cu Montoya, care la fel, era un pilot extraordinar de rapid dar cu un caracter de rahat.
    15 8
  • Ham
    Ce era de spus s-a spus.
    2 3
  • @hamilton
    Intr-adevar a gresit mult in cursa asta, dar nici vorba de penalizare o etapa :)) asta e spusa din prea multa ura. In cel mai rau caz (pt el) o penalizare pe grila de start in urmatoarea cursa, dar parerea mea ca o astfel de decizie trebuie luata daca va scoate pilotii din cursa si etapa viitoare...acum nu isi are rostul.
    E un pilot rapid, dar de data asta s-a crezut mult mai rapid...cu siguranta nu o sa greseasca in acelasi mod in viitorul apropiat.
    10 3
  • @Massa @Maldonado
    ciocu mic loserilor. mai ales tu massa. daca nu erai cu martoaga ta pe circuit lewis era in pole.
    6 20
  • mircea
    stii ce mircea, hai mai termina cu super antipatia asta catre ferrari, ia sa vedem toti pilotii pe aceleasi gume cu acelasi grad de uzura si cu monoposturi de o diferenta mai mica de o sutime, sa vedem atunci care e mai bun.
    Mai rapid ca Button nu e, pt ca uzeaza mai mult cauciucurile

    Massa are o problema cu depasirile si la fel button dar au cea mai curata trasa
    7 3
  • ham ham
    si se mai baga si ca bou' unde nu exista loc decat de contact intre 2 sau mai multe masini asa cum s-a si intamplat, daca intra si ham in parapet si se alegea cu o tibie rupta si cateva curse pe tusa card ca invata multe, asa ca mai taci din gura.

    uite te la depasirile lu button sau schumacher din trecut, asa mai recent cati au scos ei din cursa?
    nu prea multi
    6 4
  • "Mai rapid ca Button nu e, pt ca uzeaza mai mult cauciucurile"
    sigur? Nici Alonso nu e mai rapid decat Massa pentru ca consuma mai multa benzina .... mare e gradina ta Doamne...
    4 0
  • Aduceti-va aminte de Senna
    Senna era mult mai agresiv decat Hamilton, si la acea vreme a fost criticat vehement de catre ceilalti piloti. Ei bine, dupa disparitia sa, Senna a fost apreciat (obiectiv sau subiectiv) drept cel mai bun pilot din istorie. Nu cred ca Hamilton se poate compara cu Senna, iar el stie asta, insa acel dram de nebunie care il avea Senna se pare ca se regaseste si la Hamilton.
    Revenind la Massa, se poate vedea cu ochiul liber ca nu mai este competitiv si parca nu isi mai doreste sa ajunga pe primele locuri...normal ca Hamilton sa isi doreasca sa riste o depasire...ce sa faca sa astepte pana isi aduce aminte Massa ca are si pedala de acceleratie nu doar de frana?
    3 2
  • tu celalalt paul
    Esti un las ca faci commenturi cu acelasi nume cu al meu, te puteai scrie cu alt nume, si cred ca tot tu ai mai facut-o si la alte topicuri la care am mai comentat.

    Tot pentru tine sa vezi cat esti de berbec sau bou, contactul masinii cu suprafata de rulare se face prin intermediul anvelopelor, si gradul lor de aderenta iti dicteaza timpii pe tur, poti fi cat de rapid, ham ham sau alonso sau schumi sau senna din cer, ca nu vei parcurge turul mai repede decat ala cu pneuri mai aderente.

    Cred ca se numesc legile fizicii.

    Poate tu esti de pe Marte unde nu se aplica la fel ca aici.
    0 0
  • comment-ul facut cu acelasi id
    "Mai rapid ca Button nu e, pt ca uzeaza mai mult cauciucurile"
    sigur? Nici Alonso nu e mai rapid decat Massa pentru ca consuma mai multa benzina .... mare e gradina ta Doamne..."

    te rog sa iti pui alt nume sau sa te scrii cu majuscule, pentru ca asa nu va stii nimeni ca asta nu este comment-ul meu, pentru ca nu este.

    Ai mai facut-o si la alte comment-uri ale mele.

    Nu-i frumos
    0 0
  • HAMILTON CEL MAI TAREE
    mai baietzii va inteleg frustrarilee dar vrea sa mentionez ceva ..pt mine hamilton e cel mai tare pilot..pilot de formula 1 in stare puraa..ce face el pe pista foarte putzin fac poate alonsoo..in finee ..lam urmarit pe baiatul asta din GP2 am fost in spania si lam vazut in antrenamente la JEREZ.IN 2006 pe cand testa cu mclaren apoii la barcelona in 2007 cand a fost aproape de titluu..spunetimi si mie ce pilot la debut gata pe locul 2 la diferentza de un punct fatza de lider???pana nu mergii pe pista sa vezii ce se intamplaa acolo sa auzii motoruu sa simtzii agitatziaa pisteii nare rost sa te dai mare critic de formula 1...si ala care a zis ca facut o cursa de rahat e un bouuu mai fratzilorr
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru