Mateschitz crede că Webber îl poate învinge pe Vettel în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.02.2012
Dietrich Mateschitz susţine că Mark Webber este capabil să-l învingă pe Sebastian Vettel în sezonul 2012.

Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull Racing, a reiterat faptul că actuala campioană mondială nu va utiliza ordine de echipă în sezonul 2012, chiar dacă acestea au devenit legale prin regulament.

În plus, omul de afaceri austriac nu exclude ipoteza ca Mark Webber să revină în forţă după un sezon 2011 în care a obţinut o singură victorie şi să-l învingă pe coechipierul său Sebastian Vettel, care şi-a adjudecat deja două titluri mondiale consecutiv.

"Atitudinea noastră nu s-a schimbat, nu există ordine de echipă. Totul începe din nou de la zero, pentru amândoi. Este dificil de spus (n.r - care dintre ei va câştiga). Dar de ce să nu fie Webber? Sunt curios să ştiu cât de greu, dificil sau imposibil va fi pentru Vettel să-şi apere dominaţia", a declarat el pentru publicaţia austriacă Kleine Zeitung.

Presa internaţională speculează că Red Bull Racing ar putea fi dezavantajată de noul regulament tehnic pentru sezonul 2012 în privinţa sistemului de evacuare, punctul forte al echipei în ultimii ani.

Totuşi, Mateschitz consideră că Red Bull va fi capabilă să-şi păstreze un avantaj competitiv în faţa rivalilor de la Ferrari şi McLaren.

"Concurenţa ne-a copiat atât de mult anul trecut încât la final avantajul nostru nu mai era acelaşi. Dar în ultima cursă tot am avut un mic avantaj şi sigur că transferi asta în anul următor. Dar testele nu sunt relevante. Fiecare pilotează cu propriile obiective şi planurile pentru a atinge anumite criterii. Dar cred ca echilibrul de forţe a rămas acelaşi", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Poate ca Mateschitz stie ceva ce noi nu stim.
    In plus echipa ar fi avantajata fiind mai mult meritul lui RB decat al lui Vettel pentru succes.
    Cred ca anumite semnale am primit in ultima cursa de anul trecut.
    13 3
  • mobius
    aceeasi politica
    O spune din nou la inceput de sezon, probabil simte ca nu crede nimeni povestea cu lipsa ordinelor de echipa la RBR. A spus-o si anul trecut si am vazut o sustinere consistenta si pe fata a echipei pentru Vettel, deci vom vedea cu siguranta acest lucru si in sezonul care urmeaza.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru