Mateschitz garantează că Webber rămâne la Red Bull în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Dietrich Mateschitz a exclus posibilitatea ca Mark Webber să părăsească Red Bull la sfârşitul acestui an, afirmând că echipa trebuie să rămână unită.

Mark Webber şi-a prelungit în vara acestui an contractul cu Red Bull Racing pentru sezonul 2011, însă numeroasele controverse dintre australian şi coechipierul său Sebastian Vettel au condus la ipoteza unei despărţiri premature.

Această variantă a fost însă exclusă de Dietrich Mateschitz, patronul concernului Red Bull, care susţine că Red Bull Racing trebuie să rămână în aceeaşi formulă pentru a continua să aibă succes în Formula 1. În plus, austriacul a dezvăluit că niciunul dintre oamenii de top nu vor părăsi echipa, chiar dacă au primit oferte tentante din partea rivalilor.

"Bineînţeles că Webber va rămâne, nu am niciun dubiu despre asta. Întreaga 'echipă de vis' - poate exagerez, dar este adevărat - va rămâne împreună. Există o legătură şi mai puternică între ei după acest succes. Aş spune că nu există niciun membru din departamentele de top care să nu fi primit cel puţin o ofertă din partea celorlalte echipe. Dar nu ştiu pe nimeni care să fi acceptat.

Nimeni nu s-a lăsat tentat. Sunt sigur că asta nu se va schimba după ce am câştigat două titluri. Un lucru este sigur: în 2011 noi vom fi cei vânaţi, nu vânătorii", a declarat omul de afaceri citat de publicaţia britanică The Guardian.

Speculaţiile despre potenţiala plecare a lui Webber au luat amploare în ultimele zile după ce Nico Hulkenberg, unul dintre cei mai apreciaţi debutanţi din 2010, a devenit liber după ce a fost îndepărtat de la Williams, în timp ce Daniel Ricciardo, unul dintre piloţii Red Bull Junior, a impresionat în prima zi de teste de la Abu Dhabi.

Via | The Guardian

Comentarii (2)

  • Webber
    isi primeste rasplata pentru ca a fost cuminte...
    3 3
  • Webber
    Totusi, Webber a demonstrat ca poate pune probleme oricarei "directii" a echipei. Este mai lent decat Vettel dar este mai constant. Daca il pastreaza ar trebui sa foloseasca la maxim acesta oportunitate. Dincolo de declaratii de curtuazie, sincer il vad pe Webber asteptand greselile lui Vettel.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru