Mateschitz: "Nu schimbăm strategia, fără ordine de echipă la Red Bull"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.02.2011
Dietrich Mateschitz, patronul concernului Red Bull, susţine că Sebastian Vettel şi Mark Webber vor fi liberi să lupte pentru titlul mondial şi în sezonul 2011.

Red Bull Racing a avut cel mai rapid monopostul din Formula 1 în sezonul precedent, însă şansele la titlurile mondiale au fost afectate de lupta directă dintre Sebastian Vettel şi Mark Webber.

Situaţia ar fi mult mai uşoară pentru Red Bull dacă ar impune ordine de echipă, mai ales ca acestea au fost legalizate de FIA, însă patronul Dietrich Mateschitz a exclus acceasta posibilitate. "Vettel este foarte motivat, iar Webber nu este mai prejos. Nu-şi vor schimba cadouri. Prin urmare, mă aştept la o situaţie similară ca anul trecut. Iar amândoi sunt liberi să concureze, pentru că nu ne schimbam strategia", a declarat omul de afaceri austriac pentru publicaţia britanică Autosport.

Totuşi, Mateschitz admite că misiunea celor de la Red Bull va fi mai dificilă în acest sezon, întrucât echipa pleacă din postura de campioană, şi evită să facă predicţii înainte de cursa inaugurală din Bahrain.

"Pentru prima oară, noi suntem cei vânaţi şi nu vânătorii, ceea ce reprezintă o nouă experienţă.

Până şi în Formula 1 este mai uşor să obţii deja decât să te menţii acolo. Nu vreau să fac nicio previziune pentru 2011 pentru că este prea devreme. Fiecare echipă va avea monoposturi diferite cu update-uri până în Bahrain", a mai precizat el.

Pe de altă parte, oficialul echipei campioane l-a lăudat pe Webber, despre care presa internaţională a speculat că intenţiona să se retragă din Formula 1 la sfârşitul sezonului precedent.

"De ce ar face asta? Are un corp de oţel şi este în formă perfectă din punct de vedere mental. Dacă nu continuă cu noi va primi o ofertă din altă parte. Este un pilot de top, la acelaşi nivel cu Vettel. Amândoi sunt băieţi excepţionali, iar asta include caracterul", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • WEBBER
    Visul lui vettel este sa piloteze pentru ferrari dar inclin sa cred ca mai repede ajunge webber acolo in locul lui massa, alonso si massa sunt latini prin origine prea mult sange cald asa ca este posibil un pic de sange mai rece de la antipozi, in rest numai bine
    4 1
  • Nu chiar
    Eu nu cred ca Massa va face un sezon slab. Ba chiar cred ca va reusi sa-l domine pe Alonso cum a facut-o cu Raikkonen acum 2 ani. Echipa ferrari nu este absurda daca va fi rapid va fi sprijinit....Cat despre Vettel la Ferrari sunt doar vise. Mai e Jules Bianchi care anul asta cred ca va lua si GP2 si GP2 ASIA si logic are un avantaj fiind pilot de teste cand se va elibera un loc la Ferrari.
    4 5
  • salutare
    iata ceva care ii va bucura pe fanii lui Ayrton Senna:cei de la F1 Fanatic, timp de 3 saptamani,intr-un mega-sondaj de opinie(peste 20000 de votanti unici),printre cititorii sitului respectiv,l-au ales pe cel mai bun pilot F1,din toate timpurile,iar rezultatul ma bucura in mod deosebit.El este Ayrton Senna,care l-a batut in finala pe Michael Schumaher.Asa ca fanii au ales caitatea,nu cantitatea!!!!
    5 6
  • aha
    @mad79.eu cred ca Titi Aur e cel mai mare pilot, nu astia de care zici tu!
    E atat de stupid sa faci comparatii de genu asta. Care e mai tare Maradona sau Pele, sau stai poate Zidane... bla bla bla.
    De fapt e Nicolita ca alearga 11 km pe meci.
    Pfuii!!
    7 2
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Ceea ce spune cineva mai sus cu acele voturi nu este chiar adevarul, dar se gaseste aici link-ul daca cineva este interesat :)

    http://www.f1fanatic.co.uk/2011/02/14/ayrton-senna-voted-champion-of-champions-by-f1-fanatic-readers/

    Si nu s-a ales nici calitatea, nici cantitatea, ci fiecare a ales pe cine a crezut el ca merita. Nimic mai mult.
    5 2
  • Ordine de echipa
    Sigur va fi fara ordine de echipa.... exact ca anul trecut .... :).
    6 1
  • mobius
    ipocrizie
    Daca anul trecut nu ar fi fost ordine de echipa la Red Bull, campionul ar fi fost Webber si asta cu cateva etape inainte.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru