Mateschitz preferă să pierdă titlul decât să aibă un pilot numărul 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.07.2010
Dietrich Mateschitz insistă că Sebastian Vettel nu este favorizat şi susţine că ar prefera ca Red Bull să piardă titlul decât să numească un pilot numărul 1.

Red Bull Racing se află în centrul unei controverse privind situaţia lui Sebastian Vettel şi Mark Webber după incidentele de la Marele Premiu al Marii Britanii, când australianul şi-a acuzat în mod public echipa că îl favorizează pe coechipierul său.

Chiar dacă între timp cele două părţi au pus capăt conflictului prin intermediul unui comunicat de presă, situaţia este departe de a fi clarificată, ceea ce l-a determinat pe Dietrich Mateschitz, patronul concernului Red Bull, să rupă tăcerea în acest caz.

Într-una dintre rarele sale apariţii în presa internaţională, mogulul austriac susţine că la Red Bull Racing nu există un pilot favorizat pentru că acesta trebuie să fie spiritul curselor de Formula 1.

"Nu poţi să programezi un campion. Cei doi piloţi ai noştri ştiu că trebuie să se bată unul pe celălalt şi că au nevoie unul de celălalt pentru a lua cât mai multe puncte de la adversari. Nu avem un pilot numărul 1 şi un pilot numărul 2.

Ambii piloţi au maşini ce respectă exact acelaşi standard. Dacă mă întrebaţi astăzi cine va fi campion, aş spune că unul dintre cei doi piloţi ai noştri. Dar cei de la boxe nu trebuie să intervină, pentru că apoi ar începe problemele serioase. Ambii piloţi au exact aceleaşi maşini, iar problema cu aripa fată de la Silverstone a fost prima excepţie", a declarat Mateschitz pentru publicaţia germană Kleine Zeitung.

Pe de altă parte, austriacul a admis că Red Bull Racing riscă să piardă titlul mondial în care îi va lăsa pe Vettel şi Webber să se lupte deschis între ei pe circuit. Totuşi, acesta susţine că spiritul de competiţie este mai important decât cucerirea unui titlu mondial.

"Cred că este improbabil (n.r - să pierdem titlul), dar nu aş exclude această variantă. Iar dacă se va întâmpla, vorbim până la urmă despre curse. Imaginea sangelului, a sudorii şi a lacrimilor nu se obţine prin şansă", a adăugat el.

După prima jumătate a sezonului, Red Bull Racing ocupa locul doi în clasamentul constructorilor cu 249 de puncte, la 29 de puncte în spatele rivalilor de la Mclaren Mercedes.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • da da da
    Si marmota , doar tot din Austria era ...
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru