Mateschitz, surprins de performanţele lui Vettel din 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.09.2011
Dietrich Mateschitz susţine că este surprins de prestaţia lui Sebastian Vettel din acest sezon şi îl caracterizează pe german drept un pilot "unic".

După titlul mondial cucerit în 2010 în ultima cursa de la Abu Dhabi, Sebastian Vettel şi-a dominat autoritar rivalii în acest an şi poate deveni din nou campion în Singapore, după cele 10 pole position-uri şi 8 victorii.

Evoluţia sa l-a surprins inclusiv pe Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull, care nu se aştepta la o dominaţie atât de categorică. "Ştiam că Vettel este capabil de performanţe de top. Dar pentru mine a fost o surpriză că le-a obţinut printr-o serie atât de lungă de rezultate bune. Îl consider unic", a declarat omul de afaceri pentru agenţia de presă DPA.

Pe lângă performanţele de top obţinute, Vettel se potriveşte foarte bine profilului Red Bull prin prisma carismei sale, lucru evidenţiat şi de afaceristul austriac.

"Ambele (n.r - performanţele şi carisma) sunt foarte importante pentru echipa noastră. Succesul confirmă echipei că este capabilă să construiască un monopost învingător, iar acest succes nu poate fi egalat dacă este obţinut cu simpatie, tinereţe şi bucurie.

Vettel este recunoscător că am fost alături de el mai mult de 10 ani, că l-am condus până în Formula 1 şi că îi putem oferi un monopost capabil de victorii. Noi suntem recunoscători nu numai pentru că ne onorează eforturile prin talentul său, ci şi pentru puterea, profesionalismul şi disciplina sa", a mai precizat el.

Via | DPA

Comentarii (4)

  • Sincer nu mi se pare..un geniu,asa cum par atatia sa il tot numeasca in ultima vreme.
    Cred ca genii sunt cei ce i-au facut masina,geniul aici e echipa,caci nu ar avea-o,Vettel abia daca ar urca in primii 5 sa zicem..sunt multi altii care au masini slage in comparatie cu RBR,dar scot din ele ce e mai bun..
    2 11
  • andrey_1293
    Geniul lui Vettel
    O fi geniu sau nu, timpul poate spune asta. Parerea mea ca vettel este inca in curs de formare. Mai are o gramada de aratat. Cat despre geniile care i-au construit masina, sa nu uitam, ca si webber are acelasi material competitional, si nu a obtinut nici pe departe rezultatele pe care le-a obtinut vettel. Si inainte de 2009, adica inainte de venirea lui vettel la red bull, webber se zbatea sa termine cursa, rar daca prindea punctele. Din acest punct de vedere, vettel a adus un aport mare la rezultatele red bull in ultimii 2-3 ani. Numai bine
    8 3
  • @Vettel
    Succesul lui Vettel are 2 explicatii gandite de mine:
    -prima explicatie: Masina buna + pilot bun, s-au pupat si totul merge perfect. Evident, masina a fost reusita si anul trecut si in 2009 dar in 2009 au avut acel DD mult prea tarziu pentru a mai reusit ceva. In 2010 in schimb, au avut numeroase abandonuri tehnice dar in Abu Dhabi au castiga titlul si pentru ca au mers perfect dar si pentru ca baietii de la Ferrari erau un bezna cu strategia (pentru a cata oara Domenicali care de prost????).
    - a doua explicatie: In 2009 Vettel + Horner + Newey au lucrat impreuna, au castigat experienta si s-au pregatit pentru 2010. Un 2010 care a aratat ca pot mai mult doar masina a fost lovita de boli si doar in ultima cursa au castigat titlul. Pilot bun + masina buna dar... slaba fizic = pachet bun dar nu foarte fiabil.

    Daca adunam rezultatele din 2009 cu cele din 2010, din pacate iese acest 2011: Pilot bun + masina perfecta, sanatoasa si fiabila = pachetul perfect -------------> 90% sanse pentru titlurile de anul acesta.

    Lasand rautatea la o parte, mai ales a celor ce au postat inaintea mea, cred ca cele 2 variante sunt cele mai fair play si plauzibile, chiar daca eu personal nu sunt nici bucuros de existenta lor si nici... prea entuziasmat :P Totusi bravo lor :P
    7 2
  • hamilton
    asa succes a avut si hamilton in primii ani ( 2007 - 2008 ). Ramane de vazut daca red bull nu va mai avea o masina buna, cum se va descurca vettel.......
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru