McLaren a vrut să semneze cu Vettel în 2008

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.09.2010
McLaren a dezvăluit că i-a făcut o ofertă lui Sebastian Vettel pentru a concura la echipa în 2008. Propunerea a fost respinsă de Red Bull.

Considerat un potenţial urmaş al lui Michael Schumacher, Sebastian Vettel rămâne în centrul atenţiei în această peroadă, în ciuda numeroaselor greşeli comise pe parcursul sezonului.

Talentul pilotului german a fost observat încă de la debutul sau în Formula 1, petrecut pentru BMW-Sauber la Marele Premiu al Statelor Unite din 2007.

Ulterior, pilotul a semnat un contract cu Scuderia Toro Rosso, intrând astfel sub protecţia celor de la Red Bull. La sfaristul sezonului 2007, McLaren se afla în căutarea unui înlocuitor pentru Fernando Alonso, care tocmai îşi reziliase contractul în urma numeroaselor conflicte cu Lewis Hamilton şi Ron Dennis. Deşi echipa a semnat cu Heikki Kovalainen, prima opţiune a fost Vettel, aşa cum a dezvăluit miercuri şeful Martin Whitmarsh.

"Sunt suficient de deschis şi de sincer pentru a admite că Vettel este unul dintre cele mai promiţătoare talente, iar noi la McLaren am vrut să-l avem. Nu am fost capabili să semnăm cu el în acel moment.

Dacă va continua să se dezvolte în acest ritm fantastic, atunci la finalul contractului voi încerca din nou să-l aduc", a precizat Whitmarsh.

McLaren nu a putut semna cu Vettel întrucât Red Bull s-a opus transferului, iar germanul este acum sub contract cu echipa patronată de Dietrich Mateschitz până la sfârşitul sezonul 2012.

Via | GMM

Comentarii (9)

  • McLaren
    Mare teapa luau, Button se intelege cu LH dar Vettel in niciun caz nu facea echipa cu el, pana acum cred ca se omorau unul pe celalalt.
    15 5
  • Mie imi convenea:))
    In fiecare cursa il vedeam pe Hamilton cum abandoneaza.
    Hamilton lovit in plin de Vettel.
    Hamilton n-a avut "bunul simt" sa se dea din fata lui Vettel si a platit cu un abandon, asa cum nu s-a mai vazut...
    Ar fi fost un dezastru la echipa:))
    McLaren l-ar fi preferat pe Hamilton, iar Vettel s-ar fi razbunat pe pista. Dar cred ca mecanicii i-ar fi stricat masina germanului ca sa nu-l mai prinda pe britanic:))
    La McLaren n-are loc, la Ferrari n-are loc... Poate il vedem la Mercedes(daca isi revin). Dar Vettel mai ramane 2 ani la Red Bull si cred ca va pleca la Mercedes abia dupa ce se retrage Schumacher. Pleaca campionul, vine campionul! Sau cum se spunea pe vremuri... A murit regele, traiasca regele! Stim f bine ca Rosberg n-are fata de campion mondial si nici atat de pilot nr 1...
    16 9
  • smecheri
    baietii astia dau tarcoale inca de pe acum la un pilot cu talent.
    5 0
  • Niculae
    Button este obisnuit sa fie pilot secund asa ca este perfect pentru McLaren. Nu este ca si cum Button are niste realizari extraordinare si un talent remarcabil, dar ca pilot secund este perfect.
    3 5
  • @maryo37
    am ras cu lacrimi la "poemul" tau :)) super comic :)) vettel se razbuna pe hamilton pe pista scotandu-l in decor iar mecanicii incercand sa ii strice masina la Vettel :)) nota 10 :))
    6 7
  • salutare
    @niculae
    "Nu este ca si cum Button are niste realizari extraordinare si un talent remarcabil,".Ai cumva amnezie de zici asemenea tampenii?Nu stii ca este campionul mondial en-titre???In momentul cand Button,nu stia daca sa semneze un contract cu Mclaren sau nu,la o vizita la sediul Mclaren,Jenson l-a intrebat franc,pe Martin Whitmarsh,daca Mclaren este echipa,lui Lewis si daca va fi pilotul secund in cadrul echipei.Cum raspunsul a fost nu,ca dovada tratamentul de pana acum al celor de la Mclaren cu Button,nu se poate afirma ca el este un pilot secund si doar atat!Daca ar fi fost doar un pilot secund si nu ar fi avut talent cu carul,fi sigur c nu ar fi avut atatea puncte cate are!!!!
    6 5
  • Niculae
    @mad79: Ti-a cerut cineva parerea? Eu cred ca nu.
    3 4
  • Niculae
    @mad79: Nu este nevoie sa discutam nimic, desi te ignor din cauza rahaturilor pe care le spui, nu neg, ma distrez la fiecare comentariu pe care il postezi.
    1 2
  • @frustrati care posteaza ...
    Mai oameni ... oare cand o sa acceptati si voi ca sunt si alti care-s mai buni decat favoriti vostri ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru