McLaren admite că rămâne deficitară în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.04.2011
McLaren va introduce un nou update pentru Marele Premiu al Turciei cu scopul de a micşora diferenţa care o separă de Red Bull în calificări.

McLaren a obţinut duminică pe circuitul de la Shanghai prima victorie din acest sezon prin Lewis Hamilton, după ce britanicii au reprezentat singura ameninţare reală la adresa celor de la Red Bull în primele trei etape.

Dacă diferenţa în cursă dintre cele două echipe a devenit minimă, nu acelaşi lucru se poate spune despre calificări, acolo unde Red Bull s-a impus de două ori în trei etape cu o diferenţă de peste şapte zecimi de secundă. Tocmai de aceea, McLaren şi-a stabilit ca obiectiv prioritar îmbunătăţirea rezultatelor din calificări.

"Trebuie să ne îmbunătăţim prestaţia din calificări pentru a fi capabili să fim la fel de buni ca Red Bull Racing. Cred că în termeni de cursă suntem aproape, dar aş vrea să fim în frunte pe ambele fronturi. Avem doi piloţi grozavi şi o echipă grozavă care a răspuns foarte bine unui start foarte dificil de an, aşa că sunt foarte mândru de ei. Dar avem un campionat lung înainte", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, pentru publicaţia Autosport.

McLaren a reuşit o revenire spectaculoasă în prim-planul Formulei 1 după ce testele din iarna precedentă au indicat un monopost lent şi puţin fiabil.

Echipa a înregistrat progrese vizibile în Australia şi Malaezia şi a introdus o nouă podea şi un update la sistemul de evacuare în China.

Chiar dacă poate fi considerată echipa cu cele mai multe îmbunătăţiri aduse monopostului în prima parte a sezonului, McLaren va continua această politică şi pentru Marele Premiu al Turciei, tocmai pentru a-şi îndeplini obiectivul pentru calificări. "Vom arunca tot ce putem pe monopost. Avem multe lucruri pe care le forţăm, dar depinde de ce beneficii pot oferi, cât de compatibile sunt şi ce putem face acolo. Nu ştiu exact ce vom avea până vineri dimineaţa în Turcia", a adăugat el.

McLaren a evitat astfel să dezvăluie ce componente ale monopostului MP4-26 vor fi îmbunătăţite în perspectiva cursei de la Istanbul.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • Greu de inteles ce solutii tehnice foloseste RBR pt a seta monopostul in calificari. Ciudat oricum in cursa si nu numai RBR era cel mai inaltat monopost mai ales in partea din spate (dadea impresia ca vine in nas). Oare asa de greu sunt de prins din urma de echipele de top? Mclaren incepe deja sa-si arate coltii si ii arata rau, sa vedem Ferrari ce va face. E doar o chestiune de timp si RBR se va trezi la realitate. Anul trecut erau mai categorici in dominarea cursei dar au avut probleme tehnice. Acum insa nu mai au probleme de fiabilitate dar in cursa nu sunt de neatins - iar cu un pole position din pacate pt ei nu se termina si cursa.
    14 2
  • @dmd
    Te salut prietene :) N-am mai vb demult. Esti fanul Ferrari preferat al meu. Sper ca esti bine din toate punctele de vedere. Numai bine. Sanatate. Hai Lewis cu victoria :)
    9 9
  • @Mircea
    Salutari si sarbatori fericite!
    9 1
  • @dmd
    Si tie iti doresc la fel :)
    7 2
  • NeoGalaxy
    Strategiile ideale
    Tot secretul sta in folosirea optima a celor 6 seturi pe care le ai la fiecare cursa. Daca sunt destepti baietii de la Ferrari nu se vor mai stresa cu uzarea pneurilor in calificari si vor forta in cursa, pentru ca pana la urma cursa si punctele castigate in cursa conteaza. Sa lase calificarile pentru ca oricum se chinuie degeaba pentru moment.
    4 6
  • ovidiu150882
    MCLAREN
    sper ca cei de la mclaren sa reuseasca prin imbunatatirile care le vor aduce in turcia sa concureze la acelasi nivel cu red bull si in curand sa-i depaseasca.
    in formula 1 exista doar 3 echipe de top cu tradiitie ferrari, mclaren si williams exact in ordinea asta in ceea ce priveste palmaresul, desi pt mine cei de la mclaren sunt pe primul loc fiind un fan al acestei echipe din 98.
    cei de la red bull o sa fie o echipa de mijlocul clasamentului cand newey o sa plece, aceasta echipa se datoreaza geniului lui newey care a proiectat aceasta masina si lui vettel care e un pilot extraordinar.
    mi-as dori ca cei de la mclaren sa castige titlul anul acesta prin hamilton.
    go mclaren !!! go lewis !!1
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru